NRK Meny
Normal

Tande slo tilbake med andreplass: – Det er utrolig godt

Daniel-André Tande hoppet seg opp seks plasser i finaleomgangen, og sikret lørdag Norges første pallplass i hopp denne sesongen.

Tande om 2. plassen.

NUMMER TO: Daniel-André Tande kunne smile brett etter at han hoppet seg opp fra 8.- til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn.

– Det er jævlig deilig etter gårsdagen, hvor jeg føler at jeg misser totalt i rennet og gjør mine dårligste hopp her borte, sier en bredt smilende Daniel-André Tande til NRK.

For etter fredagens verdenscupåpning, hvor Tande ble Norges bestemann på 14-plass, smakte lørdagens andreplass ekstremt godt.

– Det er mye bedre enn i går, i alle fall. I førstehoppet har jeg fremdeles mer å hente. Jeg treffer ikke helt i bevegelsen, men det gjør jeg i andrehoppet. Det svarer ekstremt mye bedre, og det var utrolig godt, sier Tande.

Etter førsteomgangen lå han på 8.-plass, men i finaleomgangen landet han på 139 meter. Mens han sto og ventet på konkurrentene fikk han se hopper etter hopper som ikke greide å følge poengsummens hans.

Til slutt var det kun tyske Severin Freund som ble for sterk. Han strakte seg til 138 meter i finaleomgangen. Det ga ham 290,6 poeng, 11,6 mer enn Tande.

– Jeg så jo før andreomgang at det var mange poeng opp til toppen, men jeg skulle jaggu prøve å ta igjen litt, forteller Tande.

Les også: Vil ha kombinert-Riiber på hopplandslaget

Skuffende laginnsats

Selv om Tande imponerte, skuffet lagkameratene. Etter første omgang så det lovende ut for, med Tande på 8.-plass og Andreas Fannemel på 10.-plass. I tillegg var Andreas Stjernen med i finaleomgangen.

I andre omgang bommet derimot Stjernen og Fannemel helt, og Norges muligheter hvilte på Tandes skuldre.

Stjernen ble til slutt nummer 25, mens Fannemel ble nummer 21.

Les også: Sjøen (20) vurderer å legge opp

Forbannet Forfang

Johann André Forfang

FRUSTRERT: Johann André Forfang landet på kulen, og var misfornøyd med at juryen hadde sendt ham utfor under vanskelige forhold.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johann André Forfang var langt fra fornøyd etter sitt hopp i førsteomgangen. Han ble sendt utfor under vanskelige forhold, og landet på 88 meter.

– De ofrer meg. Det skal ikke være mulig. Jeg er den eneste med plusspoeng der oppe, og jeg blir bare forlatt, sier han til NRK.

Heller ikke Halvor Egner Granerud greide å kvalifisere seg til finaleomgangen. Unggutten var fornøyd med å lande på 116 meter under tunge forhold i første omgang, men var to plasser for langt nede på listen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix
 • Balotelli tomålsscorer for Nice

  Mario Balotelli og Nice så lenge ut til å gå seirende ut av tirsdagens seriekamp mot Monaco.

  Balotelli scoret to og så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt satte Radamel Falcao inn 2–2 for Monaco. Dermed endte kampen med poengdeling.

  Mario Balotelli (Nice) scoret to mål mot Monaco i tirsdagens seriekamp.
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)