Hopp til innhold

Tandrevold avslører seierstaktikken: – Bare late som jeg kan det

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (24) prøvde å innbille seg selv om at hun faktisk klarer å skyte i vinden. Det holdt til seier i en fellesstart som nesten blåste bort.

Ingrid Tandrevold

ENDELIG: Ingrid Tandrevold på vei mot mål som vinner av et verdenscuprenn for aller første gang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

– Det føles helt fantastisk og helt rått. I dag måtte jeg bare kjøre «fake it til you make it», forteller en strålende fornøyd vinner til NRK etter målgang.

Eckhoff og Tandrevold

VINNERVENNINNER: Tiril Eckhoff gratulerer venninna Ingrid Tandrevold i målområdet.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Tandrevold var dypt fortvilet etter gårsdagens jaktstart, der hun bommet ni ganger og konkluderte med at hun ikke klarer å skyte i vinden. I dag fikk hun motbevist seg selv.

– Jeg mistet all selvtillit på skyting i vind i går, men i dag sa smøreren min til meg at jeg bare skulle drite i gårsdagen, og at jeg kunne vinne dette i dag, sier 24-åringen, og avslører hva hun tenkte underveis i vinnerløpet:

– Jeg får bare late som jeg kan det, og se om det funker.

– Utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv

Tandrevold erkjenner at hun er litt for god til å bryte seg selv ned, og at løsningen rett og slett er å skru av hodet av og til.

– Det er utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv. Jeg skulle gjerne vært litt mer stabil, forklarer hun.

– Jeg har heldigvis gullfiskhukommelse, så jeg føler at jeg stiller med nytt mot hver gang, legger hun til.

Tandrevold klarte seg med fem strafferunder, noe som var nok til å vinne årets siste renn.

– Jeg satte meg som mål at jeg skulle få en VM-medalje og en dag være best i verden før denne sesongen, så det var på håret at det gikk, sier Fossum-løperen.

For det har vært både opp- og nedturer siden verdenscupen startet i november. Blant annet måtte hun bryte etter renn på grunn av hjerteflimmer i januar.

– Det har ikke alltid vært like kult å drive med skiskyting i år, det må jeg være ærlig å si. Jeg føler at jeg har slitt med å få ut det jeg har inne, hatt litt helseutfordringer og forskjellige ting som har kommet på ubeleilig tidspunkt, og det har gått veldig inn på meg og jeg har mistet mye av selvtilliten som skiskytter egentlig. Men jeg synes at jeg fant tilbake til meg selv i VM og har prøvd å holde på den gode følelsen ut sesongen, forteller Tandrevold.

Eckhoff-stav i øyet

Den norske vinneren gikk fra Dzinara Alimbekava på sisterunden og kom mot mål i ensom majestet. Da hadde hun vært gjennom fire krevende skytinger, hvor utøvere som Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff bommet henholdsvis ti og åtte ganger hver.

Fellesstarten var altså preget av sterk vind og bingo på skytebanen, men det var likevel noe helt annet som kunne ha satt Tandrevolds venninne Eckhoff ut av spill.

Den norske verdenscupvinneren var nemlig involvert i et aldri så lite sammenstøt rett før startskuddet gikk. En funksjonær vandret rundt utøverne, og plutselig gikk hun med ansiktet først rett inn i staven til Eckhoff.

Tiril Eckhoff og funksjonæren

– Å fy f ... Gikk det bra?, utbrøt 30-åringen.

– Jeg spidda henne i øyet. Hun gikk rett inn i staven min, fortsatte Eckhoff.

Skiskytteren ble tydelig forfjamset og bannet og spurte om det gikk bra med den uheldige funksjonæren, noe det tilsynelatende gjorde.

– Jeg var livredd, for jeg følte at jeg spiddet ut øyet på den stakkars funksjonæren. Jeg var mest bekymret på hennes vegne, forklarer etter det som ble en sjuendeplass.

Hun var i all hovedsak glad for lagvenninnens seier.

– Det varmer søsterhjertet, sier Eckhoff, som selv mottok den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste skiskytter.

Tiril Eckhoff med kula

BEST: Tiril Eckhoff med trofeet som viser at hun er sesongens sammenlagtvinner.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Siste nytt

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Fotballkamp i Nederland stoppet – keeper fikk akutt behandling

  Lørdagens oppgjør mellom RKC Waalwijk og Ajax ble ikke ferdigspilt.

  I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell.

  Situasjonen skjedde da Etiënne Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  28-åringen skal være ved bevissthet, melder lokalavisen Brabants Dagblad.

  – Vi er ekstremt sjokkert over hendelsen på banen med vår keeper Etienne Vaessen. Vi kan meddele at han etter omfattende legeundersøkelse er ved bevissthet og er fraktet til sykehus for videre undersøkelse. Vi ønsker Etienne masse styrke og håper å ha han med oss ​​igjen snart, skriver RKC Waalwijk på sin X-konto ved midnatt.

  Ajax ledet bortekampen 3-2 da hendelsen oppsto. TV-bildene viste flere spillere som var fortvilet og tok til tårene.

  Over høyttaleranlegget ble det først meldt at kampen var midlertidig avbrutt, men senere kom beskjeden om at den ikke kom til å bli gjenopptatt. (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste