Tallene som viser at Manchester United gir minst valuta for pengene

Manchester United har betalt nesten 40 millioner kroner i lønninger for hvert poeng de har sikret seg i Premier League denne sesongen. Tre ganger så mye som ligatoer Tottenham.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD

GODT BETALT: Wayne Rooney er blant Manchester Uniteds best betalte spillere. Mot Tottenham, hvor det ble tap 1-2, var han langt fra fornøyd.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det er The Times som har sett på tallene for hvor mye klubbene har utbetalt i lønninger sammenlignet med hvor mange poeng de har tatt denne sesongen.

For hvert poeng per én million pund utbetalt, kommer Premier Leagues sjette beste lag Manchester United klart dårligst ut. Klubben har brukt 3,57 millioner pund – 39 millioner kroner – i lønninger per poeng de har tatt denne sesongen.

The Times har tatt utgangspunkt i den ferske lønningslista for fjorårets sesong, altså før ligaens best betalte spiller, Zlatan Ibrahimovic, kom til klubben. Da utbetalte de røde fra Manchester ut 232,2 millioner pund i lønn – altså drøye 2,5 milliarder norske kroner.

Sølv for lite penger

– Det er ingen tvil om at de har brukt mye penger, og for de summene bør man kjempe i toppen, så sånn sett har Manchester United fått liten valuta for pengene. Men flere faktorer spiller inn her. Blant annet tjener de også veldig mye og har råd til å ha så høye lønninger, sier NRKs fotballskribent, Thore Haugstad.

– Spiller som Zlatan er ikke bare dyre i drift, de bringer mye penger inn også. Det koster dessuten å bygge opp et nytt lag etter Alex Ferguson, forklarer han.

Laster Twitter-innhold

I motsatt ende av lista ligger Tottenham. Sølvlaget har «bare» kostet 1,3 millioner pund for poenget. Totalt brukte Spurs 104,6 millioner pund på lønninger i fjor – 1,1 milliard kroner.

– Det viser hvor ekstremt imponerende det Tottenham har gjort er. De har en mye lavere lønnsstruktur enn de andre storlagene, og det er sjeldent man ser klubber prestere så bra med så mye lavere lønninger, understreker Haugstad.

Dyrere å være god

SOCCER-ENGLAND-BOU-BUR/

VALUTA FOR P(O)ENGENE: Joshua King står med 16 mål denne sesongen.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Like bak følger Joshua Kings klubb Bournemouth, med en kostnad på 1,32 millioner pund per poeng.

Kanskje ikke så overraskende i og med at storscorer King kun får en brøkdel i lønn sammenlignet med de store stjernene, med sine drøye 100.000 kroner i ukelønn i fjor, ifølge The Telegraph. Totalt brukte klubben fra Sør-England 59,6 millioner pund på lønninger forrige sesong, noe som er nest minst i hele Premier League.

Seriemester Chelsea havner et godt stykke ned på The Times sin liste med sitt store forbruk, men mange vil nok likevel mene at klubben har fått veldig god uttelling.

– Det er viktig å få frem at toppklubbene opererer med et helt annet lønnsnivå enn de andre, og er derfor dømt til å betale mer per poeng. Dette blir derfor et litt enkelt regnestykke når man skal se på prestasjon sammenlignet med lønnsutbetalinger, påpeker Haugstad.

 • Det kan samtidig nevnes at The Money League kåret Manchester United til verdens rikeste fotballklubb i 2017.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Samuelsen forlenger med Haugesund

  Martin Samuelsen (22) blir værende i Haugesund. Opprinnelig utløp låneavtalen med West Ham 30.juli, men nå er klubbene enige om å forlenge avtalen ut sesongen. Angrepsspilleren har spilt 12 Eliteserie-kamper denne sesongen og står bokført med to mål.

  Eliteserien i fotball 2019: Mjøndalen- Haugesund (1-4)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Silva forlater Manchester City

  David Silva spiller sin 10. sesong i Manchester City neste sesong. Det blir hans siste for den engelske fotballklubben. Det bekreftet midtbanestjernen på en pressekonferanse på Gran Canaria, skriver flere medier, deriblant BBC.

  David Silva
  Foto: David Klein / Reuters
 • Rekordtall for fotball-VM

  Frankrikes lag får rekordhøye seertall i fotball-VM på hjemmebane. Kvartfinalen mot Brasil ble sett av 11,9 millioner franske TV-seere. Det er ny rekord for «Les Bleues» og også høyere enn tallet for Frankrikes kvartfinale i mennenes EM på hjemmebane i 2016.

  Tallet er også høyere enn seertallene for Frankrikes gruppekamper mot Peru (10,7 millioner) og Danmark (8,6 millioner) i fjorårets VM for menn. I kvartfinalen mot Argentina trakk «Les Bleus» 12,5 millioner seere.

  Norge mot Frankrike i fotball-VM
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal