Normal

Tettpakket VM-oppkjøring

19 spillere får sjansen i Norges første test før håndball-VM for kvinner, men det er et lite spørsmålstegn bak Tonje Larsen.

Thorir Hergeirsson
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen mandag.

- Vi har mange kamper foran oss nå. Dette gjør også at vi har muligheten til å forberede flere spillere. Av erfaring viser det seg å være en fordel. Det kan skje ting utover høsten, sier Hergeirsson.

Han overtok jobben etter at Marit Brevik sluttet i vår. I World Cup i Danmark om snaut to uker venter topp motstand. Totalt skal Norge spille 13 kamper før VM-start i Kina 5. desember.

Det er litt usikkert rundt Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen for tiden. Begge har slitt med skader i sommer.

På gang

- Men det ser bra ut nå selv om de ikke er med helt for fullt, sier Hergeirsson. Han tok begge med i Danmark-troppen.

- Tonje Larsen har nesten ikke spilt i sommer på grunn av knetrøbbel. Men hun er litt med i forsvar nå. Målet vårt er at hun kan spille for Norge i VM, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til NTB.

Larsen er en meget viktig spiller for både klubb- og landslag. Veteranen på 34 år er av mange betegnet som verdens beste spiller. Hun er knallgod i begge retninger.

Trippel

Norge vant både EM og OL i fjor. Sikres VM-gullet også, vil en maksimal trippel være i boks. Bare Danmark har tidligere maktet å vinne alle mesterskap i løpet av 17 måneder (1996-97).

12 spillere fra norsk eliteserie (starter til helgen) og sju i utenlandske klubber skal spille World Cup for Norge.

Gro Hammerseng og Katja Nyberg er uaktuelle for VM. Isabel Blanco og Gøril Snorroeggen er på venteliste, men kan være med i en VM-tropp.

Troppen

Følgende spillere er tatt ut til World Cup i Aarhus i Danmark fra 21. til 27. september:

Kari Aalvik Grimsbø (Byåsen), Terese Pedersen (Hypo Niederösterreich), Katrine Lunde Haraldsen (Viborg), Renate Urne (Leipzig), Inga Berit Svestad (Byåsen), Heidi Løke (Larvik), Tonje Nøstvold (Midtjylland), Karoline Dyhre Breivang (Larvik), Kristine Lunde-Borgersen (Viborg), Kari Mette Johansen (Larvik), Marit Malm Frafjord (Byåsen), Tonje Larsen (Larvik), Tine Rustad Kristiansen (Larvik), Linn Jørum Sulland (Larvik), Linn Kristin Riegelhuth (FC København), Tine Stange (Larvik), Anja Edin (Storhamar), Siri Seglem
(Aalborg), Camilla Herrem (Byåsen).

Trenere: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl.

Kamper: Norge - Frankrike (tirsdag 22.09), Norge - Ungarn (onsdag 23.09), Norge - Tyskland (torsdag 24.09).

Det blir også kamp lørdag 26. og eventuell finale eller bronsefinale søndag 27. september.

Siste nytt

 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dustin Johnson ny golf-topp

  Medan golf-verda jubla for Tiger Woods' siger i Tour Championship, nytta Dustin Johnson høvet til å overta toppen av golf-rankingen.

  Johnson blei nr 3, og det var akkurat nok til å passere Justin Rose som enda på fjerdeplass i turneringa.

  Woods avanserte frå 21. til 13.-plass med sin siger.

  Dustin Johnson
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen