Hopp til innhold

Frustrert Klopp ville ha 15 tilleggsminutter: – Kan ikke si at dette er ok

Bare syltynn teori holder liv i Liverpools mesterligadrøm. Etter poengtapet mot Aston Villa, tar manager Jürgen Klopp et oppgjør med uthalingen av tid.

UZ-I7wzn_eU

FRUSTRERENDE ETTERMIDDAG: Jürgen Klopp fikk ikke lede Liverpool fra benken.

Foto: AFP

Manchester United hadde allerede slått Bournemouth 1–0 etter en kunstscoring av Casemiro. Liverpool lå under hjemme mot Aston Villa.

Da dukket Roberto Firmino (31) opp foran mål i det siste ordinære spilleminuttet og satte inn 1–1 i sin siste kamp på Anfield som Liverpool-spiller.

Firmino startet på benken, men erstattet Luis Diaz etter 72 minutter. Samtidig kom også klubblegenden James Milner (37) på banen til sin siste Anfield-opptreden. Og byttene fikk altså en effekt.

p20zhAECyL8

TOK FARVEL: En tydelig preget Roberto Firmino scoret et mål som ga Liverpool et håp, men som likevel neppe er nok.

Foto: Reuters

Målet innebærer at Liverpool fortsatt har en teoretisk sjanse til å passere Manchester United og sikre seg en mesterligaplass.

Da må imidlertid Manchester United tape sine to gjenstående kamper mot Chelsea og Fulham, samtidig som Liverpool slår Southampton i sin gjenstående kamp. Newcastle står for øvrig på samme poengsum som Manchester United, men har i motsetning til Manchester-laget bedre målforskjell enn Liverpool.

Kritisk Klopp

Dermed er det en syltynn teori Jürgen Klopp og hans menn har å klamre seg til. For det ble en frustrerende ettermiddag for den suspenderte manageren og hans spillere da seiersrekka tok slutt etter sju strake seirer.

– Nå ble det uavgjort, hvilket ikke hjelper oss, men det var sannsynligvis et riktig resultat, sier han.

Aller mest frustrert var han over Aston Villas uthaling av tid i andre omgang.

– Jeg mener 15 minutter tillegg hadde vært ok, sier Klopp til Sky Sports.

Dommere la til 10. Ikke nok, ifølge Liverpool-manageren.

– I dag var det i grenseland, vil jeg si. Vi ser alle det samme, og vi må i det minste snakke om det på riktig måte. Vi må finne en løsning, for dette er ikke bra for fotballen. Vi kan ikke si at dette er ok, fastslår han.

Villa tok ledelsen

Klopp fikk ikke lov til å sitte på Liverpool-benken på grunn av sine utspill mot dommeren etter kampen mot Tottenham. Fra tribunen fikk han se at Aston Villa tok styringen på Anfield.

Etter 22 minutter burde gjestene tatt ledelsen. Villas toppscorer Ollie Watkins gikk i bakken, og dommer pekte på straffemerket. Dommeren var for øvrig John Brooks – fjerdedommeren som Klopp nærmest gikk i strupen på etter den nevnte Tottenham-kampen.

Heldigvis for Liverpool så Watkins bort fra den uskrevne regelen om at den som blir felt ikke selv bør ta straffesparket. Han tok nemlig oppstilling – og skjøt utenfor.

Fem minutter senere skulle Aston Villa likevel få uttelling for sin gode start. Jacob Ramsey satte inn 1–0 med en kontant volley.

PVvK433wwH4

JUBLET FOR TIDLIG: Cody Gakpo feiret scoring, men det var før VAR var ferdig med sin sjekk.

Foto: AFP

Marginene imot

Så fulgte en rekke dommeravgjørelser som ikke gikk i Liverpools favør. Etter 45 minutter slapp Tyrone Mings unna med gult kort etter å ga stemplet Cody Gakpo i brystet med knottene. På overtid i første omgang ropte Liverpool på straffe da Jordan Henderson gikk i bakken inne i Villa-feltet, men dommeren vinket spillet vider.

VAR sjekket begge situasjonene uten å gripe inn. Og da Gakpo satte ballen i mål for Liverpool ti minutter ut i andre omgang, måtte VAR i aksjon igjen. Denne gangen fant de en offside og målet ble annullert.

Det meste av marginer gikk imot de røde, som heller ikke spillemessig kom opp på nivået de har holdt gjennom store deler av våren.

I siste ordinære spilleminutt skulle altså Liverpool likevel sikre seg ett poeng. Og det ble tårevått på Anfield da Roberto Firmino satte ballen i mål i sin aller siste hjemmekamp for klubben.

– Skal gjøre Europaligaen til vår turnering

Det meste skal klaffe for Liverpool i sesongavslutningen om mesterligadrømmen skal gå i oppfyllelse.

– Vi skulle gjerne gjort det spennende en uke til, men vi skal gjøre Europaligaen til vår turnering. Jeg er ikke så bortskjemt, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Men Firmino-målet betyr uansett at Manchester United må vente med å starte feiringen, til tross for dette kunstmålet av Casemiro:

F34wezAqtaQ
Foto: Reuters

– Vi er nesten der, men vi er ikke der ennå. Jeg bryr meg ikke om hva som skjer i Liverpool. Det handler om oss. Vi må gjøre jobben, sier Manchester United-manager Erik ten Hag, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Strømsgodset - Haugesund (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP
 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal