NRK Meny
Normal

Thingnes Bø kopierte Northug: – Trodde ikke Fourcade skulle gå i fella

GARDERMOEN (NRK): Da Johannes Thingnes Bø (22) rykket fra Martin Fourcade (27) i siste bakke på fellesstarten, var det godt planlagt.

Northug og Thingnes Bø rykker

KOPI: I 2011 rykket Petter Northug (t.v.) fra på stafetten og sikret VM-gull. På fellesstarten i skiskyting-VM, brukte Johannes Thingnes Bø samme taktikk mot Martin Fourcade og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: NTB Scanpix

Skiskytteren fra Stryn innrømmer at han hadde studert Petter Northugs spurttaktikk i ski-VM i Oslo i 2011 før eget mesterskap på hjemmebane.

Johannes Thingnes Bø

VM-GLIS: Med to gull, en bronse og tre fjerdeplasser i VM på hjemmebane, har Johannes Thingnes Bø grunn til å smile.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er riktig. Men alle utøvere med en plan for å vinne VM-gull har vel sett på hva Northug gjorde i 2011, sier den ferske verdensmesteren til NRK dagen derpå.

For da Norge tok gull på VM-stafetten, rykket Northug til i den siste bakken inne på stadion. Der kvittet han seg med Marcus Hellner og Tobias Angerer, og sikret norsk gull.

Gikk i Bø-fella

Søndag lå Thingnes Bø lenge i tet på siste runde. Men så gikk Martin Fourcade forbi på vei inn mot stadion - før Thingnes Bø rykket til og kom seg foran franskmannen. Det på samme sted som langrennsstjernen gjorde det fem år tidligere.

– Northug lå jo som nummer to inn på stadion i hvert eneste renn i sitt VM. Jeg klusset litt mot Emil (Hegle Svendsen) på jaktstarten, og fikk revansjert meg mot Fourcade i går, forteller Thingnes Bø.

– Så du ville ha Fourcade foran deg?

– Ja, men jeg trodde ikke han skulle gå i fella. Men han gjorde det og da måtte jeg bare angripe. Jeg så på det som en «fifty/fifty»-duell og heldigvis var det jeg som gikk seirende ut av det.

Fourcade, som nesten krasjet med en funksjonær, bekreftet til NRK søndag at han gjerne ville gå forbi Thingnes Bø tidligere på sisterunden.

– Jeg hadde brukt opp de siste kreftene mine. Jeg ga ikke opp, men formen min var ikke bra nok, forklarte sølvvinneren.

Johannes Thingnes Bø verdensmester på fellesstart.

VIDEO: Johannes Thingnes Bø rykket fra Martin Fourcade og ble verdensmester på fellesstarten.

Feiret ni medaljer

Thingnes Bø

MYE Å FEIRE: Johannes Thingnes Bø kom bakveien til VM-banketten søndag kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det var en noe sliten skiskyttergjeng som satte seg på flyet til verdenscupavslutningen i russiske Khanty-Mansijsk denne uken. I går feiret de fire VM-gull, tre sølv og to bronsemedaljer ut i de sene nattetimer.

– Gullfesten var veldig kul. Det var god stemning med utøverne og støtteapparatet, som har jobbet knallhardt for oss. Det som har skjedd, har egentlig ikke sunket inn ennå, men det gjør det nok etter hvert, sier Thingnes Bø, som fikk med seg to gull og en bronse fra mesterskapet.

– Hvordan blir det å gå fra VM til verdenscup igjen?

– Motivasjonen er på topp. Jeg gleder meg til nye renn, for jeg synes det er kjekt å drive med skiskyting om dagen.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich