Tettpakket VM-oppkjøring

19 spillere får sjansen i Norges første test før håndball-VM for kvinner, men det er et lite spørsmålstegn bak Tonje Larsen.

Thorir Hergeirsson
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen mandag.

- Vi har mange kamper foran oss nå. Dette gjør også at vi har muligheten til å forberede flere spillere. Av erfaring viser det seg å være en fordel. Det kan skje ting utover høsten, sier Hergeirsson.

Han overtok jobben etter at Marit Brevik sluttet i vår. I World Cup i Danmark om snaut to uker venter topp motstand. Totalt skal Norge spille 13 kamper før VM-start i Kina 5. desember.

Det er litt usikkert rundt Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen for tiden. Begge har slitt med skader i sommer.

På gang

- Men det ser bra ut nå selv om de ikke er med helt for fullt, sier Hergeirsson. Han tok begge med i Danmark-troppen.

- Tonje Larsen har nesten ikke spilt i sommer på grunn av knetrøbbel. Men hun er litt med i forsvar nå. Målet vårt er at hun kan spille for Norge i VM, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til NTB.

Larsen er en meget viktig spiller for både klubb- og landslag. Veteranen på 34 år er av mange betegnet som verdens beste spiller. Hun er knallgod i begge retninger.

Trippel

Norge vant både EM og OL i fjor. Sikres VM-gullet også, vil en maksimal trippel være i boks. Bare Danmark har tidligere maktet å vinne alle mesterskap i løpet av 17 måneder (1996-97).

12 spillere fra norsk eliteserie (starter til helgen) og sju i utenlandske klubber skal spille World Cup for Norge.

Gro Hammerseng og Katja Nyberg er uaktuelle for VM. Isabel Blanco og Gøril Snorroeggen er på venteliste, men kan være med i en VM-tropp.

Troppen

Følgende spillere er tatt ut til World Cup i Aarhus i Danmark fra 21. til 27. september:

Kari Aalvik Grimsbø (Byåsen), Terese Pedersen (Hypo Niederösterreich), Katrine Lunde Haraldsen (Viborg), Renate Urne (Leipzig), Inga Berit Svestad (Byåsen), Heidi Løke (Larvik), Tonje Nøstvold (Midtjylland), Karoline Dyhre Breivang (Larvik), Kristine Lunde-Borgersen (Viborg), Kari Mette Johansen (Larvik), Marit Malm Frafjord (Byåsen), Tonje Larsen (Larvik), Tine Rustad Kristiansen (Larvik), Linn Jørum Sulland (Larvik), Linn Kristin Riegelhuth (FC København), Tine Stange (Larvik), Anja Edin (Storhamar), Siri Seglem
(Aalborg), Camilla Herrem (Byåsen).

Trenere: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl.

Kamper: Norge - Frankrike (tirsdag 22.09), Norge - Ungarn (onsdag 23.09), Norge - Tyskland (torsdag 24.09).

Det blir også kamp lørdag 26. og eventuell finale eller bronsefinale søndag 27. september.

Siste nytt

 • Kvalevåg gir seg i NIF

  Karen Kvalevåg har bestemt seg for å si opp stillingen som generalsekretær i Norges idrettsforbund. Hun fratrer 1. juli.

  Det kommer fram i en pressemelding fra NIF onsdag.

  – Dette har slett ikke vært et enkelt valg. Jeg har hatt og har en fantastisk tid i NIF, og disse årene har vært svært utviklende for meg, både som leder og person. Jeg er også takknemlig for å ha ledet arbeidet med å modernisere og digitalisere idrettsorganisasjonen, sammen med svært kompetente medarbeidere. Dette håper jeg har bidratt til et solid fundament for videreutviklingen av en fremtidsrettet idrettsorganisasjon, sier Kvalevåg.

  Fra 1. juli blir hun administrerende direktør i Revisorforeningen. Kvalavåg har vært i Norges idrettsforbund siden september 2017.

   Karen Kvalevåg
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • To nye korona-tilfelle i Australia

  Talet på positive utøvarar i samband Australian Open i tennis har stige til ti etter at ytterlegare to spelarar har testa positivt for koronaviruset.

  Australske styresmakter oppdaga ei rekkje positive spelarar som var på veg til Melbourne i samband årets første Grand Slam-turnering i tennis. 72 spelarar måtte gå i total isolasjon på hotellromma sine.

  Politisjefen i staten Victoria opplyste onsdag at to spelarar og to andre personar i tilknyting til turneringa har testa positivt det siste døgnet.

  Casper Ruud skal delta. Han er i karantene, ikkje isolasjon, of får trene to timar tennis og éin time fysisk trening kvar dag.

  Australian Open skal etter planen starte 8. februar.

  Australian Open
  Foto: Sandra Sanders / Reuters
 • Første kvinnelege Super Bowl-dommar

  Sarah Thomas (47) blir den første kvinnelege dommaren i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball. Ho er med i dommarteamet til kampen i Tampa, Florida, 7. februar.

  Thomas var også den første kvinna som blei fulltids dommar i ligaen (NFL) i 2015.

  Komande helg blir det klart kva for lag som skal spele årets Super Bowl. Semifinalene i sluttspelet er Buffalo-Kansas City og Tampa Bay-Green Bay, og vinnarane spelar Super Bowl.

  Sarah Thomas
  Foto: Peter Joneleit / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal