NRK Meny
Normal

Tande slo tilbake med andreplass: – Det er utrolig godt

Daniel-André Tande hoppet seg opp seks plasser i finaleomgangen, og sikret lørdag Norges første pallplass i hopp denne sesongen.

Tande om 2. plassen.

NUMMER TO: Daniel-André Tande kunne smile brett etter at han hoppet seg opp fra 8.- til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn.

– Det er jævlig deilig etter gårsdagen, hvor jeg føler at jeg misser totalt i rennet og gjør mine dårligste hopp her borte, sier en bredt smilende Daniel-André Tande til NRK.

For etter fredagens verdenscupåpning, hvor Tande ble Norges bestemann på 14-plass, smakte lørdagens andreplass ekstremt godt.

– Det er mye bedre enn i går, i alle fall. I førstehoppet har jeg fremdeles mer å hente. Jeg treffer ikke helt i bevegelsen, men det gjør jeg i andrehoppet. Det svarer ekstremt mye bedre, og det var utrolig godt, sier Tande.

Etter førsteomgangen lå han på 8.-plass, men i finaleomgangen landet han på 139 meter. Mens han sto og ventet på konkurrentene fikk han se hopper etter hopper som ikke greide å følge poengsummens hans.

Til slutt var det kun tyske Severin Freund som ble for sterk. Han strakte seg til 138 meter i finaleomgangen. Det ga ham 290,6 poeng, 11,6 mer enn Tande.

– Jeg så jo før andreomgang at det var mange poeng opp til toppen, men jeg skulle jaggu prøve å ta igjen litt, forteller Tande.

Les også: Vil ha kombinert-Riiber på hopplandslaget

Skuffende laginnsats

Selv om Tande imponerte, skuffet lagkameratene. Etter første omgang så det lovende ut for, med Tande på 8.-plass og Andreas Fannemel på 10.-plass. I tillegg var Andreas Stjernen med i finaleomgangen.

I andre omgang bommet derimot Stjernen og Fannemel helt, og Norges muligheter hvilte på Tandes skuldre.

Stjernen ble til slutt nummer 25, mens Fannemel ble nummer 21.

Les også: Sjøen (20) vurderer å legge opp

Forbannet Forfang

Johann André Forfang

FRUSTRERT: Johann André Forfang landet på kulen, og var misfornøyd med at juryen hadde sendt ham utfor under vanskelige forhold.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johann André Forfang var langt fra fornøyd etter sitt hopp i førsteomgangen. Han ble sendt utfor under vanskelige forhold, og landet på 88 meter.

– De ofrer meg. Det skal ikke være mulig. Jeg er den eneste med plusspoeng der oppe, og jeg blir bare forlatt, sier han til NRK.

Heller ikke Halvor Egner Granerud greide å kvalifisere seg til finaleomgangen. Unggutten var fornøyd med å lande på 116 meter under tunge forhold i første omgang, men var to plasser for langt nede på listen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cupfinale skøyter: 1500 m kvinner
Sportssøndag: V-cup langrenn og alpint
V-cupfinale langrenn: 15 km jaktstart fri teknikk, menn
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cupfinale skøyter: 1500 m menn