Hopp til innhold

Tandrevold avslører seierstaktikken: – Bare late som jeg kan det

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (24) prøvde å innbille seg selv om at hun faktisk klarer å skyte i vinden. Det holdt til seier i en fellesstart som nesten blåste bort.

Ingrid Tandrevold

ENDELIG: Ingrid Tandrevold på vei mot mål som vinner av et verdenscuprenn for aller første gang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

– Det føles helt fantastisk og helt rått. I dag måtte jeg bare kjøre «fake it til you make it», forteller en strålende fornøyd vinner til NRK etter målgang.

Eckhoff og Tandrevold

VINNERVENNINNER: Tiril Eckhoff gratulerer venninna Ingrid Tandrevold i målområdet.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Tandrevold var dypt fortvilet etter gårsdagens jaktstart, der hun bommet ni ganger og konkluderte med at hun ikke klarer å skyte i vinden. I dag fikk hun motbevist seg selv.

– Jeg mistet all selvtillit på skyting i vind i går, men i dag sa smøreren min til meg at jeg bare skulle drite i gårsdagen, og at jeg kunne vinne dette i dag, sier 24-åringen, og avslører hva hun tenkte underveis i vinnerløpet:

– Jeg får bare late som jeg kan det, og se om det funker.

– Utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv

Tandrevold erkjenner at hun er litt for god til å bryte seg selv ned, og at løsningen rett og slett er å skru av hodet av og til.

– Det er utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv. Jeg skulle gjerne vært litt mer stabil, forklarer hun.

– Jeg har heldigvis gullfiskhukommelse, så jeg føler at jeg stiller med nytt mot hver gang, legger hun til.

Tandrevold klarte seg med fem strafferunder, noe som var nok til å vinne årets siste renn.

– Jeg satte meg som mål at jeg skulle få en VM-medalje og en dag være best i verden før denne sesongen, så det var på håret at det gikk, sier Fossum-løperen.

For det har vært både opp- og nedturer siden verdenscupen startet i november. Blant annet måtte hun bryte etter renn på grunn av hjerteflimmer i januar.

– Det har ikke alltid vært like kult å drive med skiskyting i år, det må jeg være ærlig å si. Jeg føler at jeg har slitt med å få ut det jeg har inne, hatt litt helseutfordringer og forskjellige ting som har kommet på ubeleilig tidspunkt, og det har gått veldig inn på meg og jeg har mistet mye av selvtilliten som skiskytter egentlig. Men jeg synes at jeg fant tilbake til meg selv i VM og har prøvd å holde på den gode følelsen ut sesongen, forteller Tandrevold.

Eckhoff-stav i øyet

Den norske vinneren gikk fra Dzinara Alimbekava på sisterunden og kom mot mål i ensom majestet. Da hadde hun vært gjennom fire krevende skytinger, hvor utøvere som Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff bommet henholdsvis ti og åtte ganger hver.

Fellesstarten var altså preget av sterk vind og bingo på skytebanen, men det var likevel noe helt annet som kunne ha satt Tandrevolds venninne Eckhoff ut av spill.

Den norske verdenscupvinneren var nemlig involvert i et aldri så lite sammenstøt rett før startskuddet gikk. En funksjonær vandret rundt utøverne, og plutselig gikk hun med ansiktet først rett inn i staven til Eckhoff.

Tiril Eckhoff og funksjonæren

– Å fy f ... Gikk det bra?, utbrøt 30-åringen.

– Jeg spidda henne i øyet. Hun gikk rett inn i staven min, fortsatte Eckhoff.

Skiskytteren ble tydelig forfjamset og bannet og spurte om det gikk bra med den uheldige funksjonæren, noe det tilsynelatende gjorde.

– Jeg var livredd, for jeg følte at jeg spiddet ut øyet på den stakkars funksjonæren. Jeg var mest bekymret på hennes vegne, forklarer etter det som ble en sjuendeplass.

Hun var i all hovedsak glad for lagvenninnens seier.

– Det varmer søsterhjertet, sier Eckhoff, som selv mottok den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste skiskytter.

Tiril Eckhoff med kula

BEST: Tiril Eckhoff med trofeet som viser at hun er sesongens sammenlagtvinner.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal