Hopp til innhold

Tegnet pandemiforsikring for 20 år siden – nå får de over 1,4 milliarder

Mens store idrettsarrangementer utsettes på ubestemt tid, valgte Wimbledon-arrangøren å avlyse. Dermed er de sikret nesten halvannen milliard i erstatning.

Djokovic Wimbledon

STORE PENGER: Novak Djokovic med Wimbledon-trofeet fra i fjor. I år er turneringen avlyst.

Foto: Tim Ireland / AP

Wimbledon arrangeres hver sommer på tennisanlegget like utenfor London, og er verdens eldste tennisturnering. I juni skulle den 134. utgaven vært spilt på de tradisjonsrike gressbanene i England.

I stedet ble Wimbledon avlyst for første gang siden andre verdenskrig.

1,45 milliarder

Ifølge nettstedet Action Network tegnet Wimbledon-arrangøren, The All England Club, pandemiforsikring for 20 år siden. Britiske The Times oppgir det samme, og at prisen er rapportert å være rundt 20 millioner kroner i året.

– Vi har alltid tenkt på å kjøpe så stor dekning som mulig i forsikringen, sier en talsperson for Wimbledon til Action Network.

Det er grunnen til at turneringen ble avlyst, og ikke utsatt på ubestemt tid, slik mange andre idrettsarrangementer har gjort. Avlysningen utløser pandemiforsikringen, som ifølge nettstedet er på 110 millioner pund, i overkant av 1,45 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Dekningsbeløpet er dog lavere enn estimerte inntekter for turneringen. The All England Club hadde en estimert omsetning på drøyt tre milliarder kroner. De største inntektene kommer fra sponsorer, billettsalg og TV-rettigheter.

FILE PHOTO: Wimbledon Spring Press Conference 2016

WIMBLEDON-SJEF: Richard Lewis er administrerende direktør i The All England Club, som arrangerer tennisturneringen Wimbledon.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

– Selvfølgelig er vi heldige som har forsikringen. Det hjelper oss, men det løser ikke alle problemene. Detaljene vil ikke være klare på flere måneder, sier Wimbledon-sjef Richard Lewis.

Mandag denne uken ble den tradisjonsrike golfturneringen The Open også avlyst. Arrangøren, Royal & Ancient, har også tegnet pandemiforsikring, men beløpet som utbetales er ikke kjent.

Store tap

Virus Outbreak Japan Tokyo 2020

DYRT: Tokyo 2020 ble til Tokyo 2021, og det koster mye penger.

Foto: Koji Sasahara / AP

Idrettsarrangører over hele verden sliter tungt ettersom arrangementer avlyses. Størst tap er det trolig for arrangøren av OL i Tokyo. Økonomieksperter antydet at OL-utsettelsen koster mellom 67 og 70 milliarder kroner.

Den franske tennisturneringen Roland Garros skulle egentlig ha startet i mai, men er utsatt til september. De har ikke en lignende forsikring, og risikerer å tape store penger hvis ikke turneringen spilles i år.

Ifølge avisen Daily Mail risikerer det franske tennisforbundet et tap på 2,9 milliarder kroner.

Roland Garros

RISIKERER TAP: Den franske turneringen Roland Garros.

Foto: Thomas Samson / AFP

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal