NRK Meny
Normal

Team Sky trekker laget

Team Sky trekker laget sitt fra sykkelrittet Spania Rundt etter dødsfallet til lagets massør fredag.

Dave Brailsford

Lagleder for Team Sky, Dave Brailsford, har tatt tapet av Gonzalez tungt

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

- Det er den eneste rette beslutningen både for hans pårørende og for laget vårt, sier lagleder Dave Brailsford i en pressemelding lørdag.

- Dødsfallet kom som et sjokk på alle i Team Sky. Vi har mistet en god og en høyt respektert kollega, sier han videre.

38-årige Txema Gonzalez døde på et sykehys i Sevilla fredag etter at han pådro seg en bakteriell infeksjon som utviklet seg til en blodforgiftning.

- Jeg fikk massasje av ham senest for noen uker siden, i Burgos, og da var han frisk og rask. Dette er en tragedie, sier Arvesen til VG Nett.

Les: Dødsfall i Sky-laget

Ikke samme sykdom

Infeksjonen som Gonzalez fikk skal ikke ha noen sammenheng som det rammet deler av sykkellaget og gjort at tre av rytterne måtte trekke seg fra Spania Rundt.

- Andre på laget har vært syke, men deres situasjon er helt annerledes. Vi vil likevel ta blodprøver av alle på laget og i støtteapparatet for å forsikre oss 100 prosent om at det ikke er noen sammenheng mellom sykdommene, sier Brailsford videre.

- Svaret på prøvene vil vi få i ettermiddag, sier han.

Norske Lars Petter Nordhaug er den eneste av de norske Team Sky-syklistene som har deltatt i Spania Rundt.

Det kommer til å bli avholdt ett minutts stillhet før dagens åttende etappe av Spania Rundt for å hedre Gonzalez. Team Sky-laget blir værende i Spania for å være med i begravelsen til Gonzalez i Pamplona tidlig neste uke .

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal