Skuffet Thingnes Bø: – Alle visste hva som ville skje

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) var irritert på seg selv etter en ny fjerdeplass i VM. Han mener han var sjanseløs mot Emil Hegle Svendsen.

Thingnes Bø

BITTERT: Johannes Thingnes Bø fikk tre bom på standplass på jaktstarten i VM. Da glapp også medaljen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er veldig skuffa, men det var god laginnsats og jeg er glad på vegne av Ole Einar og Emil, sier en tydelig frustrert Johannes Thingnes Bø etter nok en sur fjerdeplass i VM på hjemmebane.

Emil Hegle Svendsen

BAK: Da Johannes Thingnes Bø kom i mål, gratulerte Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hverandre med medaljer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Han startet 36 sekunder bak Martin Fourcade, som tok sitt tredje gull, og etter første tur innom standplass på jaktstarten, var Thingnes Bø oppe på en andreplass. Men så kom det to bom. Det gikk fort i sporet, så selv med en bom på siste stående, gikk 22-åringen ut på en tredjeplass.

– Måtte drasse på ham

Bronsevinner Emil Hegle Svendsen fulgte på bakskiene.

– Det er den verste personen å ha i ryggen på en sånn sisterunde, så alle visste vel hva som ville skje da vi gikk ut fra stående. Jeg måtte drasse på ham hele veien, forteller Thingnes Bø og koster på seg et lite smil.

– Vi må utnytte styrkene våre. Emil visste sikkert han kom til å ta meg. Han var sliten selv, men han er rågod på det der, forklarer han videre til pressen, og sier at de to ikke snakket noe sammen underveis.

VM skiskyting

VIDEO: Her rykker Svendsen fra Bø.

Lagkameraten påpeker at han langt i fra følte seg sikker på seier.

– Han har vært sterkere enn meg de siste månedene, så jeg følte ikke jeg hadde seieren i lomma akkurat. Men jeg så han var sliten på toppen av bakken, og tenkte jeg hadde en sjanse. Det var deilig, sier Svendsen.

Revansjesugen

Også på sprinten lørdag ble Thingnes Bø nummer fire, etter å ha åpnet VM med en litt bitter bronse på mixed stafett. Torsdag går neste øvelse - normaldistansen.

– Jeg er veldig revansjesugen. Alle vet at jeg vil kjempe om seire og pallplasser. Men det er min egen feil. Hadde jeg skutt feilfritt på de siste, så hadde jeg sittet her med to medaljer. Det er litt bittert at jeg ikke klarer å fikse det selv, innrømmer Thingnes Bø.

Tarjei Bø klatret fra 54. til 31. plass på jaktstarten. Han forstår lillebrors frustrasjon.

– Han har all grunn til å være skuffet. Det hadde jeg vært etter to fjerdeplasser. Det er synd for ham, for han gjør et kjempeløp, så det er litt stang ut. Jeg håper han får stang inn resten av VM, sier stryningen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Haaland på årets lag – fikk målspørsmål av trenerlegende

Erling Braut Haaland er tatt ut på årets lag i verden av det internasjonale fotballforbundet. I prat med trenerlegenden Arsène Wenger fikk han skryt.

Sikret sin tredje VM-medalje: – Det var ikke helt det jeg hadde håpet på

Jesper Saltvik Pedersen (22) var ikke fornøyd etter å ha sikret seg sølvmedalje i superkombinasjonen.

Siste nytt

 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Norge får ingen poeng med seg vidare

  Russland knuste Slovakia 36-27 (19-9) i den første kampen i Norges EM-gruppe i kveld. Det inneber at om Norge går vidare til hovudrunden, blir det utan å ta med seg poeng frå innleiingskampane. Berre Russland går vidare med 2 poeng etter sigeren over Norge laurdag.

  Men med dette resultatet er Norge i praksis klar for hovudrunden, saman med Russland. Berre eit heilt usannsynleg kjempetap på åtte mål eller meir for Litauen seinare i kveld kan hindre det.

  Norge skal møte Spania, Tyskland, Polen og enten Sverige eller Tsjekkia i hovudrunden, som tek til torsdag.

  Aleksandr Ermakov, Russland
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Minkande smitte i Premier League

  Premier League opplyser at det blei tekne 33 positive korona-prøver av spelarar og i støtteapparat sist veke.

  Det stadfester ein fallande trend sidan smittetoppen før jul. I første veka av året blei det tekne 72 positive prøver, og 94 i veka før. I juleveka var talet 103.

  Totalt er 21 ligakampar utsette på grunn av covid-utbrot i ulike klubbar.

  Covid-kontroll i Premier League
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal