Thingnes Bø etter ny maktdemonstrasjon: – Beste løpet jeg har gjort noen gang

NOVE MESTO/OSLO (NRK) Åtte renn og utrolige seks seire. Johannes Thingnes Bø (25) kan ta juleferie med best mulig samvittighet etter å ha herjet i verdenscupsirkuset i 17 dager i strekk.

For den 15 kilometer lange fellesstarten i Nove Mesto søndag, som markerer siste renn på denne siden av nyåret denne sesongen, ble en eneste stor lek for stryningen.

– Å få til en trippel her er helt rått. Jeg tror det er det beste løpet jeg har gjort noen gang, sier Thingnes Bø til NRK.

– Stolt

Menn sprint skiskyting sesongåpning

RÅSTERK: Johannes Thingnes Bø, her avbildet etter et renn tidligere i sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han begrunner hvorfor det er det beste han har gjort noen gang med å fortelle at han har gul trøye, som viser at han er den beste skiskytteren i verden akkurat nå, at det «er et veldig trøkk», at han fra før har vunnet to renn i Nove Mesto denne uken og at forholdene var vanskelige under dagens renn.

Han vant rennet over 46,5 sekunder foran Quentin Fillon Maillet fra Frankrike, mens Evgeni Garanisjev fra Russland tok tredjeplassen, 54,1 sekunder bak. Nest beste nordmann ble Erlend Bjøntegaard på en femteplass. Det skilte ett minutt og fem sekunder opp til Thingnes Bø.

– Jeg er veldig glad og stolt, sier Thingnes Bø om egen prestasjon.

– En nytelse

Men det åpnet jevnt og tett. Inntil Thingnes Bø og storebror Tarjei, som begge hadde fått en luke ned til resten av feltet, tok plass ved tredje skyting.

Der plaffet Johannes Thingnes Bø ned samtlige blinker med den største selvfølgelighet.Tarjei Bø bommet to ganger. Dermed gikk det 25 år gamle skiskytter-esset ut i ensom majestet den siste fjerdedelen av løpet.

På den siste stående skytingen ville han ikke være dårligere. Blinkene føk ned. Thingnes Bø noterte seg altså for 20 av 20 treff i dagens konkurranse.

– Det er en nytelse å se ham i aksjon, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det går nesten ikke an. Fysisk er det det råste jeg har sett av Johannes noen gang, supplerer ekspert Ola Lunde.

Seks seire – åtte forsøk

For seieren var et faktum. Den siste sløyfa på 2,5 kilometer ble for en parademarsj å regne og det ble hans tredje på bare fire dager i tsjekkiske Nove Mesto.

Han vant sprinten torsdag, jaktstarten lørdag og nå fellesstarten søndag formiddag.

Johannes Thingnes Bø tok med maktdemonstrasjonen sin sjette seier på åtte mulige forsøk i verdenscupen siden åpningen i Pokljuka 6. desember.

Siste nytt

 • Massive protester før Chelsea-kamp

  Store folkemengder er samlet utenfor Stamford Bridge i London foran kveldens Premier League-kamp mellom Chelsea og Brighton. «Det ultimate svik» er en av beskjedene supporterne gir til klubbeier Roman Abramovitsj.

  «Roman, gjør det rette» og «vi vil ha våre kalde kvelder i Stoke» er andre paroler fotballsupporterne er samlet under.

  Chelsea er en av de 12 klubbene som vil gå inn i den nye superligaen.

  9IUm91-UYU4
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Full superliga-siger i spansk rett

  Ein spansk rett har slått fast at UEFA , FIFA og La Liga ikkje har lov til å sanksjonere mot den kontroversielle superligaen, melder den spanske avisa El Pais.

  Det betyr at dei inntil vidare ikkje får lov å straffe klubbar og spelarar som er tilknytta superligaen, i alle fall etter spansk lov.

  UEFA har trua med å sparke ut dei 12 klubbane av meisterligaen så raskt som mogeleg. Fredag skal UEFA ha ekstraordinært styremøte, og den danske fotballpresidenten Jesper Møller, som også sit i UEFAs eksekutivkomité, sa i går at han reknar med at Real Mdrid, Manchester City og Chelsea blir kasta ut av semifinalene i årets meisterliga.

  Men retten vil også forby UEFA, FIFA og La Liga å "førebu, oppfordre til, eller adoptere disiplinære tiltak mot klubbar, spelarar eller andre som er involvert i den planlagde private ligaen".

  Men det er ikkje lov, seier retten i Madrid. Heller ikkje kan La Liga kaste dei ut av den spanskje ligaen. Tre spanske klubbar er med i superligaen.

  Fotballens superliga
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Bayern seier nei til superliga

  Bayern München skriv på sin nettstad at dei er uaktuelle for den omstridde superligaen.

  Klubben hadde saman med Borussia Dortmund tilbod om å vere med, men avslo. Ifølgje Der Spiegel har begge fått ein månads frist til å ombestemme seg. Men det vil ikkje skje, ifølgje Bayern.

  – Våre medlemmer og tilhengarar ønskjer ikkje superligaen, seier klubbpresident Herbert Hainer.

  – For Bayern er Champions League den beste klubbturneringa i verda.

  Bayern München vant mesterligafinalen mot Paris Saint-Germain.
  Foto: Matthew Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal