NRK Meny
Normal

Tande vant i Klingenthal: – Uvirkelig

I går ble Daniel-André Tande vraket til lagkonkurransen. I dag tok han sin første verdenscupseier etter to kjempehopp.

Daniel-André Tande med to kjempehopp

21-åringen fra Kongsberg klinket til med første omgangs desidert lengste hopp på 142 meter. Bare slovenske Peter Prevc snek seg foran på resultatlisten før finaleomgangen.

Da det hele skulle avgjøres, holdt Tande hodet iskaldt. Han svevde ned til 140,5 meter og med gode stilkarakterer var sensasjonsseieren sikret.

Germany Ski Jumping World Cup

GOD ÅPNING: Daniel-André Tande sikret norsk seier i Tyskland.

Foto: Jens Meyer / Ap

– Det er utrolig. Jeg har ikke helt skjønt det ennå. Det er uvirkelig, sier Tande.

– Jeg koste meg jeg. Det var utrolig morsomt, det å stitte igjen på toppen der med Freund og Prevc. Det er nesten surrealistisk, så jeg forsøkte å nyte øyeblikket og det føler jeg at jeg klarte, forklarer hoppkometen til NRK.

– Drømt om

Prevc ble nummer to, 3,1 poeng bak den norske unggutten. Tyske Severin Freund tok tredjeplassen.

Det var Tandes første pallplassering i verdenscupen, i hans 17. forsøk. Fra før hadde han en 8. plass fra verdenscuprennet i russiske Nizhny Tagil i fjor. Det var dessuten Norges 99. verdenscupseier.

– Dette har jeg drømt om siden jeg var fem-seks år tror jeg, innrømmer Tande.

Laster Twitter-innhold

Forsvarer vrakingen

I går ble han vraket til lagkonkurransen. I dag svarte han med seier.

– Det var skuffende å bli vraket, men jeg skjønner det også, for jeg var ikke megabra på trening. Jeg skulle likevel gjerne vært med, for jeg begynner å bli ganske god til å konkurrere. Jeg var nok litt revansjelysten, forteller Tande med et smil.

– Når jeg ser hva som skjer i dag, så mener jeg det var et riktig valg. Da kunne han konsentrere seg om dagen i dag, sier trener Alexander Stöckl.

Langt fra Forfang

Tande var ikke den eneste som hoppet langt i den tyske bakken. Johan Forfang vant kvalifiseringen og i finaleomgangen strakk han seg ned til 143 meter. Det holdt til niende plass.

Også Kenneth Gangnes viste god form med to hopp på 133 meter, og en 11. plass. Andreas Stjernen ble nummer 15, Tom Hilde endte på 21. plass, mens Anders Fannemel ble nummer 25.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag