Hopp til innhold

Sjokkert Tande vant i Kollen: – Trodde ikke det skulle holde til seier

HOLMENKOLLEN (NRK): Daniel-André Tande (24) trodde det knapt selv da han ble utropt som vinner. Han var sikker på at Kamil Stoch skulle ta seieren.

Daniel Andre Tande vant i Holmenkollen

VANT: Daniel-André Tande vant i Kollen. Se hoppet her.

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra 8.-plass til seier i søndagens renn i Holmenkollen. Han tok dermed sin femte verdenscupseier.

– Det var deilig. Jeg føler hvert hopp har vært positivt. Jeg har hatt riktig utvikling, og manglet bare det siste lille i førstehoppet og fikk det skikkelig til i det andre, sier Tande til NRK.

Polske Kamil Stoch

MISSET: Kamil Stoch misset i sitt andre hopp og endte på 6.plass.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg trodde absolutt ikke det skulle holde til seier. Jeg trodde i hvert fall Kamil skulle gå forbi. Det er litt sjokkerende at han ikke klarte det, sier Tande.

Raw Air-leder Kamil Stoch ledet klart etter første omgang, men endte som nummer seks etter at han misset totalt med hoppet i andre omgang.

– Jeg er faktisk litt sjokkert. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Etter 30–40 meter føltes det ut som noen tok tak i skiene mine og dro dem ned. Det var tøft. Vinden forandret seg hele tiden. Jeg gjorde alt jeg kunne, og jeg må bare akseptere situasjonen, sier Stoch til NRK.

– Den mentale innstillingen min er riktig

Tande har tidligere uttalt at han ikke er spesielt fan av bakken i Holmenkollen, men søndag klaffet alt for 24-åringen.

– Det er en historisk dag i norsk skihopping, så å vinne på Kollen-søndagen er rått! Dette lover godt for resten av uka. Jeg har aldri vært noen megafan av denne bakken, men bestemte meg for å glemme det på fredag. Dette viser at den mentale innstillingen min er riktig, sier Tande.

NM i hopp 2017: Midtstubakken

OVERRASKET: Alexander Stöckl ble overrasker over at Tande tok seieren.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Landslagstrener Alexander Stöckl innrømmer at det var ingen som hadde trodd at Tande skulle stikke av med seieren søndag.

– Daniel har jobbet veldig konstruktivt de siste dagene. Han er kjent for at han ikke liker Kollen veldig godt og ville nesten rive ned bakken i fjor. Han klarer å utnytte forholdene maks. Det var en overraskelse for å si det slik. Ingen hadde trodd det, sier Stöckl.

Tromsø-gutten Johann André Forfang endte til slutt på en sjetteplass. Han hadde forholdene på sin side i dette rennet.

– Det var veldig deilig. Jeg klarer å kjøre mye mer offensivt i løpet og det gjør at jeg mye mer bestemt. Når jeg da kommer opp i lufta klarer jeg å glid ned, sier Forfang.

Jevn kamp om sammenlagtseieren

Robert Johansson ble nummer fire søndag og har bare 6,5 poeng opp til Stoch i sammenlagtkampen i Raw Air. Det ser med andre ord ut til å bli en spennende kamp om sammendraget.

– Vi har fire karer som ligger i toppen av Raw Air nå og kan kjempe med Kamil. Det blir spennende, sier Tande.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
  • Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg

    Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn.

    – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X.

    – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han.

    Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang.

    Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.

    Francis Ngannou
    Foto: DANIEL LEAL / AFP
  • Lillebergs Tampa Bay tapte stort – ute av NHL-sluttspillet

    Emil Martinsen Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte mandag 1-6 mot Florida Panthers i årets NHL-sluttspill. Dermed er NHL-sesongen over for Lilleberg.

    Florida Panthers ledet 3-1 i kamper i årets NHL-sluttspill, hvor det spilles best av sju. Dermed var det «vinn eller forsvinn» for Emil Lilleberg og hans Tampa Bay i nattens kamp i Florida.

    Det endte med «forsvinn». Dermed var det Florida Panthers tok seg videre til andre runde av NHL-sluttspillet.

    Emil Lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen.

    (NTB)

    Lightning Panthers Hockey
    Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal