Sjokkert Tande vant i Kollen: – Trodde ikke det skulle holde til seier

HOLMENKOLLEN (NRK): Daniel-André Tande (24) trodde det knapt selv da han ble utropt som vinner. Han var sikker på at Kamil Stoch skulle ta seieren.

Daniel Andre Tande vant i Holmenkollen

VANT: Daniel-André Tande vant i Kollen. Se hoppet her.

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra 8.-plass til seier i søndagens renn i Holmenkollen. Han tok dermed sin femte verdenscupseier.

– Det var deilig. Jeg føler hvert hopp har vært positivt. Jeg har hatt riktig utvikling, og manglet bare det siste lille i førstehoppet og fikk det skikkelig til i det andre, sier Tande til NRK.

Polske Kamil Stoch

MISSET: Kamil Stoch misset i sitt andre hopp og endte på 6.plass.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg trodde absolutt ikke det skulle holde til seier. Jeg trodde i hvert fall Kamil skulle gå forbi. Det er litt sjokkerende at han ikke klarte det, sier Tande.

Raw Air-leder Kamil Stoch ledet klart etter første omgang, men endte som nummer seks etter at han misset totalt med hoppet i andre omgang.

– Jeg er faktisk litt sjokkert. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Etter 30–40 meter føltes det ut som noen tok tak i skiene mine og dro dem ned. Det var tøft. Vinden forandret seg hele tiden. Jeg gjorde alt jeg kunne, og jeg må bare akseptere situasjonen, sier Stoch til NRK.

– Den mentale innstillingen min er riktig

Tande har tidligere uttalt at han ikke er spesielt fan av bakken i Holmenkollen, men søndag klaffet alt for 24-åringen.

– Det er en historisk dag i norsk skihopping, så å vinne på Kollen-søndagen er rått! Dette lover godt for resten av uka. Jeg har aldri vært noen megafan av denne bakken, men bestemte meg for å glemme det på fredag. Dette viser at den mentale innstillingen min er riktig, sier Tande.

NM i hopp 2017: Midtstubakken

OVERRASKET: Alexander Stöckl ble overrasker over at Tande tok seieren.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Landslagstrener Alexander Stöckl innrømmer at det var ingen som hadde trodd at Tande skulle stikke av med seieren søndag.

– Daniel har jobbet veldig konstruktivt de siste dagene. Han er kjent for at han ikke liker Kollen veldig godt og ville nesten rive ned bakken i fjor. Han klarer å utnytte forholdene maks. Det var en overraskelse for å si det slik. Ingen hadde trodd det, sier Stöckl.

Tromsø-gutten Johann André Forfang endte til slutt på en sjetteplass. Han hadde forholdene på sin side i dette rennet.

– Det var veldig deilig. Jeg klarer å kjøre mye mer offensivt i løpet og det gjør at jeg mye mer bestemt. Når jeg da kommer opp i lufta klarer jeg å glid ned, sier Forfang.

Jevn kamp om sammenlagtseieren

Robert Johansson ble nummer fire søndag og har bare 6,5 poeng opp til Stoch i sammenlagtkampen i Raw Air. Det ser med andre ord ut til å bli en spennende kamp om sammendraget.

– Vi har fire karer som ligger i toppen av Raw Air nå og kan kjempe med Kamil. Det blir spennende, sier Tande.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Maflin tok innpå - avgjøres i kveld

  Kurt Maflin tok innpå forspranget til Anthony McGill på den andre dagen av kvartfinalen i snooker-VM. Maflin fikk en katastrofestart på kvartfinalen mandag, da han endte under 1-7 mot skotske McGill.

  Tirsdag gjorde han det mye bedre, med hele fem partiseiere og berget dermed videre spill. McGill vant tre partier, som betyr at stillingen er 10-6 før siste sesjon kl. 20.00 tirsdag kveld.

  Dermed går Maflin inn i den siste sesjonen med et mye bedre utgangspunkt enn det så ut til etter den første dagen. Førstemann til 13 partiseiere går videre til semifinalen og er sikret over én million kroner.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Hodebry for Zlatan

  Både Hammarby og AC Milan kan få en plass i europaligaen. Det kan bety et brudd på Uefas regelverk og hodebry for Zlatan Ibrahimovic.

  Hammarby møter Puskas Akademia fra Ungarn i første kvalifiseringsrunde, mens Milan først kommer inn neste runde. Men det er ikke sikkert det er plass til begge klubbene i turneringen, skriver Fotbollskanalen.

  Årsaken er at Ibrahimovic er deleier i Hammarby og kontraktsfestet spiller i Milan. Uefa opplyser til det svenske nettstedet at de overvåker situasjonen.

  Serie A - AC Milan v Atalanta
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ødegaard ønsket til Madrid

  Ifølge spanske aviser er Martin Ødegaard ønsket tilbake i Real Madrid kommende sesong. Avisen Mundo Deportivo fronter i sin baskiske utgave nyheten om at Zinédine Zidane vil bryte den muntlige låneavtalen med Real Sociedad. Det samme melder Spanias mest leste avis, Marca.

  Dermed er det ikke sikkert at Ødegaard vender tilbake til Real Sociedad for starten av sesongoppkjøringen fredag. I fjor sommer ble klubbene enige om en låneovergang for Ødegaard. Da var det en forståelse av at 21-åringen skulle være to år i San Sebastian. Ifølge Marca blir Ødegaards framtid avklart i løpet av få dager.

  Marin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal