Tarjei Bø er blitt syk igjen

Tarjei Bø (25) har reist hjem fra høydeopphold på grunn av sykdom.

Tarjei Bø på skiskyttersamling i Sirdal

Tarjei Bø må nok gang belage seg på sofaligging etter å ha måttet avbryte et treningsopphold i Bulgaria med sykdom.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg fikk sår hals og det viste seg å være en lett forkjølelse. Da var det bare å pakke bagen og reise hjem, sier Bø til NRK.no.

Bø skulle etter planen delta på skiskytternes høydeopphold i bulgarske Belmeken, men valgte å reise hjem da halsen slo seg vrang før helgen.

Sliter med luftveiene

Tarjei Bø

Tarjei Bø deltok i motbakkeløpet Lysebotn Opp i starten av august.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Når du trener i høyden, så er det tøffere for kroppen å tåle belastningen. Det var derfor jeg reiste hjem. Jeg restituerer meg raskere hjemme, sier Bø.

Det er langt fra første gang stryningen må ta seg en pause fra treningen grunnet sykdom. Også i fjor sommer slet verdenscupvinneren fra 2011-sesongen med luftveiene. Bø ble den gang testet for smitte av twar-bakterien.

Bø vedgår at det er leit å måtte avbryte et treningsopphold med Sotsji-OL bare noen måneder unna.

– Du blir oppgitt, så klart. Jeg føler jeg har fått min dose sykdom nå. Høydeopphold er viktig, men jeg er glad jeg ble syk nå og ikke nærmere sesongen, sier Bø.

Skal raskt tilbake

– OL-løypa ligger på 1.500 meter, så det er ikke optimalt å måtte stå over et høydeopphold, medgir han.

25-åringen er tilbake på Lillehammer, der han skal prøve å bli frisk på rekordtid. Det har han gjort før.

Mange ble overrasket da skiskytteren kom tilbake og ble verdensmester på 15 kilometer fellesstart i Nove Mesto sist vinter, etter å ha fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom.

– Jeg er vel verdensmester i å takle å være syk, tror jeg. Jeg finner min egen vei og er skjerpet for å komme tilbake så raskt som mulig. Jeg er trygg på at dette skal gå bra, sier Bø.

Var i knallform

– Hvordan har du tenkt til å holde deg frisk?

– Jeg tar alle forhåndsregler, altså. Det er ikke sånn at jeg slurver med hygienen. Noen blir lett skadet, og jeg blir lett syk, dessverre, sier Bø, før han innrømmer at han kanskje er litt for treningsvillig:

– Jeg er kanskje litt for ivrig, og pusher veldig tøft. Men jeg føler jeg har tatt hensyn. Det er litt uflaks dette her, sier Bø.

Skiskytteren kan imidlertid fortelle at han testet opp mot sitt beste like før sykdommen rammet.

Også i fjor ble skiskytteren kritisert for å ikke ta gode nok forhåndsregler med tanke på sykdom.

Siste nytt

 • Bayern vann supercupen

  Javi Martinez heada inn sigersmålet i slutten av første ekstraomgang og gav Bayern München 2-1 over Sevilla i supercupen mellom førre sesongs vinnarar av meisterligaen og europaligaen.

  Lucas Ocampos sende Sevilla i føringa etter 13 minutt, men Robert Lewandowski utlikna etter 34.

  15.000 tilskodarar var på tribunene i Budapest. UEFA brukte kampen som eit pilotprosjekt for å tillate publikum med tanke på gruppekampane i dei to europeiske turneringane.

  Javi Martinez, Bayern München
  Foto: Bernadett Szabo / AP
 • Rosenborg videre i Europaligaen

  Rosenborg holdt unna i Europaliga-kvalifiseringen mot Tyrkiske Alanyaspor.

  PSV Eindhoven blir dermed siste hinder for Rosenborg. Slår RBK dem venter gruppespillet i europaligaen etter 1-0-seieren over tyrkerene.

  Det skjedde lite i de første 45 minuttene.

  13 minutter ut i 2. omgang dummet Alanyaspor seg ut, og 58 minutter var spilt da Rosenborg tok ledelsen. Et svakt RBK-innlegg ble klarert rett i føttene på Anders Konradsen på bakerste stolpe, og nordlendingen kunne nærmest trille ballen i nettet fra rundt fem meters hold.

  Sju minutter senere fikk Konradsen marsjordre etter sitt andre gule kort. Det første fikk han sju minutter ut i omgangen. Tyrkerne fikk blod på tann etter utvisningen og kjørte trønderlaget hardt uten at de fikk uttelling.

  Europaleague kvalifisering, runde 3: Rosenborg – Alanyaspor (Tyrkia).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ruud med imponerande siger

  Casper Ruud møtte i kveld Fabio Fognini i andre runde i ATP 500-turneringa i Hamburg. Han vann kampen 2–0 i sett etter å ha vunne 6–3 6–3 i games. Det er ein utruleg sterk prestasjon, med tanke på at Fabio Fognini er rangert som nummer 15 i verda. I kvartfinalen ventar Ugo Humbert.

  ATP 500 - Hamburg European Open
  Foto: Fabian Bimmer / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal