NRK Meny
Normal

Tande slo tilbake med andreplass: – Det er utrolig godt

Daniel-André Tande hoppet seg opp seks plasser i finaleomgangen, og sikret lørdag Norges første pallplass i hopp denne sesongen.

Tande om 2. plassen.

NUMMER TO: Daniel-André Tande kunne smile brett etter at han hoppet seg opp fra 8.- til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn.

– Det er jævlig deilig etter gårsdagen, hvor jeg føler at jeg misser totalt i rennet og gjør mine dårligste hopp her borte, sier en bredt smilende Daniel-André Tande til NRK.

For etter fredagens verdenscupåpning, hvor Tande ble Norges bestemann på 14-plass, smakte lørdagens andreplass ekstremt godt.

– Det er mye bedre enn i går, i alle fall. I førstehoppet har jeg fremdeles mer å hente. Jeg treffer ikke helt i bevegelsen, men det gjør jeg i andrehoppet. Det svarer ekstremt mye bedre, og det var utrolig godt, sier Tande.

Etter førsteomgangen lå han på 8.-plass, men i finaleomgangen landet han på 139 meter. Mens han sto og ventet på konkurrentene fikk han se hopper etter hopper som ikke greide å følge poengsummens hans.

Til slutt var det kun tyske Severin Freund som ble for sterk. Han strakte seg til 138 meter i finaleomgangen. Det ga ham 290,6 poeng, 11,6 mer enn Tande.

– Jeg så jo før andreomgang at det var mange poeng opp til toppen, men jeg skulle jaggu prøve å ta igjen litt, forteller Tande.

Les også: Vil ha kombinert-Riiber på hopplandslaget

Skuffende laginnsats

Selv om Tande imponerte, skuffet lagkameratene. Etter første omgang så det lovende ut for, med Tande på 8.-plass og Andreas Fannemel på 10.-plass. I tillegg var Andreas Stjernen med i finaleomgangen.

I andre omgang bommet derimot Stjernen og Fannemel helt, og Norges muligheter hvilte på Tandes skuldre.

Stjernen ble til slutt nummer 25, mens Fannemel ble nummer 21.

Les også: Sjøen (20) vurderer å legge opp

Forbannet Forfang

Johann André Forfang

FRUSTRERT: Johann André Forfang landet på kulen, og var misfornøyd med at juryen hadde sendt ham utfor under vanskelige forhold.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johann André Forfang var langt fra fornøyd etter sitt hopp i førsteomgangen. Han ble sendt utfor under vanskelige forhold, og landet på 88 meter.

– De ofrer meg. Det skal ikke være mulig. Jeg er den eneste med plusspoeng der oppe, og jeg blir bare forlatt, sier han til NRK.

Heller ikke Halvor Egner Granerud greide å kvalifisere seg til finaleomgangen. Unggutten var fornøyd med å lande på 116 meter under tunge forhold i første omgang, men var to plasser for langt nede på listen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • KIL henter spiller fra Brasil

  Lucas Morais (21) har signert for 1.-divisjonsklubben Kongsvinger. Han har signert en avtale over tre og et halvt år.

  Morais blir den andre brasilianeren i stallen, fra før har de tidligere Aalesund-spiller Marlinho.

  Mark Dempsey og Espen Nystuen
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Maradona blir styreleder

  Diego Maradona er ansatt som ny styreleder i den hviterussiske fotballklubben Dinamo Brest.

  – Jeg har gode minner om Castro, Chavez og Gaddafi. Jeg kjenner også Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president da han ble presentert mandag kveld.

  Maradona
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag