Hopp til innhold

Vil ha kombinert-Riiber på hopplandslaget

Sportssjef for kombinert Ivar Stuan ønsker å se kombinert-kometen Jarl Magnus Riiber (19) konkurrerer med spesialhopperne. – Spennende, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Jarl Magnus Riiber

Jarl Magnus Riiber vil gjerne møte spesialhopperne i bakken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kombinert-kometen Jarl Magnus Riiber (19) måtte se verdenscupåpningen fra sletta med en skulderskade. Han fikk se Jørgen Graabak redde de norskes ære i hoppbakken. Nordmannen starter langrennet som nummer fire, 24 sekunder bak Akito Watabe, som leder.

Se komplett resultatliste i bunnen av saken!

Lyst til å hoppe verdenscup

Men Riiber er straks tilbake, og Ivar Stuan ønsker å se han måle krefter med spesialhopperne.

– Jeg har veldig lyst til å spørre Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen om han kan være med i verdenscupen på Lillehammer. Så dette er en liten søknad om å få ham med på hopplandslaget, sier Stuan til NRK.

Riiber selv er også lysten på det.

– Det frister alltid å måle seg mot dem. Jeg fikk muligheten i NM i Midtstuen i høst, og da så jeg at jeg henger bra med. Vi har tenkt tanken, og prøver å få være med dem i løpet av vinteren, sier Riiber selv.

Må legge om treningen

Men selv om han er blant de beste kombinerthopperne er det ingen automatikk i at han vil hevde seg mot spesialhopperne, ettersom det krever annerledes trening når du er skihopper.

– Han har nok en del å gå på, men omlegging av treningen kan gi utslag på hvordan du hopper på ski. Det kan være vanskelig å kontrollere, sier NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

– Det er mange faktorer som spiller inn, men det hadde vært utrolig spennende. jeg skulle gjerne sett ham mot spesialhopperne, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..

Kokslien endte sist

Watabe er sekundet foran tyske Johannes Rydzek, mens finske Eero Hirvonen er treer. Han starter 17 sekunder bak Watabe – som ble toer i fjorårets verdenscup.

Eric Frenzel har vært suveren verdensener de siste årene, men skuffet litt i hopprennet. Som sistemann ut ble det kun 132 meter, og Frenzel starter over minuttet bak Watabe på en 8. plass.

Enda verre gikk det for de norske. Før Graabak landet på 137,5 meter var det ingenting å juble for for nordmennene.

Magnus Krog er nest beste norske på 24. plass, mens Espen Andersen er nummer 31. Håvard Klemetsen ligger som nummer 37. Espen Bjørnstad er på 47. plass mens Mikko Kokslien er helt sist som nummer 48.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal