Sykkel, Tour de France 2019

Oppsummert

 • 17.00: Følg og hør siste etappe av Tour de France, fra Rambouillet til Champs Elysées i Paris, 128 km
 • Kommentatorer: Ole Kristian Stoltenberg og Arild Eriksen.
 • Vi sender fra Peleton i Oslo.
 • Skuffet Kristoff

  – Alt som kunne gå galt, har gått galt. Slik oppsummerer Alexander Kristoff årets Tour de France etter målgang. Nordmannen har opplevd teknisk trøbbel ved flere anledninger i årets tour.

 • Ewan vant på Champs-Élysées

  Edvald Boasson Hagen startet spurten på Champs-Élysées, men stivnet og ble nummer fem. Caleb Ewan var først i mål i den franske hovedstaden. Boasson Hagen ble nummer fem.

  Ewan
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Teknisk trøbbel for Kristoff

  Lagkamerat Sven Erik Bystrøm sier til NRK at Alexander Kristoff hadde teknisk trøbbel med sykkelen med to kilometer igjen til mål. Bildene etter målgang viser en tydelig frustert Kristoff.

  Kristoff
  Foto: NRK
 • Caleb Ewan først over streken!

  Ewan tar sin tredje etappeseier i årets tour. Edvald Boasson Hagen prøvde en langspurt, og var lenge i god posisjon, men det holdt ikke helt inn til målstreken. Dylan Groenewegen blir nummer to og Niccolo Bonifazio nummer tre.

  Ewan
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Siste nytt

 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Ruud trekker seg fra turnering

  Tennisstjernen Casper Ruud sliter med småplager og står over ATP Masters 1000-turneringen i Roma kommende uke. Snarøya-guttens navn er ikke oppført i trekningen av hovedtablået til Internazionali d'Italia.

  Til NTB opplyser far og trener Christian Ruud at sønnen har valgt å trekke seg.

  «Litt småvondter her og der. Han ønsker ikke å risikere at noe utvikler seg til det verre», skriver han i en tekstmelding til nyhetsbyrået.

  Ruud ligger an til å klatre seks hakk og innta 16.-plassen når en ny verdensranking blir offentliggjort mandag. Det blir en klar bestenotering for hans del. Unggutten har for lengst blitt Norges høyest rangerte tennisspiller noensinne.

  Casper Ruud
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Historisk debut

  Mens Karoline Bjerkeli Grøvdal satte personlig rekord med over 20 sekunder og kvalifiserte seg for 10.000-meteren i OL med 30.50,84 på Bislett lørdag, sendte etiopiske Gudaf Tsegay en påminnelse om at det fortsatt er et stykke opp til de beste i verden.

  24-åringen debuterte nemlig på 10.000 meter i et stevne i Portugal med 29.39,42. Ifølge Det internasjonale friidrettsforbundet ble hun med det den første i historien som kom under 30 minutter i karrierens første 10.000 meter.

  Tsegay er imidlertid ikke noe ubeskrevet blad. I vinter satte hun verdensrekord på 1500 meter innendørs. Hun løp også 800 meter innendørs på 1.57,52. Med det er hun den første kvinne i historien til å løpe under to minutter på 800 meter under 30 minutter på 10.000 meter innenfor samme kalenderår.

  Gudaf Tsegay kan dermed bli stri å ha med å gjøre på de distansene hun velger å løpe under OL i Tokyo.

  o_9D9vmL7xk
  Foto: SOREN ANDERSSON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal