Hopp til innhold

Tallene som viser at Manchester United gir minst valuta for pengene

Manchester United har betalt nesten 40 millioner kroner i lønninger for hvert poeng de har sikret seg i Premier League denne sesongen. Tre ganger så mye som ligatoer Tottenham.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD

GODT BETALT: Wayne Rooney er blant Manchester Uniteds best betalte spillere. Mot Tottenham, hvor det ble tap 1-2, var han langt fra fornøyd.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det er The Times som har sett på tallene for hvor mye klubbene har utbetalt i lønninger sammenlignet med hvor mange poeng de har tatt denne sesongen.

For hvert poeng per én million pund utbetalt, kommer Premier Leagues sjette beste lag Manchester United klart dårligst ut. Klubben har brukt 3,57 millioner pund – 39 millioner kroner – i lønninger per poeng de har tatt denne sesongen.

The Times har tatt utgangspunkt i den ferske lønningslista for fjorårets sesong, altså før ligaens best betalte spiller, Zlatan Ibrahimovic, kom til klubben. Da utbetalte de røde fra Manchester ut 232,2 millioner pund i lønn – altså drøye 2,5 milliarder norske kroner.

Sølv for lite penger

– Det er ingen tvil om at de har brukt mye penger, og for de summene bør man kjempe i toppen, så sånn sett har Manchester United fått liten valuta for pengene. Men flere faktorer spiller inn her. Blant annet tjener de også veldig mye og har råd til å ha så høye lønninger, sier NRKs fotballskribent, Thore Haugstad.

– Spiller som Zlatan er ikke bare dyre i drift, de bringer mye penger inn også. Det koster dessuten å bygge opp et nytt lag etter Alex Ferguson, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

I motsatt ende av lista ligger Tottenham. Sølvlaget har «bare» kostet 1,3 millioner pund for poenget. Totalt brukte Spurs 104,6 millioner pund på lønninger i fjor – 1,1 milliard kroner.

– Det viser hvor ekstremt imponerende det Tottenham har gjort er. De har en mye lavere lønnsstruktur enn de andre storlagene, og det er sjeldent man ser klubber prestere så bra med så mye lavere lønninger, understreker Haugstad.

Dyrere å være god

SOCCER-ENGLAND-BOU-BUR/

VALUTA FOR P(O)ENGENE: Joshua King står med 16 mål denne sesongen.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Like bak følger Joshua Kings klubb Bournemouth, med en kostnad på 1,32 millioner pund per poeng.

Kanskje ikke så overraskende i og med at storscorer King kun får en brøkdel i lønn sammenlignet med de store stjernene, med sine drøye 100.000 kroner i ukelønn i fjor, ifølge The Telegraph. Totalt brukte klubben fra Sør-England 59,6 millioner pund på lønninger forrige sesong, noe som er nest minst i hele Premier League.

Seriemester Chelsea havner et godt stykke ned på The Times sin liste med sitt store forbruk, men mange vil nok likevel mene at klubben har fått veldig god uttelling.

– Det er viktig å få frem at toppklubbene opererer med et helt annet lønnsnivå enn de andre, og er derfor dømt til å betale mer per poeng. Dette blir derfor et litt enkelt regnestykke når man skal se på prestasjon sammenlignet med lønnsutbetalinger, påpeker Haugstad.

  • Det kan samtidig nevnes at The Money League kåret Manchester United til verdens rikeste fotballklubb i 2017.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal