NRK Meny
Normal

Tårevåt Tjørhom: – Jeg kommer til å savne dette

MERIBEL/OSLO (NRK): Alpinlandslagets suksesstrener Håvard Tjørhom hadde sin siste dag på jobben i Meribel. Det rørte «årets trener» til tårer.

Håvard Kjørum legger opp etter å ha vært landslagssjef i de fem siste årene for den norske herrelandslaget i alpint. Det er nok til å bli litt rørt på siste dag på jobb. Reporter: Line Andersen

Håvard Tjørhom ble rørt til tårer etter å ha hatt sin siste dag på jobben i verdenscup-sammenheng. Foto: NRK

Tjørhom

Håvard Tjørhom takket for seg etter fem år som hovedtrener.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg kommer til å savne dette her. Det er en bra gjeng å være med, sier sirdølen mens han skuer utover det enorme alpinanlegget i Meribel. Like etter begynner tårene å melde seg hos landslagstreneren.

– Du er mer med denne gjengen enn noen andre. Både laget og konkurrentene. Det er mye bra folk, og jeg kommer til å savne de, sier en tydelig rørt Tjørhom.

For fem år siden tok han over som trener for det suksessfulle alpinlandslaget med Aksel Lund Svindal i spissen. Siden den gang har flere meldt seg på i toppen.

I år har 34-åringen fra Sirdal fått mye av æren for Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersens suksess. På toppen av det hele ble han tildelt prisen for årets trener under Idrettsgallaen på Hamar.

– Gutta kjempet til siste renn

Tjørhom Svindal

Håvard Tjørhom (t.v.) har i tillegg til Svindal løftet opp både Jansrud og Kristoffersen til verdenstoppen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Søndag hadde han sin side dag på jobben i verdenscupsammenheng. Den endte i en skuffelse for Henrik Kristoffersen, men det la ingen demper på den fantastiske sesongen.

– Det har vært en bra avslutning. Gutta har kjempet til siste renn, sier Tjørhom.

Norge har totalt ti verdenscupseiere i år. I tillegg vant Kjetil Jansrud både super-G-cupen og utforcupen.

Likevel klarer ikke treneren å plukke ut et høydepunkt fra den nå fem år lange karrieren.

– Det har vært mange opplevelser, så det er vanskelig å plukke ut en.

– Det finnes vel også noen gode historier du ikke forteller oss?

– Det gjør det og, ler treneren.

– Skal hjem og søke jobb

Tjørhom skal fremdeles være med landslaget frem til sommeren. Han legger likevel inn en liten spøk om hva som skjer fremover.

Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg hjem og søke jobb, avslutter treneren.

Årets sesong gjør i alle fall ikke skam på CV-en til Tjørhom.

Henrik Kristoffersen ga alt på siste renn i verdenscupen, men det gikk ikke helt som han ville. Kommentatorer: Anrdeas Toft og Kjetil Andre Aamodt

Henrik Kristoffersen fikk rennet sitt ødelagt av en stor feil. Foto: NRK

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal