Thingnes Bø etter ny maktdemonstrasjon: – Beste løpet jeg har gjort noen gang

NOVE MESTO/OSLO (NRK) Åtte renn og utrolige seks seire. Johannes Thingnes Bø (25) kan ta juleferie med best mulig samvittighet etter å ha herjet i verdenscupsirkuset i 17 dager i strekk.

For den 15 kilometer lange fellesstarten i Nove Mesto søndag, som markerer siste renn på denne siden av nyåret denne sesongen, ble en eneste stor lek for stryningen.

– Å få til en trippel her er helt rått. Jeg tror det er det beste løpet jeg har gjort noen gang, sier Thingnes Bø til NRK.

– Stolt

Menn sprint skiskyting sesongåpning

RÅSTERK: Johannes Thingnes Bø, her avbildet etter et renn tidligere i sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han begrunner hvorfor det er det beste han har gjort noen gang med å fortelle at han har gul trøye, som viser at han er den beste skiskytteren i verden akkurat nå, at det «er et veldig trøkk», at han fra før har vunnet to renn i Nove Mesto denne uken og at forholdene var vanskelige under dagens renn.

Han vant rennet over 46,5 sekunder foran Quentin Fillon Maillet fra Frankrike, mens Evgeni Garanisjev fra Russland tok tredjeplassen, 54,1 sekunder bak. Nest beste nordmann ble Erlend Bjøntegaard på en femteplass. Det skilte ett minutt og fem sekunder opp til Thingnes Bø.

– Jeg er veldig glad og stolt, sier Thingnes Bø om egen prestasjon.

– En nytelse

Men det åpnet jevnt og tett. Inntil Thingnes Bø og storebror Tarjei, som begge hadde fått en luke ned til resten av feltet, tok plass ved tredje skyting.

Der plaffet Johannes Thingnes Bø ned samtlige blinker med den største selvfølgelighet.Tarjei Bø bommet to ganger. Dermed gikk det 25 år gamle skiskytter-esset ut i ensom majestet den siste fjerdedelen av løpet.

På den siste stående skytingen ville han ikke være dårligere. Blinkene føk ned. Thingnes Bø noterte seg altså for 20 av 20 treff i dagens konkurranse.

– Det er en nytelse å se ham i aksjon, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det går nesten ikke an. Fysisk er det det råste jeg har sett av Johannes noen gang, supplerer ekspert Ola Lunde.

Seks seire – åtte forsøk

For seieren var et faktum. Den siste sløyfa på 2,5 kilometer ble for en parademarsj å regne og det ble hans tredje på bare fire dager i tsjekkiske Nove Mesto.

Han vant sprinten torsdag, jaktstarten lørdag og nå fellesstarten søndag formiddag.

Johannes Thingnes Bø tok med maktdemonstrasjonen sin sjette seier på åtte mulige forsøk i verdenscupen siden åpningen i Pokljuka 6. desember.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal