Hopp til innhold

Tallene som viser at Manchester United gir minst valuta for pengene

Manchester United har betalt nesten 40 millioner kroner i lønninger for hvert poeng de har sikret seg i Premier League denne sesongen. Tre ganger så mye som ligatoer Tottenham.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD

GODT BETALT: Wayne Rooney er blant Manchester Uniteds best betalte spillere. Mot Tottenham, hvor det ble tap 1-2, var han langt fra fornøyd.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det er The Times som har sett på tallene for hvor mye klubbene har utbetalt i lønninger sammenlignet med hvor mange poeng de har tatt denne sesongen.

For hvert poeng per én million pund utbetalt, kommer Premier Leagues sjette beste lag Manchester United klart dårligst ut. Klubben har brukt 3,57 millioner pund – 39 millioner kroner – i lønninger per poeng de har tatt denne sesongen.

The Times har tatt utgangspunkt i den ferske lønningslista for fjorårets sesong, altså før ligaens best betalte spiller, Zlatan Ibrahimovic, kom til klubben. Da utbetalte de røde fra Manchester ut 232,2 millioner pund i lønn – altså drøye 2,5 milliarder norske kroner.

Sølv for lite penger

– Det er ingen tvil om at de har brukt mye penger, og for de summene bør man kjempe i toppen, så sånn sett har Manchester United fått liten valuta for pengene. Men flere faktorer spiller inn her. Blant annet tjener de også veldig mye og har råd til å ha så høye lønninger, sier NRKs fotballskribent, Thore Haugstad.

– Spiller som Zlatan er ikke bare dyre i drift, de bringer mye penger inn også. Det koster dessuten å bygge opp et nytt lag etter Alex Ferguson, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

I motsatt ende av lista ligger Tottenham. Sølvlaget har «bare» kostet 1,3 millioner pund for poenget. Totalt brukte Spurs 104,6 millioner pund på lønninger i fjor – 1,1 milliard kroner.

– Det viser hvor ekstremt imponerende det Tottenham har gjort er. De har en mye lavere lønnsstruktur enn de andre storlagene, og det er sjeldent man ser klubber prestere så bra med så mye lavere lønninger, understreker Haugstad.

Dyrere å være god

SOCCER-ENGLAND-BOU-BUR/

VALUTA FOR P(O)ENGENE: Joshua King står med 16 mål denne sesongen.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Like bak følger Joshua Kings klubb Bournemouth, med en kostnad på 1,32 millioner pund per poeng.

Kanskje ikke så overraskende i og med at storscorer King kun får en brøkdel i lønn sammenlignet med de store stjernene, med sine drøye 100.000 kroner i ukelønn i fjor, ifølge The Telegraph. Totalt brukte klubben fra Sør-England 59,6 millioner pund på lønninger forrige sesong, noe som er nest minst i hele Premier League.

Seriemester Chelsea havner et godt stykke ned på The Times sin liste med sitt store forbruk, men mange vil nok likevel mene at klubben har fått veldig god uttelling.

– Det er viktig å få frem at toppklubbene opererer med et helt annet lønnsnivå enn de andre, og er derfor dømt til å betale mer per poeng. Dette blir derfor et litt enkelt regnestykke når man skal se på prestasjon sammenlignet med lønnsutbetalinger, påpeker Haugstad.

 • Det kan samtidig nevnes at The Money League kåret Manchester United til verdens rikeste fotballklubb i 2017.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet

  Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren.

  Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen.

  – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han.

  Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner.

  Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling.

  – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)

  NM-skiathlon, damer. Vegard Ulvang.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal