Hopp til innhold

Sjokkert Tande vant i Kollen: – Trodde ikke det skulle holde til seier

HOLMENKOLLEN (NRK): Daniel-André Tande (24) trodde det knapt selv da han ble utropt som vinner. Han var sikker på at Kamil Stoch skulle ta seieren.

Daniel Andre Tande vant i Holmenkollen

VANT: Daniel-André Tande vant i Kollen. Se hoppet her.

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra 8.-plass til seier i søndagens renn i Holmenkollen. Han tok dermed sin femte verdenscupseier.

– Det var deilig. Jeg føler hvert hopp har vært positivt. Jeg har hatt riktig utvikling, og manglet bare det siste lille i førstehoppet og fikk det skikkelig til i det andre, sier Tande til NRK.

Polske Kamil Stoch

MISSET: Kamil Stoch misset i sitt andre hopp og endte på 6.plass.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg trodde absolutt ikke det skulle holde til seier. Jeg trodde i hvert fall Kamil skulle gå forbi. Det er litt sjokkerende at han ikke klarte det, sier Tande.

Raw Air-leder Kamil Stoch ledet klart etter første omgang, men endte som nummer seks etter at han misset totalt med hoppet i andre omgang.

– Jeg er faktisk litt sjokkert. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Etter 30–40 meter føltes det ut som noen tok tak i skiene mine og dro dem ned. Det var tøft. Vinden forandret seg hele tiden. Jeg gjorde alt jeg kunne, og jeg må bare akseptere situasjonen, sier Stoch til NRK.

– Den mentale innstillingen min er riktig

Tande har tidligere uttalt at han ikke er spesielt fan av bakken i Holmenkollen, men søndag klaffet alt for 24-åringen.

– Det er en historisk dag i norsk skihopping, så å vinne på Kollen-søndagen er rått! Dette lover godt for resten av uka. Jeg har aldri vært noen megafan av denne bakken, men bestemte meg for å glemme det på fredag. Dette viser at den mentale innstillingen min er riktig, sier Tande.

NM i hopp 2017: Midtstubakken

OVERRASKET: Alexander Stöckl ble overrasker over at Tande tok seieren.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Landslagstrener Alexander Stöckl innrømmer at det var ingen som hadde trodd at Tande skulle stikke av med seieren søndag.

– Daniel har jobbet veldig konstruktivt de siste dagene. Han er kjent for at han ikke liker Kollen veldig godt og ville nesten rive ned bakken i fjor. Han klarer å utnytte forholdene maks. Det var en overraskelse for å si det slik. Ingen hadde trodd det, sier Stöckl.

Tromsø-gutten Johann André Forfang endte til slutt på en sjetteplass. Han hadde forholdene på sin side i dette rennet.

– Det var veldig deilig. Jeg klarer å kjøre mye mer offensivt i løpet og det gjør at jeg mye mer bestemt. Når jeg da kommer opp i lufta klarer jeg å glid ned, sier Forfang.

Jevn kamp om sammenlagtseieren

Robert Johansson ble nummer fire søndag og har bare 6,5 poeng opp til Stoch i sammenlagtkampen i Raw Air. Det ser med andre ord ut til å bli en spennende kamp om sammendraget.

– Vi har fire karer som ligger i toppen av Raw Air nå og kan kjempe med Kamil. Det blir spennende, sier Tande.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Erik Botheim har brutt med Krasnodar

  Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

  – Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

  Botheim har de siste månedene trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk i Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Bodø/Glimt (2-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste