Hopp til innhold

Tande truffet av flyvende hoppski: – Fryktelig vondt

Daniel-André Tande fikk seg en real støkk da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal plutselig ble truffet av en løpsk ski.

VIDEO: Daniel-André Tande vrir seg i smerte etter at en ski traff han i ankelen før han skulle hoppe i Klingenthal. (Foto: Norges Skiforbund)

– Jeg blir egentlig forbannet, enkelt og greit, er Tande sin reaksjon etter det som skjedde.

Han legger ikke skjul på at han ble både irritert og forundret over det som skjedde.

– Det der er det ikke mange som har opplevd. Det er ikke akkurat vanlig at det kommer løse gjenstander ovenfra når man sitter på toppen av bakken, sier Clas Brede Bråthen, sportssjef for de norske hopperne.

Han og resten av hopplandslaget er akkurat nå i Klingenthal, hvor det er verdenscup denne helga. Det starter med kvalifisering fredag kveld, og det var en stund usikkert om Daniel-André Tande kan delta der – på grunn av det ganske absurde uhellet.

Men Tande klarte å hoppe, og endte på 44. plass i kvalifiseringen etter å ha hoppet 117 meter.

Ispose surret rundt ankelen

Det var under et prøvehopp fredag ettermiddag det skjedde.

– Han fikk en ski som tilhører en prøvehopper i ankelen på toppen av bakken, før han skulle hoppe. Det gjør veldig vondt når det kommer en hoppski flyvende nedover i en brukbar hastighet ..., sier Bråthen.

O-dJ3XBj_NU

ISER NED FOTEN: Daniel-André Tande måtte ise ned foten, men ble klar til kvalifiseringen senere på ettermiddagen.

Foto: Tore Meek

Siden uhellet har han ligget med beina høyt, med en stor ispose snurret rundt ankelen. Men han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade.

– Det kjenner ikke sånn ut. Det går fint å gå nå. Jeg prøver bare å venne kroppen til det og få i gang ankelen.

Det gleder nok også hoppsjefen. Han var lenge bekymret for at Tande ikke skulle klare gjennomføre kvalifiseringen, noe som ville medført at han ikke hadde fått hoppet i helgen.

– Vi håper at han kan hoppe, men det var fryktelig vondt. Det er samtidig ofte sånn at det gjør veldig vondt med en gang når du får et sånt slag på beinet, sa Bråthen til NRK tidligere i ettermiddag.

Leder verdenscupen

bh
Foto: Tore Meek

Sportssjefen understreker at han mener ingen kan lastes for uhellet, særlig siden det var en urutinert prøvehopper som mistet skien sin.

– Dette handler om en person som har gjort en feil, og det er det flere av oss i den norske troppen som har gjort også opp gjennom. Men det er så klart fryktelig kjedelig at det skulle skje, sier han.

Tande har hatt en strålende start på sesongen, og har blant annet sikret to verdenscupseiere så langt. Men han hadde en tung oppladning til denne sesongen. Han har vært skadet store deler av våren og sommeren etter et fall i Lahti i vinter.

Et nytt uhell som kunne sette konkurransen i fare var ikke akkurat det Tande ønsket seg i dag.

– Hva er sannsynligheten for at du skal få en ski i ankelen oppe på toppen der? Det er liksom min type flaks, sier Kongsberg-hopperen.

Ble svak kvalifisering

Alle de seks norske hopperne tok seg videre til finaleomgangen på søndag i tyske Klingenthal.

Daniel-André Tande leverte en svak kvalifisering og enda på en 44.-plass, men sier til NRK at ankelen ikke skapte problem for selve hoppet.

– Jeg merket egentlig ingenting til skaden. Det var et ganske bra hopp, jeg var litt tidlig på hoppkanten bare. Det fungerer ikke bra når det er tungt i bakken, oppsummerte Tande etter kvalifiseringen.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

BEST: Robert Johansson ble best av de norske i kvalifiseringen i Tyskland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Robert Johansson var best av de norske med en 5.-plass etter et hopp på 133,5 meter. Marius Lindvik sikret seg en sterk 8.-plass.

Thomas Aasen Markeng ble nummer 22 og Robin Pedersen nummer 33. Forfang var selv skuffet etter et hopp på 117,5 meter som plasserte han på en 41.-plass i kvalifiseringen.

Stefan Kraft vann kvalifiseringen foran tyske Karl Geiger og polske Piotr Zyla.

Tande er tatt ut til lagkonkurransen i morgen sammen med Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng og Robert Johansson. Det blir tatt en endelig beslutning i morgen om ankelen til Tande er god nok til å hoppe med.

Siste nytt

  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal