NRK Meny
Normal

Syklist i koma etter massevelt

Stig Broeckx (26) har pådratt seg to blødninger i hjernen etter en stygg massevelt i dag. Nordmannen Kristoffer Skjerping var også innblandet i velten.

Stig Broeckx

HARDT SKADET: Belgiske Stig Broeckx

Foto: Filip Bossuyt / Flickr CC

Dagens etappe av Belgia rundt er kansellert etter at to motorsykler smalt inn i hverandre og videre inn i et felt bestående av 19 ryttere.

Norske Kristoffer Skjerping og Vegard Breen deltok i rittet. Skjerping måtte til sykehuset, men skriver i en sms til NRK at han har det greit.

– Går etter forholdene bra. Akkurat blitt skrevet ut av sykehuset. Har gått verst utover høyre albue. Har tatt røntgen, og det ser bra ut. Får ikke flyttet så mye på armen, så må ta nye bilder når jeg kommer hjem for å være helt sikker. Mye skrubbsår, men bare to steder det er alvorlig, skriver Skjerping.

11 til sykehus

11 av de 19 rytterne i velten skal ifølge Sporza være fraktet til sykehus, og verst skal det ha gått utover Stig Broeckx. Laget hans, Lotto Soudal, melder at 26-åringen ligger i koma, og dette er ikke første gang i år at Broeckx havner i motorsykkeluhell. Under Kuurne-Brussel-Kurne ble belgieren pågjørt av en legemotorsykkel. Da slapp han temmelig billig unna. Nå fryktes det alvorlige skader, og lykkeønskninger ramler inn på Twitter.

– Igjen en fryktelig krasj med motorsykler. Ryttere og arrangører bestemte seg for å avlyse etappen. Alt godt til Stig Broeckx, skriver Tony Martin.

– Jeg så at mange gikk ned i velten

Tour de France-aktuelle Breen så ulykken.

– Jeg så at mange gikk ned i velten, slik det pleier å gjøre. Jeg kjørte gjennom og snakket med andre for å finne ut hva som skjedde. Jeg hørte på radio at rittet ble nøytralisert. Jeg sjekket rundt for å høre hvordan det hadde gått med mine nærmeste venner. Skjerping er kjørt til sykehus, men det skal bare være snakk om skrubbsår. Det er godt å høre, sier nordmannen til TV 2.

– Velten skjedde i en fase av løpet der mange sitter å spiser og drikker. Folk går på auto-pilot, og derfor er det så mange som går ned i velten, sier Breen til NRK, lørdag kveld.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint