Hopp til innhold

Tandrevold «glemte» start – satt på do

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en opptur i Oberhof på sprinten som Marte Olsbu Røiseland vant. Men like før start oppsto det drama for Fossum-jenta.

Sesongstart Skiskyting

AVSLØRER DRAMA: Det ble en kamp mot klokka for Ingrid Landmark Tandrevold før start.

Foto: Geir Olsen / NTB

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang, men det holdt likevel til seier på sprinten i tyske Oberhof, syv sekunder foran Hanna Sola og Julia Simon som delte andreplassen.

Røiseland tok med det sin fjerde verdenscupseier for sesongen.

– Det var veldig deilig. Jeg var veldig godt fornøyd med løpet. Godt å bli betalt med seier, det smakte godt, sier skiskytteresset til NRK etter løpet.

Ingrid Landmark Tandrevold kollapset i Oberhof sist vinter da hun fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting. Det samme skjedde i Oberhof i 2017. Men på dagens sprint fikk hun en etterlengtet opptur med en femteplass, men ikke uten starttrøbbel.

Bommet på tiden

Like før det var hennes tur til å sette i gang oppstod det nemlig dramatikk i skifteområdet.

Tandrevold var ikke å spore, men plutselig kunne man se henne komme spurtende mot startblokka, tydelig stresset. Fysioterapeuten kom løpende like bak med skiene.

– Jeg hadde bomma med fem minutter på tiden, og måtte tisse rett før start. Så det var på hengende håret at jeg rakk starten. Det har skjedd før og det har ofte gått veldig bra etterpå, så kanskje jeg burde begynne å være litt sent ute, sa 25-åringen til NRK etter rennet og fortsatte:

 Ingrid Landmark Tandrevold

GIKK BRA: Tandrevold sier det ofte går bra når det oppstår dramatikk før start.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Jeg tror ikke det er en oppskrift jeg skal prøve å følge hver gang, for det er jo et stressmoment både for meg og for de rundt som ser at klokka tikker, men jeg kom meg til start i dag og det var steg 1. også var steg 2 å få til et godt løp.

Etter rennet var trener Sverre Huber Kaas godt fornøyd med at Tandrevold både rakk start og gjennomførte et solid løp.

– Vi har snudd hver eneste stein for å være best mulige inn i denne helgen, og få til et bra løp. Hun har hatt litt trøbbel med Oberhof før, og nå handlet det egentlig bare om å få til den sprinten første dagen og legge et godt grunnlag i jula for å komme dit. Når hun får til det så blir jeg veldig glad, sier Kaas.

– Veldig deilig

Aller blidest var riktignok den norske seierskvinnen.

Triumfen til Røiseland gjør at hun rykker ifra konkurrentene i kampen om sammenlagtkula i verdenscupen.

– Det er veldig deilig. Jeg har trent masse på utfordrende forhold, og da er det godt med en god generalprøve. Det smaker veldig godt, og nå får vi enda flere løp på lørdag og søndag. Det trenger vi nok, sier hun videre.

Til tross for at Røiseland øker ledelsen i sammendraget og er i kjempeform, er OL det store målet og verdenscupen sekundært.

Foreløpig går alt etter planen for Frolands-jenta.

– Vi synes det er bra at vi kan hevde oss hele tiden, og vi vil jo være høyest oppe på vært eneste løp vi stiller opp i. Samtidig gjør vi de riktige forberedelsene for å være på topp også i OL. Vi har hele tiden fulgt en plan om at vi skal være best mulig forberedt når OL kommer, og det føler jeg vi er i veldig god rute til nå, vurderer trener Huber Kaas.

Germany Biathlon World Cup

VANT: Marte Olsbu Røiseland tok sin fjerde verdenscupseier denne sesongen.

Foto: Hendrik Schmidt / AP

Tandrevold var drøyt 15 sekunder bak Simon og tredjeplassen.

Det var kjempegøy. Den følelsen jeg hadde før rennet i dag var mye bedre enn den jeg hadde før jul. Følelsen jeg hadde i løypa og standplass er en god start på et nytt år for min del, sa 25-åringen til NRK.

Hun har dermed et fint utgangspunkt før søndagens jaktstart.

– Skiskyting er morsommere om man går en god sprint. Uansett hvordan det går i dag, så er jeg i hvert fall ikke så langt bak.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal