NRK Meny
Normal

Dødsfall i Sky-laget

Massøren til Team Sky-laget, Txema Gonzalez, døde fredag av en infeksjon. Dette skal ikke være samme sykdom som har rammet sykkellaget.

De første mediemeldingene gikk ut på at det var viruset som har rammet laget som også var grunnen til dødsfallet. Dette tilbakevises av Sky-laget.

- Jeg må gjøre det klart at denne bakterielle infeksjonen ikke har noe å gjøre med virusinfeksjonen som mange i laget har slitt med her i Spania, sier laglege Steve Peters.

Laget uttrykker desperat sorg over dødsfallet til massøren Txema Gonzalez (38). Den nære familien var med ham da han døde.

- Txema pådro seg en bakteriell infeksjon som utviklet seg til en blodforgiftning, sier Peters. Giftstoffene fra dette skadet vitale organer i kroppen hans og han gikk i septisk sjokk, noe han måtte gi etter for, legger han til Peters.

- Vi visste at han (Txema) var alvorlig syk, men vi kunne ikke se for oss at det ville ende slik, sier rittdirektør Javier Guillen. Han opplyser at rytterne vil holde ett minutts stillhet før lørdagens etappe.

Fredag måtte rytteren Juan Antonio Flecha trekke seg på grunn av viruset som preger laget. To andre ryttere, John Lee Augustyn og Ben Swift, er også ute av rittet på grunn av viruset.

Nordhaug deltar

Lars Petter Nordhaug

Lars Petter Nordhaug

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Lars Petter Nordhaug er den eneste av nordmennen på laget som deltar i rittet, men også Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen tilhører det britiske laget.

Nordhaug fullførte dagens 7. etappe på en beskjeden 122. plass.

Rytterne fikk vite om dødsfallet før dagens etappe og det ble avholdt ett minutts stillhet.

Det er ennå ikke klart om Team Sky vil fortsette i rittet.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med de norske rytterne i Team Sky.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart