Thingnes Bø knuste Fourcade i ny superduell:– Utklassing

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø knuste Martin Fourcade i en ny superduell, og tok sin syvende seier i verdenscupen.

Johannes Thingnes Bø knuste Martin Fourcade i en ny superduell, og tok sin syvende seier i verdenscupen.

SUVEREN: Thingnes Bø knuste Fourcade, og tok sin syvende verdenscupseier for sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er utklassing. Jeg trodde ikke jeg skulle gå så bra, men jeg må ha hatt helt fantastiske ski, for det var så lett å gå der ute, sier en selvsikker Johannes Thingnes Bø til NRK etter dagens renn.

Nordmannen var hele 36 sekunder sterkere enn Fourcade i løypa, et langrenn som kanskje er hans beste noensinne.

– Ja, i forhold til konkurrentene kanskje. Jeg klarte å gå veldig bra på ski i dag. Jeg hadde krefter hele veien, sier Thingnes Bø.

På den siste runden fant han fram superkreftene, og økte avstanden ned til sin franske rival.

– Han er så sterk. Dette er helt enormt. Nå viser Johannes Thingnes Bø at han behersker høyden i Anterselva. Disponerer kreftene godt og leverer et supert langrenn, konkluderer NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith.

– Kroppen var tom

På ny fikk vi en dramatisk sekundstrid mellom rivalene Fourcade og Thingnes Bø. Nordmannen beskriver duellen som «utrolig», og tror det aldri har vært jevnere i toppen.

– Jeg har begynt å bli vant til det. Det er alltid en kamp, og det er helt utrolig at det er oss to som er på topp i dag, igjen. Du har alltid sånne dueller som går i generasjoner, men nå har vi lagt beslag på alle pallplassene. Så tett tror jeg aldri det har vært i toppen før, sier Thingnes Bø til NRK.

Martin Fourcade har kun én seier i Anterselva, og den kom tilbake i 2011. Franskmannen trives ikke i høyden i Italia, og i løypa fikk han skikkelig bank av Thingnes Bø.

29- åringen skjøt nemlig to fulle hus, men det var ikke nok til å slå en Thingnes Bø i toppform.

24-åringen fra Stryn fikk en strafferunde, men suste av gårde i sporet, og slo til slutt Fourcade med 12,8 sekunder.

– Den første konkurransen i Anterselva er alltid veldig vanskelig for meg. Jeg er ganske fornøyd, fordi jeg trenger denne konkurransen for å komme i god form. Jeg gjorde mitt beste, men kroppen min var tom, sier Fourcade til NRK etter løpet.

Birkeland med solid løp

Et annet norsk lyspunkt var Lars Helge Birkelands sjetteplass.

Det ble litt tungt for Birkeland på slutten, men et solid løp av nordmannen, som slet med ryggproblemer etter Rupholding. To fulle hus var fasiten for den OL-klare nordmannen.

Nå håper Birkeland å ha gått seg inn på sprintlaget til OL.

– Jeg håper jeg har gått meg inn på sprintlaget nå. Jeg prøvde bare å gå kontrollert. Normalt pleier jeg å slite i høyden, men jeg hadde stang inn i dag, sier Birkeland.

Siste nytt

 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal