NRK Meny
Normal

Tarjei Bø er blitt syk igjen

Tarjei Bø (25) har reist hjem fra høydeopphold på grunn av sykdom.

Tarjei Bø på skiskyttersamling i Sirdal

Tarjei Bø må nok gang belage seg på sofaligging etter å ha måttet avbryte et treningsopphold i Bulgaria med sykdom.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg fikk sår hals og det viste seg å være en lett forkjølelse. Da var det bare å pakke bagen og reise hjem, sier Bø til NRK.no.

Bø skulle etter planen delta på skiskytternes høydeopphold i bulgarske Belmeken, men valgte å reise hjem da halsen slo seg vrang før helgen.

Sliter med luftveiene

Tarjei Bø

Tarjei Bø deltok i motbakkeløpet Lysebotn Opp i starten av august.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Når du trener i høyden, så er det tøffere for kroppen å tåle belastningen. Det var derfor jeg reiste hjem. Jeg restituerer meg raskere hjemme, sier Bø.

Det er langt fra første gang stryningen må ta seg en pause fra treningen grunnet sykdom. Også i fjor sommer slet verdenscupvinneren fra 2011-sesongen med luftveiene. Bø ble den gang testet for smitte av twar-bakterien.

Bø vedgår at det er leit å måtte avbryte et treningsopphold med Sotsji-OL bare noen måneder unna.

– Du blir oppgitt, så klart. Jeg føler jeg har fått min dose sykdom nå. Høydeopphold er viktig, men jeg er glad jeg ble syk nå og ikke nærmere sesongen, sier Bø.

Skal raskt tilbake

– OL-løypa ligger på 1.500 meter, så det er ikke optimalt å måtte stå over et høydeopphold, medgir han.

25-åringen er tilbake på Lillehammer, der han skal prøve å bli frisk på rekordtid. Det har han gjort før.

Mange ble overrasket da skiskytteren kom tilbake og ble verdensmester på 15 kilometer fellesstart i Nove Mesto sist vinter, etter å ha fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom.

– Jeg er vel verdensmester i å takle å være syk, tror jeg. Jeg finner min egen vei og er skjerpet for å komme tilbake så raskt som mulig. Jeg er trygg på at dette skal gå bra, sier Bø.

Var i knallform

– Hvordan har du tenkt til å holde deg frisk?

– Jeg tar alle forhåndsregler, altså. Det er ikke sånn at jeg slurver med hygienen. Noen blir lett skadet, og jeg blir lett syk, dessverre, sier Bø, før han innrømmer at han kanskje er litt for treningsvillig:

– Jeg er kanskje litt for ivrig, og pusher veldig tøft. Men jeg føler jeg har tatt hensyn. Det er litt uflaks dette her, sier Bø.

Skiskytteren kan imidlertid fortelle at han testet opp mot sitt beste like før sykdommen rammet.

Også i fjor ble skiskytteren kritisert for å ikke ta gode nok forhåndsregler med tanke på sykdom.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal