Tarjei Bø er blitt syk igjen

Tarjei Bø (25) har reist hjem fra høydeopphold på grunn av sykdom.

Tarjei Bø på skiskyttersamling i Sirdal

Tarjei Bø må nok gang belage seg på sofaligging etter å ha måttet avbryte et treningsopphold i Bulgaria med sykdom.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg fikk sår hals og det viste seg å være en lett forkjølelse. Da var det bare å pakke bagen og reise hjem, sier Bø til NRK.no.

Bø skulle etter planen delta på skiskytternes høydeopphold i bulgarske Belmeken, men valgte å reise hjem da halsen slo seg vrang før helgen.

Sliter med luftveiene

Tarjei Bø

Tarjei Bø deltok i motbakkeløpet Lysebotn Opp i starten av august.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Når du trener i høyden, så er det tøffere for kroppen å tåle belastningen. Det var derfor jeg reiste hjem. Jeg restituerer meg raskere hjemme, sier Bø.

Det er langt fra første gang stryningen må ta seg en pause fra treningen grunnet sykdom. Også i fjor sommer slet verdenscupvinneren fra 2011-sesongen med luftveiene. Bø ble den gang testet for smitte av twar-bakterien.

Bø vedgår at det er leit å måtte avbryte et treningsopphold med Sotsji-OL bare noen måneder unna.

– Du blir oppgitt, så klart. Jeg føler jeg har fått min dose sykdom nå. Høydeopphold er viktig, men jeg er glad jeg ble syk nå og ikke nærmere sesongen, sier Bø.

Skal raskt tilbake

– OL-løypa ligger på 1.500 meter, så det er ikke optimalt å måtte stå over et høydeopphold, medgir han.

25-åringen er tilbake på Lillehammer, der han skal prøve å bli frisk på rekordtid. Det har han gjort før.

Mange ble overrasket da skiskytteren kom tilbake og ble verdensmester på 15 kilometer fellesstart i Nove Mesto sist vinter, etter å ha fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom.

– Jeg er vel verdensmester i å takle å være syk, tror jeg. Jeg finner min egen vei og er skjerpet for å komme tilbake så raskt som mulig. Jeg er trygg på at dette skal gå bra, sier Bø.

Var i knallform

– Hvordan har du tenkt til å holde deg frisk?

– Jeg tar alle forhåndsregler, altså. Det er ikke sånn at jeg slurver med hygienen. Noen blir lett skadet, og jeg blir lett syk, dessverre, sier Bø, før han innrømmer at han kanskje er litt for treningsvillig:

– Jeg er kanskje litt for ivrig, og pusher veldig tøft. Men jeg føler jeg har tatt hensyn. Det er litt uflaks dette her, sier Bø.

Skiskytteren kan imidlertid fortelle at han testet opp mot sitt beste like før sykdommen rammet.

Også i fjor ble skiskytteren kritisert for å ikke ta gode nok forhåndsregler med tanke på sykdom.

Siste nytt

 • Ackermann etappevinner i Vueltaen

  Sam Bennett syklet først over mål på den 9. etappen av Vuelta a España, men mistet seieren etter at TV-bildene viste at han dyttet Emils Liepins.i feltet tidligere på etappen. Dermed gikk seieren til Pascal Ackermann fra Tyskland.

  Ackermann
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal