Hopp til innhold

Ukjente Frida knuste stjernene på standplass: – Hun er helt rå

Frida Dokken (22) roses av stjernene. På en dag Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren, var Dokken den eneste med fullklaff foran blinkene.

MQj0M-qDGJk

STORT TALENT: Frida Dokken imponerte på standplass.

Foto: NTB

– Jeg har vært litt skeptisk til sesongstarten, jeg følte den kom litt tidlig i år. Men det var akkurat dette jeg trengte, å kjenne på nervene på skytebanen, sier en fornøyd Tandrevold til NRK etter rennet.

Sesongens første renn bød imidlertid på store utfordringer for samtlige skiskyttere. Snøvær og frisk vind er aldri optimalt når det skal gås fort og skytes presist, og det var bare talentfulle Frida Dokken som lykkes med å skyte feilfritt under krevende forhold.

Var det bare meg? sier en sjokkert Dokken til NRK etter rennet.

Da var det en god dag på jobben, gliser hun.

Frida Dokken

FORNØYD: Frida Dokken var et stort glis etter lørdagens renn.

Foto: Hans Solbakken / NRK

Dokke endte på 5. plass og ble tredje beste norske. 22-åringen, som ikke er en del av landslaget, får ros av flere av de norske stjernene.

– Jeg synes det er knallbra. Det er akkurat det hun skal gjøre i dag. Prestere på høyt nivå og få ut det du er god for, seir Knotten, som mener at Dokken har meldt seg på i landslagsdiskusjonen.

– Vi trenger trygge skyttere. Det kan blåse som det gjorde her i Östersund, da trenger vi de som mestrer det.

Tandrevold beskriver Dokken som ei jente med bein i nesa.

– Frida er en helt rå skiskytter. Hun er uredd på skytebanen, og hun er en skikkelig tøffing. Jeg er skikkelig imponert og kanskje også litt misunnelig på den skytinga hennes.

– Hva holder hun på med?

En av de som virkelig fikk merke de tøffe forholdene var stortalentet Maren Hjelmeset Kirkeeide. På liggende skyting bommet hun hele fire ganger.

På det siste skuddet gikk det virkelig ille.

Bom i «kviten». Det er ti centimeter bom til venstre. Hva holder hun på med nå? Jeg tror nesten at skruen ikke er festet på børsa hennes, så dårlig samling var det, sa NRKs ekspert Ola Lunde etter det siste skuddet i serien.

Trener Patrick Oberegger spekulerer i om det kan ha vært nerver involvert.

– Jeg må spørre jentene. Det kan ha vært kalde hender. Maren hadde samme vind på innskytingen, så det kan hun ikke skylde på, men kanskje var det noe i siktet? Jeg må spørre henne først, sier han.

Sjokkert av egen bom

NRK møter Kirkeeide etter rennet. 20-åringen blir sjokkert når hun får høre nøyaktig hvor grov bommen var.

– Oi!

– Var det noen feilinnstillinger, eller noe sånn?

– Jeg har ikke peiling. Jeg var ikke klar over at det var så ille.

Hun sier at det blåste godt da hun var inne til skyting, men er ikke sikker på om det var årsaken til den dårlige serien.

– Det er kjipt, selvfølgelig, for det ødelegger jo løpet allerede på første skyting, sier Kirkeeide, vel vitende om at hun kan mye bedre.

Mer rutinerte Karoline Knotten sier at Kirkeeide ofte er blant de beste skytterne på trening, og mener at dagens fire bom nærmest er «once in a lifetime».

– Glem det, tenker jeg da, sier Knotten, som lover å komme med noen oppløftende ord under kveldens middag.

Samtidig, noen skiver bortenfor Kirkeeide, bommet tyske Vanessa Voigt like mange ganger.

4vxUPzZvMPM

TALENT: Juni Arnekleiv fikk det også tøft i vinden.

Foto: NTB

Det må være krevende der ute, kommenterte Synnøve Solemdal for NRK.

Den analysen støtter Juni Arnekleiv, som bommet fire ganger på andre skyting. Hun hadde håpet at vinden hadde løyet litt inn mot andre skyting, men slik gikk det ikke.

– Det var krevende forhold. Det var mange andre som også bomma i dag. Jeg må jobbe mer i vind, sier hun til NRK.

Tandrevold med kanonløp

Norges største håp Ingrid Landmark Tandrevold bommet én gang på første skyting, og like før hun kom inn til andre skyting kom det noen fæle vindkast inn over stadion.

Men Tandrevold beholdt roen, fokuserte, og kom seg unna med én bom også på andre skyting. Det gikk også raskt i løypa for 27-åringen, som kjempet for en topplassering.

5SkfdqI7Jxw

2. PLASS: Ingrid Landmark Tandrevold var nære seieren under sesongens første renn.

Foto: NTB

Forhåndsfavoritten Lisa Vittozi fra Italia hadde satt standarden i mål, og det var henne resen av feltet måtte måle seg mot.

Tandrevold fortsatte å spise sekunder vis-a-vis Vittozi på sisterunden, men endte til slutt 3,1 sekunder bak i mål. Marketa Davidova ble nummer tre.

Jeg gikk absolutt for seieren. Den er lang den bakken på slutten her. Jeg gikk kanskje litt hardt inn i den og angret underveis, men jeg prøvde virkelig, sier Tandrevold til NRK.

Hvordan var det å kjempe med Vittozzi?

Det var veldig gøy. Jeg kjente meg selv litt igjen igjen, det var deilig. Jeg følte meg litt som en sakkosekk, men så gikk jeg ut fra start og det var akkurat som at jeg våknet. Jeg responderer åpnebart på å bli heiet på, det er gøy å gå skirenn, gliser den norske stjernen.

– Det er et knallsterkt løp av Ingrid, det er veldig imponerende at hun slår Vittozi med så mye i sporet, sier Solemdal.

RO3027NHC9A

STJERNE: Lisa Vittozzi.

Foto: NTB

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal