Tande 12,6 poeng bak Kraft: – Mange som har vært lenger bak og fortsatt vunnet

Daniel-André Tande er nummer fire sammenlagt etter åpningsrennet i hoppuka, men ser lyst på muligheten til å ta igjen ledende Stefan Kraft.

13,6 poeng foran Prevc, som er nummer to foreløpig. Tande hopper seg nok opp en del, kan det holde til pallen?

KJEMPEHOPP: Daniel-André Tande reddet seg inn i åpningsrennet med et kjempehopp i finaleomgangen.

Fredag startet den tysk-østerrikske hoppuka med norske Daniel-André Tande som en av de største forhåndsfavorittene.

Det var det likevel lite som tydet på i første omgang, da han ble klart beste nordmann på niendeplass. Opp til ledende Stefan Kraft fra Østerrike var det 14,8 poeng.

Men i finaleomgangen dro Kongsberg-hopperen et kjempehopp opp av ermet, og landet på 138,5 meter.

Stefan kraft

LEDER: Stefan Kraft leder hoppuka etter åpningsrennet i Oberstdorf.

Foto: Matthias Schrader / AP

Dermed kunne han stå nede på sletta og se hopper etter hopper legge seg inn bak ham på resultatlista.

– Det er jævlig deilig å få ut et så bra skihopp når det virkelig gjelder, sier han til NRK.

Ser lyst på mulighetene

Det holdt dessverre ikke helt inn, og Michael Hayboeck, Kamil Stoch og Stefan Kraft skjøv til slutt Tande ned til en fjerdeplass.

Kraft vant rennet, og leder dermed hoppuka 12,6 poeng foran Tande når ett av fire renn er unnagjort.

Den differansen skremmer på ingen måte Norges sterkeste kort.

– Jeg ser veldig lyst på det. Hvis du ser på historien i skihopping, så er det mange som har vært lenger bak og fortsatt vunnet, sier han.

Sjefen er like optimistisk som Tande selv, og tror han kan bli farlig om han får til flere hopp som det han viste i finaleomgangen.

– Han gjør et andrehopp som er på nivå med det han gjør på sitt beste, og da ser vi at ha egentlig utklasser resten av feltet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Lang til neste nordmann

Bak Tande var det tynt med lange hopp i det norske laget. Andreas Stjernen ble nummer 19, 42 poeng bak Kraft. Deretter fulgte Halvor Egner Granerud på 28. plass og Anders Fannemel på 30. plass.

Robert Johansson og Tom Hilde greide ikke å ta seg til finaleomgangen.

Siste nytt

 • Guye Adola vant Berlin Maraton

  Etiopieren Guye Adola løp inn til seier i Berlin Maraton søndag, det første av verdens store maratonløp som er blitt arrangert med fellesstart siden pandemien.

  Adola vant med en tid på 2.05.45 foran Kenyas Bethwel Yegon og stjernen Kenenisa Bekele fra Etiopia.

  Seieren er den største i Adolas karriere så langt. Han imponerte stort da han debuterte i Berlin Maraton i 2017 med en andreplass. Tiden hans var da 2.03.46.

  jGB_siDtFV4
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Danskene kjører med sørgebånd i VM

  De danske VM-syklistene kjører med sørgebånd under søndagens landeveisritt, til minne om nylig avdøde Chris Anker Sørensen (bildet).

  Den tidligere toppsyklisten døde forrige uke, 37 år gammel. Han ble utsatt for en ulykke da han var på en treningstur i Belgia, der han var til stede for å dekke VM som ekspert for dansk TV2.

  Magnus Cort sier til TV2 at de danske syklistene tok nyheten om dødsfallet tungt.

  – Det er en god måte å hedre ham på her i VM, sier Cort om sørgebåndene.

  Han sier at VM blir en annerledes opplevelse for de danske rytterne.

  – Det er annerledes. Forberedelsene har gått fint, og vi har gjort alt vi skulle, så jeg føler vi er klare. Men det er klart at vi kjente på det de første par dagene, sier han om tiden etter at de fikk dødsbudskapet.

  V3kLHBLMaDs
  Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB
 • Hovland måtte tåle sitt tredje tap

  Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.

  Lørdag ble det tap i foursome med Bernd Wiesberger, selv om den europeiske duoen tidlig ledet med tre hull. De var foran det meste av kampen, men Justin Thomas og Jordan Spieth slo hardt tilbake og vendte kampen i sin favør med seier på tre strake hull fra det 14. hullet.

  Sammen med Tommy Fleetwood ga nordmannen noen timer senere Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler hard kamp i fourball i vinden på Whistling Straits-banen. De tok ledelsen tre ganger, men igjen avgjorde amerikanerne ved å vinne 14., 15. og 16. hull.

  USA har dominert parspillet og leder 11-5 foran søndagens singlekamper, der vertsnasjonen trenger bare 3,5 av 12 mulige poeng for å vinne pokalen.

  s2YKcQj5K_4
  Foto: Jeff Roberson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal