NRK Meny
Normal

Tettey matchvinner - igjen

Alexander Tettey (29) scoret kampens eneste mål da Norwich slo Southampton.

SOCCER-ENGLAND-MUN-NOR/ Manchester United v Norwich City - Barclays Premier League

HELT: Alexander Tettey gjorde som mot Manchester United, og ble matchvinner for Norwich mot Southampton.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

For drøye to uker siden ble Alexander Tettey den store helten da han scoret Norwich sitt andre mål i 2-1 seieren over Manchester United. I dag ble nordmannen matchvinner igjen, da laget hans slo Southampton 1-0.

Det tok riktig nok en god stund før scoringen kom. Innbytter Vadis Odjidja-Ofoe gjorde alt forarbeidet og la videre til Tettey. Han banken ballen i hjørnet til høyre for keeper Maarten Stekelenburg.

– Det var en fin scoring og en god start på det nye året, sier Tettey i seiersintervjuet etter kampen.

Rødt kort

Scoringen kom bare tre minutter etter at Southamptons Victor Wanyama pådro seg til andre gule kort for en håpløs takling på Odjidja-Ofoe og med én spiller mer på banen, fikk hjemmelaget mer rom.

Norwich hadde flere store sjanser i kampen. Spesielt i første omgang da Dieumerci Mbokani fikk et par gode muligheter. Også Tettey viste seg frem med fine løp, pasninger og skuddforsøk.

Med dagens seier er Norwich oppe i 23 poeng, og kommer seg litt ut av bunnkampen på en 14. plass. Like pak Southampton med ett poeng mer.

Kom for sent

For gjestene startet problemene allerede før kampen. Da ble senegalesiske Sadio Mané fjernet fra startoppstillingen fordi han møtte opp for sent til taktikkmøtet.

– Han var egentlig inne i laget, men kom for sent til lagmøtet. Vi har regler for slike ting i denne klubben, sa manager Ronald Koeman til Southamptons Twitter-konto.

23 år gamle Mané har vært på banen i alle Southamptons 19 kamper denne sesongen. Senegaleseren står med tre mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal