Sykkel-VM 2017

Oppsummert

 • 12.00: Pressekonferanse.
 • Ledelsen oppsummerer sykkel-VM.
 • Sykkel-VM med mulig ny regning

  Sykkel-VM i Bergen i 2017 kan få mer økonomisk trøbbel. Ifølge VG kan en ugyldig avtale nå bety en ekstraregning på 53 millioner kroner. Den skal være knyttet til en avgift på 70 millioner kroner arrangøren måtte betale til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å få mesterskapet.

  Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen etter styremøtet 1. desember
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Risikerer ny smell for sykkel-VM

  Norges Cykleforbund (NCF) risikerer å få en ekstraregning på 53 millioner kroner, melder VG. Bakgrunnen er en avtale mellom NCF og arrangørselskapet Bergen 2017 AS. I avtalen blir ansvaret for å betale en avgift på 70 millioner til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) lagt til arrangørselskapet. Men avtalen ble ikke behandlet på generalforsamlingen, og er dermed ugyldig. Dermed kan det bli aktuelt at pengene Bergen 2017 AS allerede har overført til UCI skal tilbakebetales.

  Sykkel-VM og løypen på Fløyen
  Foto: Bergen kommune / Eivind Senneset
 • Anmelder ikke Tiedemann Hansen

  Norges Cykleforbund har valgt ikke å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NIFs domsutvalg etter det økonomiske rotet etter VM i 2017, melder BA. Arrangørselskapet Bergen 2017 AS ble begjært konkurs i februar 2018 etter VM.

 • Vil anmelde eks-sykkelpresident

  Region Sør i Norges cyckleforbund ber sykkelpresident Jan Oddvar Sørnes om å anmelde forgjenger Harald Tiedemann Hansen til idrettens domsutvalg. Ifølge VG er rolleblanding i forbindelse med sykkel-VM i Bergen årsaken. Tiedemann sier til TV2 at han tar det hele med knusende ro.

  Kick-off pressekonferranse.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Saksøker fylkeskommunen

  Konkursboet etter sykkel-VM har saksøkt fylkeskommunen. Det skriver Bergens Tidende. Striden handler om en underskuddsgaranti på 5,2 millioner kroner. Fylkeskommunen nekter å betale garantien fordi de mener at arrangøren var pliktig å tilbakestille veiene etter sykkel-VM. Dette var en kostnad fylkeskommunen selv måtte ta, til et beløp som overstiger underskuddsgarantien.

  Publikum langs løype opp mot Fløyen
  Foto: Even Norheim Johansen / NRK
Politiet hadde kontroll i løypa under onsdagens tempoetappe opp Fløyen sykkel-VM.
Flere overnattet på fjellet for å holde av de beste plassene.

Siste nytt

 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP
 • Vindheim klar for Sparta Praha

  Norske Andreas Vindheim (23) forlater Malmö for å spille i den tsjekkiske storklubben Sparta Praha. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Den norske backen har vært i Malmö siden 2015 og har vunnet serien to ganger.

  vindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Enkel cupseier til Stabæk

  Til tross for en b-preget tropp hadde Stabæk full kontroll og vant 6-1 borte mot Elverum i andre runde av NM. Kassi, Vihmann, Aga (tre mål) og Geelmuyden scoret Stabæk-målene, mens Magnus Solum reduserte for vertene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal