Test deg selv: Klarer du sjakknøttene?

Hver dag frem til 3. januar kan du prøve deg på NRKs sjakknøtter. To nye nøtter blir lagt ut hver dag.

Oppgave 1

NØTT: Klarer du å finne de riktige trekkene?

Foto: NTB/NRK

Selv i annerledes-året 2020 sender NRK sjakk fra 26. desember og frem til 3. januar.

Hver dag kommer vi også til å presentere to nye sjakknøtter. En er lett, mens den andre er vanskelig. Atle Grønn har laget nøttene, og kommer til å presentere dem i sendingene. Løsningen får du på slutten av hver sending.

Klarer du å løse dem?

Bondeforvandling:

Velg oppgave

  Her er løsningene fra de tidligere nøttene. Trykk på pila for å se fasiten.

  Sportsnyheter

  «Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

  Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

  Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

  Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

  Siste nytt

  • Nedtur for Kilde i comebacket

   Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

   Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak Matthias Mayer som vant. Dermed endte comebacket med en niendeplass.

   – Det var godt å komme i gang. Jeg vil si at en topp ti-plassering er greit. Litt som forventet egentlig, men samtidig har det gått veldig bra på trening da. Så jeg hadde lagt lista litt høyere kanskje, sier Kilde til NRK.

   – Når det ble som det ble i dag, startnummer 19 på forhold hvor det har snødd en meter på toppen og samtidig mørkt og høy hastighet, da ble det litt mye på en gang for å ta hjem noen seier.

   Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen endte på 18.-plass.

   – Litt skuffende avstand opp til de foran meg, men samtidig kanskje av de vanskeligere forholdene jeg har kjørt på i Lake Louise noen gang, sier Jansrud til NRK.

   Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 29.-plass. Henrik Røa ble nummer 53.

   Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
   Foto: Sergei Belski / Reuters
  • Bayern kjempa seg tilbake på topp

   Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

   Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

   Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

   Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

   Leroy Sane
   Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • Meir trøbbel for Juventus

   Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

   Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

    Norge - Sør-Korea
   Foto: Beate Oma Dahle / NTB

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal