Hopp til innhold

Ukjente Frida knuste stjernene på standplass: – Hun er helt rå

Frida Dokken (22) roses av stjernene. På en dag Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren, var Dokken den eneste med fullklaff foran blinkene.

MQj0M-qDGJk

STORT TALENT: Frida Dokken imponerte på standplass.

Foto: NTB

– Jeg har vært litt skeptisk til sesongstarten, jeg følte den kom litt tidlig i år. Men det var akkurat dette jeg trengte, å kjenne på nervene på skytebanen, sier en fornøyd Tandrevold til NRK etter rennet.

Sesongens første renn bød imidlertid på store utfordringer for samtlige skiskyttere. Snøvær og frisk vind er aldri optimalt når det skal gås fort og skytes presist, og det var bare talentfulle Frida Dokken som lykkes med å skyte feilfritt under krevende forhold.

Var det bare meg? sier en sjokkert Dokken til NRK etter rennet.

Da var det en god dag på jobben, gliser hun.

Frida Dokken

FORNØYD: Frida Dokken var et stort glis etter lørdagens renn.

Foto: Hans Solbakken / NRK

Dokke endte på 5. plass og ble tredje beste norske. 22-åringen, som ikke er en del av landslaget, får ros av flere av de norske stjernene.

– Jeg synes det er knallbra. Det er akkurat det hun skal gjøre i dag. Prestere på høyt nivå og få ut det du er god for, seir Knotten, som mener at Dokken har meldt seg på i landslagsdiskusjonen.

– Vi trenger trygge skyttere. Det kan blåse som det gjorde her i Östersund, da trenger vi de som mestrer det.

Tandrevold beskriver Dokken som ei jente med bein i nesa.

– Frida er en helt rå skiskytter. Hun er uredd på skytebanen, og hun er en skikkelig tøffing. Jeg er skikkelig imponert og kanskje også litt misunnelig på den skytinga hennes.

– Hva holder hun på med?

En av de som virkelig fikk merke de tøffe forholdene var stortalentet Maren Hjelmeset Kirkeeide. På liggende skyting bommet hun hele fire ganger.

På det siste skuddet gikk det virkelig ille.

Bom i «kviten». Det er ti centimeter bom til venstre. Hva holder hun på med nå? Jeg tror nesten at skruen ikke er festet på børsa hennes, så dårlig samling var det, sa NRKs ekspert Ola Lunde etter det siste skuddet i serien.

Trener Patrick Oberegger spekulerer i om det kan ha vært nerver involvert.

– Jeg må spørre jentene. Det kan ha vært kalde hender. Maren hadde samme vind på innskytingen, så det kan hun ikke skylde på, men kanskje var det noe i siktet? Jeg må spørre henne først, sier han.

Sjokkert av egen bom

NRK møter Kirkeeide etter rennet. 20-åringen blir sjokkert når hun får høre nøyaktig hvor grov bommen var.

– Oi!

– Var det noen feilinnstillinger, eller noe sånn?

– Jeg har ikke peiling. Jeg var ikke klar over at det var så ille.

Hun sier at det blåste godt da hun var inne til skyting, men er ikke sikker på om det var årsaken til den dårlige serien.

– Det er kjipt, selvfølgelig, for det ødelegger jo løpet allerede på første skyting, sier Kirkeeide, vel vitende om at hun kan mye bedre.

Mer rutinerte Karoline Knotten sier at Kirkeeide ofte er blant de beste skytterne på trening, og mener at dagens fire bom nærmest er «once in a lifetime».

– Glem det, tenker jeg da, sier Knotten, som lover å komme med noen oppløftende ord under kveldens middag.

Samtidig, noen skiver bortenfor Kirkeeide, bommet tyske Vanessa Voigt like mange ganger.

4vxUPzZvMPM

TALENT: Juni Arnekleiv fikk det også tøft i vinden.

Foto: NTB

Det må være krevende der ute, kommenterte Synnøve Solemdal for NRK.

Den analysen støtter Juni Arnekleiv, som bommet fire ganger på andre skyting. Hun hadde håpet at vinden hadde løyet litt inn mot andre skyting, men slik gikk det ikke.

– Det var krevende forhold. Det var mange andre som også bomma i dag. Jeg må jobbe mer i vind, sier hun til NRK.

Tandrevold med kanonløp

Norges største håp Ingrid Landmark Tandrevold bommet én gang på første skyting, og like før hun kom inn til andre skyting kom det noen fæle vindkast inn over stadion.

Men Tandrevold beholdt roen, fokuserte, og kom seg unna med én bom også på andre skyting. Det gikk også raskt i løypa for 27-åringen, som kjempet for en topplassering.

5SkfdqI7Jxw

2. PLASS: Ingrid Landmark Tandrevold var nære seieren under sesongens første renn.

Foto: NTB

Forhåndsfavoritten Lisa Vittozi fra Italia hadde satt standarden i mål, og det var henne resen av feltet måtte måle seg mot.

Tandrevold fortsatte å spise sekunder vis-a-vis Vittozi på sisterunden, men endte til slutt 3,1 sekunder bak i mål. Marketa Davidova ble nummer tre.

Jeg gikk absolutt for seieren. Den er lang den bakken på slutten her. Jeg gikk kanskje litt hardt inn i den og angret underveis, men jeg prøvde virkelig, sier Tandrevold til NRK.

Hvordan var det å kjempe med Vittozzi?

Det var veldig gøy. Jeg kjente meg selv litt igjen igjen, det var deilig. Jeg følte meg litt som en sakkosekk, men så gikk jeg ut fra start og det var akkurat som at jeg våknet. Jeg responderer åpnebart på å bli heiet på, det er gøy å gå skirenn, gliser den norske stjernen.

– Det er et knallsterkt løp av Ingrid, det er veldig imponerende at hun slår Vittozi med så mye i sporet, sier Solemdal.

RO3027NHC9A

STJERNE: Lisa Vittozzi.

Foto: NTB

Siste nytt

 • Wærenskjold nær igjen – måtte nøye seg med sjuendeplass

  Uno-X og Søren Wærenskjold leverte nok en god etappe i Tirreno-Adriatico tirsdag. I spurten ebbet likevel kreftene ut, og dermed ble det sjuendeplass.

  Uno-X-laget posisjonerte seg godt i feltet inn i avslutningen av den 198 kilometer lange etappen fra Camaiore til Follonica. Alexander Kristoff kjørte opptrekk for langt mindre meritterte Wærenskjold.

  Den belgiske spurtkanonen Jasper Philipsen vant til slutt etappen ganske enkelt for Alpecin. Kristoff ledet feltet med kort tid igjen, men gikk tom for krefter på de siste hundre meterne. Opptrekket for Wærenskjold ble dermed ikke optimalt.

  Soudal Quick-Step-rytter Tim Merlier tok andreplassen, mens Intermarché-Wantys Biniam Girmay endte på tredjeplass.

  Den 198 kilometer lange etappen gikk langs den italienske vestkysten.

  Rittet er en viktig del av oppladningen før prestisjetunge Milano-Sanremo. Det er et endagsritt og skal gjennomføres 16. mars.

  På mandagens tempoetappe endte med Søren Wærenskjold på en sterk sjetteplass. Det gjorde at Uno-X fikk en god start på rittet.

  (©NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Aston Villa melder om milliardunderskudd

  Aston Villa gikk med et kjempeunderskudd i 2022/23-sesongen. Premier League-klubben hevder likevel den holder seg innenfor reglementet.

  Regnskapet er basert på tall fram til 31. mai 2023, altså ved fjorårets sesongslutt. Sesongen var en stor suksess for Birmingham-klubben som endte på sjuendeplass i ligaen og med det kvalifiserte seg til spill i den europeiske conferenceligaen.

  Everton og Nottingham Forest ble nylig felt av Premier Leagues økonomiske regelverk (PSR). Reglementet tillater underskudd på 105 millioner pund, tilsvarende drøye 1,4 milliarder norske kroner, over en treårsperiode.

  Aston Villas underskudd endte på 119 millioner pund, tilsvarende rundt 1,5 milliarder kroner. Mye av Aston Villas utgifter har samtidig kommet i form av infrastruktur i klubben, blant annet i kvinnelaget og juniorakademiet. Disse kan trekkes fra PSR-tallene.

  Everton fikk nylig sin historisk høye poengstraff på ti poeng redusert til seks, men står fortsatt i fare for ytterligere sanksjoner senere. Det samme gjør Nottingham Forest.

  (©NTB)

  aston villa
  Foto: AP
 • Nye anklager mot omstridt motorsport-topp – skal ha forsøkt å hindre Formel 1-løp i Las Vegas

  Mohammed Ben Sulayem, den mektige presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), skal ha bedt Formel 1-inspektører om ikke å godkjenne Las Vegas-banen foran VM-løpene i fjor høst, melder BBC.

  Påstanden er den siste i en rekke anklager mot den øverste lederen i FIA, som blant annet organiserer Formel 1.

  BBC viser til en rapport som ble sendt fra en FIA-leder til forbundets etiske komité.

  Anklagen er lekket fra den samme varsleren som kom med opplysningen om at Ben Sulayem skal ha omgjort en tidsstraff mot Fernando Alonso i Saudi-Arabia i fjor. Sistnevnte forhold er FIA-presidenten allerede under etterforskning internt for.

  Ifølge varsleren ble baneinspektørene bedt av Ben Sulayem om å finne en måte for å sørge for at banen i Las Vegas ikke ble sikkerhetsmessig godkjent.

  En talsmann for FIA sier til BBC at Las Vegas-banen ble godkjent i henhold til forbundets krav, men påpeker at det var en forsinkelse i inspeksjonen på grunn av pågående byggearbeider.

  Det kommer ikke fram hvorfor Ben Sulayem skal ha ønsket at banen i Las Vegas ikke skulle bli VM-godkjent. Løpet ble uansett arrangert, og Red Bull-stjernen Max Verstappen vant foran Charles Leclerc og Sergio Pérez.

  Formel 1-sesongen startet i Bahrain sist helg, og neste løp kjøres i Saudi-Arabia kommende helg.

  (©NTB)

  Mohammed Ben Sulayem og Verstappen
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal