NRK Meny
Normal

Thingnes Bø kopierte Northug: – Trodde ikke Fourcade skulle gå i fella

GARDERMOEN (NRK): Da Johannes Thingnes Bø (22) rykket fra Martin Fourcade (27) i siste bakke på fellesstarten, var det godt planlagt.

Northug og Thingnes Bø rykker

KOPI: I 2011 rykket Petter Northug (t.v.) fra på stafetten og sikret VM-gull. På fellesstarten i skiskyting-VM, brukte Johannes Thingnes Bø samme taktikk mot Martin Fourcade og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: NTB Scanpix

Skiskytteren fra Stryn innrømmer at han hadde studert Petter Northugs spurttaktikk i ski-VM i Oslo i 2011 før eget mesterskap på hjemmebane.

Johannes Thingnes Bø

VM-GLIS: Med to gull, en bronse og tre fjerdeplasser i VM på hjemmebane, har Johannes Thingnes Bø grunn til å smile.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er riktig. Men alle utøvere med en plan for å vinne VM-gull har vel sett på hva Northug gjorde i 2011, sier den ferske verdensmesteren til NRK dagen derpå.

For da Norge tok gull på VM-stafetten, rykket Northug til i den siste bakken inne på stadion. Der kvittet han seg med Marcus Hellner og Tobias Angerer, og sikret norsk gull.

Gikk i Bø-fella

Søndag lå Thingnes Bø lenge i tet på siste runde. Men så gikk Martin Fourcade forbi på vei inn mot stadion - før Thingnes Bø rykket til og kom seg foran franskmannen. Det på samme sted som langrennsstjernen gjorde det fem år tidligere.

– Northug lå jo som nummer to inn på stadion i hvert eneste renn i sitt VM. Jeg klusset litt mot Emil (Hegle Svendsen) på jaktstarten, og fikk revansjert meg mot Fourcade i går, forteller Thingnes Bø.

– Så du ville ha Fourcade foran deg?

– Ja, men jeg trodde ikke han skulle gå i fella. Men han gjorde det og da måtte jeg bare angripe. Jeg så på det som en «fifty/fifty»-duell og heldigvis var det jeg som gikk seirende ut av det.

Fourcade, som nesten krasjet med en funksjonær, bekreftet til NRK søndag at han gjerne ville gå forbi Thingnes Bø tidligere på sisterunden.

– Jeg hadde brukt opp de siste kreftene mine. Jeg ga ikke opp, men formen min var ikke bra nok, forklarte sølvvinneren.

Johannes Thingnes Bø verdensmester på fellesstart.

VIDEO: Johannes Thingnes Bø rykket fra Martin Fourcade og ble verdensmester på fellesstarten.

Feiret ni medaljer

Thingnes Bø

MYE Å FEIRE: Johannes Thingnes Bø kom bakveien til VM-banketten søndag kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det var en noe sliten skiskyttergjeng som satte seg på flyet til verdenscupavslutningen i russiske Khanty-Mansijsk denne uken. I går feiret de fire VM-gull, tre sølv og to bronsemedaljer ut i de sene nattetimer.

– Gullfesten var veldig kul. Det var god stemning med utøverne og støtteapparatet, som har jobbet knallhardt for oss. Det som har skjedd, har egentlig ikke sunket inn ennå, men det gjør det nok etter hvert, sier Thingnes Bø, som fikk med seg to gull og en bronse fra mesterskapet.

– Hvordan blir det å gå fra VM til verdenscup igjen?

– Motivasjonen er på topp. Jeg gleder meg til nye renn, for jeg synes det er kjekt å drive med skiskyting om dagen.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner