Hopp til innhold

Fikk overraskelse etter sammenbrudd: – Jeg er verdens heldigste

Gulldrømmen glapp for Norge da Ingrid Landmark Tandrevold sprakk på siste stående under torsdagens parstafett. Nok en gang måtte hun svare på hva som gikk galt og da fikk skiskytteresset nok.

pLKL8m1K6p4

Ingrid Landmark Tandrevold fikk et sammenbrudd etter parstafetten i Nove Mesto.

Foto: NTB

– Vi var egentlig veldig fornøyde, særlig jeg som har hatt utfordringer i dette mesterskapet.

Det starter Ingrid Landmark Tandrevold med å si på Instagram sin historiefunksjon.

Tidligere på dagen kom hun og franske Lou Jeanmonnot nærmest helt likt inn på siste og avgjørende skyting. Der måtte Tandrevold, som har slitt med stående i store deler av mesterskapet, ut i strafferunden etter tre bom.

Ingrid Landmark Tandrevold på siste ståendeskyting.

Dermed endte det med at Frankrike sikret gullet foran Italia.

Norge måtte ta til takke med bronsen.

Av den grunn måtte hun nok en gang, etter å ha skuffet både på sprint, jaktstart og normaldistansen tidligere i VM, stå å forklare hva som hadde gått galt til media.

Noe hun selv påpeker ble tungt etter halvannen uke med skuffelser. For henne var bronsen en opptur, påpeker hun.

– Jeg hadde veldig lyst til å ta med meg det, men så står jeg 30 minutter i pressesonen og må forklare hvorfor jeg mislykkes, gang på gang. Det skal jeg tåle, men når det er femte dagen på rad blir det tøft. Jeg hadde et lite sammenbrudd, fortsetter hun.

Ble overrasket: – Jeg er verdens heldigste

Men da bronsevinner kom hjem til utøverhotellet hadde resten av laget disket opp med en overraskelse.

Da måtte skiskytteresset ta til tårene - nok en gang.

– Så kom jeg hjem, og så skjer dette, sier Tandrevold avslutningsvis og filmer hele landslagstroppen som har laget en egen sang til bronsevinneren:

Ingrid Landmark Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold i tårer etter overraskelse.

Foto: Privat / Instagram

«Ofrer alt, ofrer for Norge. Du ofrer alt, om du må. Du er Ingrid Tandrevold. Alle vet så godt at du har kontroll på dette, vi heier på deg», det sang hele landslaget til melodien «Alt for Norge» til fyrverkeri i bakgrunn.

Over videoen har hun lagt på følgende tekst: «Begynte å grine på nytt, seff. Jeg er verdens heldigste»

– Fortell meg at jeg har verdens beste lagkamerater uten å fortelle meg at jeg har verdens beste lagkamerater, utdyper Tandrevold avslutningsvis.

Kjente på en tomhetsfølelse

Etter målgang tidligere på dagen fortalte Tandrevold at hun kjente på en tomhetsfølelse. Hun kjente ikke igjen seg selv, forklarte hun til NRK.

– Jeg har ingen følelse i hverken positiv eller negativ forstand. Jeg tror at jeg er tom og står her. Jeg har ikke noe å svare, saTandrevold til NRK etter løpet.

– Det er litt uvant deg?

– Ja. Det er det. Jeg vet ikke, sier hun videre.

Tandrevold påpekte videre at hun har hengt seg opp i alt det negative i snart halvannen uke. Noe hun ikke hadde noen ambisjoner om å fortsette med.

Biathlon World Championships

Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– I dag føler jeg virkelig at jeg er med å hjelper laget å være med i teten. Jeg klarer å være med å legge opp til smash, men klarer ikke å smashe, sa hun til NRK.

Thingnes Bø skøyt heller ikke feilfritt under torsdagens konkurranse, som på fire bom måtte ta i bruk like mange ekstraskudd.

Han tok lagvenninnen i forsvar.

– En av to kom til å sprekke. Det var synd at det ikke var hun franske, men totalt bruker Ingrid kun tre ekstraskudd. Tar du med en liten strafferunde, så er det fire effektive og det er det samme som jeg brukte. Vi var like gode i dag og da endte det med bronse, sa Thingnes Bø til NRK.

– Hva sier du til henne i målområdet?

– Jeg er stolt av henne. Jeg tror hun kjenner på å være den fremste kvinnen på skiskyttersiden i Norge og det ansvaret det innebærer.

Thingnes Bø utdypet:

VM i skiskyting - parstafett

Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold i målområdet etter parstafetten.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Hun går i gul trøye og det har ikke gått helt veien for hennes del så langt. Hun kjemper seg igjennom og det blir tydelig som idrettsutøver på siste stående når man bommer og «taper» gullet. Da er det lett å bli deppet, men det måtte vi snu i målområdet med en gang.

Tandrevold og Thingnes Bø med VM-bronse etter parstafetten

Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Thingnes Bø med bronsemedaljen rundt halsen.

Foto: Reuters

Historisk dårlig

Resultatet er Norges dårligste i parstafett i VM-sammenheng noensinne.

Norge har tre gull og ett sølv fra tidligere mesterskap.

Tandrevold har beskrevet ståendeskytingen under VM som både lett og vanskelig.

På jaktstarten søndag var tre bom på en ståendeserie, for fjerde gang på rad i mesterskapet, fasiten. Hun fikk likevel en opptur da hun fylte på den siste serien, etter å ha fått en beskjed fra trener Siegfried Mazet på vei inn til standplass.

R6BQ2J_wFLU

Ingrid Landmark Tandrevold sammen italienske Lisa Vittozzi i målområdet etter jaktstarten søndag.

Foto: NTB

– «Don't think, just shoot. Shoot on the first intention». Så gjør jeg det, og det funker mye bedre, sa Tandrevold til NRK etter jaktstarten.

Og lenge så det ut til at alt stemte for Norges fremste skiskytterkvinne under dagens parstafett. Men da Fossum-jenta var i strafferunden etter tre bom på siste skyting fylte Lisa Vitozzi. Tandrevold tok hun imidlertid igjen, men italieneren hadde mer krefter og svarte med et rykk inn mot mål. Dermed glapp både gull og sølv for Norge.

Siste nytt

 • Rashford vraket til EM

  Manchester United-stjernen Marcus Rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen Gareth Southgate presenterte bruttotroppen til fotball-EM tirsdag.

  Rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da Southgate offentliggjorde sine utvalgte. Med var heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson.

  Fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: Evertons Jarrad Branthwaite, Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah samt Crystal Palace-stjerneskuddet Adam Wharton. Burnley-keeper James Trafford har heller ingen landskamper fra før.

  Vraket i den engelske EM-troppen er for øvrig også Chelsea-trioen Raheem Sterling, Ben Chilwell og Reece James. De to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen.

  Inne er derimot Manchester united-unggutten Kobbie Mainoo, som har tatt Premier League med storm de siste månedene. Det samme er Crystal Palace-spiller Eberechi Eze.

  Listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. Southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i Tyskland som starter 14. juni. Dermed må syv navn ut i tiden som kommer.

  Den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (NTB)

  Rashford
  Foto: AP
 • Kashafali om VM-bronsen: – Ikke klar for å yte maksimalt

  Salum Kashafali løp inn til bronsemedalje på 100 meter i para-VM mandag 20. mai. Medaljen kom i T13-klassen.

  Dagen etter skriver bergenseren i en melding til NRK at kroppen ikke er klar for å yte maksimalt, og at finalen bærer preg av det.

  – Jeg kjenner store smerter når jeg skal ta i, men flyter fint på 80–90 prosent, fortsetter han.

  Kashafali måtte reise hjem fra en treningsleir i Portugal tidligere i år etter at han fikk problemer med lysken. Under para-VM i mai er det fortsatt et problem.

  – Hodet vil mer enn kroppen nå og det er frustrerende.

  Likevel opplyser han at planen er å løpe Diamond League både i Eugene 25. mai, og Bislett Games 30. mai. Sistnevnte ser du på NRK.

  – Jeg forholder meg til den planen jeg har lagt med Olympiatoppen og trener Stephan (Johansson) ut mai, og så er det tilbake til tegnebrettet. Det er Paralympics i Paris som gjelder, men jeg håper selvsagt å prestere foran hjemmepublikummet i Oslo også.

  Salum Kashafali
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Toni Kroos legger opp etter EM

  Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

  34-åringen startet seniorkarrieren i Bayern München, hvor han var med på å vinne Bundesliga tre ganger, samt Mesterligaen og klubb-VM én gang.

  Sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok VM-gull. Samme sommer signerte han også for Real Madrid. Der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, Mesterligaen fire ganger og klubb-VM fem ganger.

  – Jeg har alltid sagt at Real Madrid blir den siste klubben min. Jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver Kroos på Instagram.

  – Ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver Kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne Mesterligaen med Real Madrid en siste gang. I finalen 1. juni møter de Borussia Dortmund.

  Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
  Foto: FRANK AUGSTEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal