Hopp til innhold

Tandrevold avslører seierstaktikken: – Bare late som jeg kan det

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (24) prøvde å innbille seg selv om at hun faktisk klarer å skyte i vinden. Det holdt til seier i en fellesstart som nesten blåste bort.

Ingrid Tandrevold

ENDELIG: Ingrid Tandrevold på vei mot mål som vinner av et verdenscuprenn for aller første gang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

– Det føles helt fantastisk og helt rått. I dag måtte jeg bare kjøre «fake it til you make it», forteller en strålende fornøyd vinner til NRK etter målgang.

Eckhoff og Tandrevold

VINNERVENNINNER: Tiril Eckhoff gratulerer venninna Ingrid Tandrevold i målområdet.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Tandrevold var dypt fortvilet etter gårsdagens jaktstart, der hun bommet ni ganger og konkluderte med at hun ikke klarer å skyte i vinden. I dag fikk hun motbevist seg selv.

– Jeg mistet all selvtillit på skyting i vind i går, men i dag sa smøreren min til meg at jeg bare skulle drite i gårsdagen, og at jeg kunne vinne dette i dag, sier 24-åringen, og avslører hva hun tenkte underveis i vinnerløpet:

– Jeg får bare late som jeg kan det, og se om det funker.

– Utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv

Tandrevold erkjenner at hun er litt for god til å bryte seg selv ned, og at løsningen rett og slett er å skru av hodet av og til.

– Det er utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv. Jeg skulle gjerne vært litt mer stabil, forklarer hun.

– Jeg har heldigvis gullfiskhukommelse, så jeg føler at jeg stiller med nytt mot hver gang, legger hun til.

Tandrevold klarte seg med fem strafferunder, noe som var nok til å vinne årets siste renn.

– Jeg satte meg som mål at jeg skulle få en VM-medalje og en dag være best i verden før denne sesongen, så det var på håret at det gikk, sier Fossum-løperen.

For det har vært både opp- og nedturer siden verdenscupen startet i november. Blant annet måtte hun bryte etter renn på grunn av hjerteflimmer i januar.

– Det har ikke alltid vært like kult å drive med skiskyting i år, det må jeg være ærlig å si. Jeg føler at jeg har slitt med å få ut det jeg har inne, hatt litt helseutfordringer og forskjellige ting som har kommet på ubeleilig tidspunkt, og det har gått veldig inn på meg og jeg har mistet mye av selvtilliten som skiskytter egentlig. Men jeg synes at jeg fant tilbake til meg selv i VM og har prøvd å holde på den gode følelsen ut sesongen, forteller Tandrevold.

Eckhoff-stav i øyet

Den norske vinneren gikk fra Dzinara Alimbekava på sisterunden og kom mot mål i ensom majestet. Da hadde hun vært gjennom fire krevende skytinger, hvor utøvere som Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff bommet henholdsvis ti og åtte ganger hver.

Fellesstarten var altså preget av sterk vind og bingo på skytebanen, men det var likevel noe helt annet som kunne ha satt Tandrevolds venninne Eckhoff ut av spill.

Den norske verdenscupvinneren var nemlig involvert i et aldri så lite sammenstøt rett før startskuddet gikk. En funksjonær vandret rundt utøverne, og plutselig gikk hun med ansiktet først rett inn i staven til Eckhoff.

Tiril Eckhoff og funksjonæren

– Å fy f ... Gikk det bra?, utbrøt 30-åringen.

– Jeg spidda henne i øyet. Hun gikk rett inn i staven min, fortsatte Eckhoff.

Skiskytteren ble tydelig forfjamset og bannet og spurte om det gikk bra med den uheldige funksjonæren, noe det tilsynelatende gjorde.

– Jeg var livredd, for jeg følte at jeg spiddet ut øyet på den stakkars funksjonæren. Jeg var mest bekymret på hennes vegne, forklarer etter det som ble en sjuendeplass.

Hun var i all hovedsak glad for lagvenninnens seier.

– Det varmer søsterhjertet, sier Eckhoff, som selv mottok den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste skiskytter.

Tiril Eckhoff med kula

BEST: Tiril Eckhoff med trofeet som viser at hun er sesongens sammenlagtvinner.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Siste nytt

 • Malacia nærmer seg United-overgang

  Nederlandske Tyrell Malacia blir høyst trolig Erik ten Hags første signering som Manchester United-manager. Backen ble mandag avbildet på treningsanlegget.

  Malacia har spilt hele sin profesjonelle karriere i barndomsklubben Feyenoord, der han har gjort sakene sine bra. Ifølge britiske medier blir 22-åringen snart presentert som United-spiller.

  Manchester Evening News og Daily Mail har bilde av nederlenderen på vei til klubbens treningsanlegg. The Athletic hevdet tidligere mandag at Malacia hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Lisi Niesner / AP
 • Gabriel Jesus klar for Arsenal

  Brasil-angriperen Gabriel Jesus forlater Manchester City og slutter seg til ligarival Arsenal. Han er London-lagets tredje forsterkning i sommer.

  Overgangen ble bekreftet av Arsenal mandag. Kjøpssummen er rapportert å være på om lag 45 millioner pund. Det tilsvarer 542 millioner kroner.

  Jesus ble hentet til den lyseblå delen av Manchester i januar 2017, og har siden spilt en viktig rolle for Pep Guardiolas lag. I sesongavslutningen i 2018 scoret han målet som gjorde City historisk da klubben stoppet Premier League-sesongen på 100 poeng.

  Sist sesong ble brasilianeren ofte benyttet på kanten, og han noterte seg til slutt for like mange målgivende pasninger som nettkjenninger. (NTB)

  Gabriel Jesus
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste