Hopp til innhold

Swiatek enkelt til Roland-Garros-finale

Verdensener Iga Swiatek hadde få problemer med å ta seg forbi Daria Kasatkina i semifinalen i tennisturneringen Roland-Garros. Polakken vant kampen 6-2, 6-1. Hun har ikke tapt på 34 kamper og sikret torsdag sin andre finale i Grand Slam-turneringen.

France Tennis French Open
Foto: Michel Euler / AP

Siste nytt

  • 14 utøvere klare for OL i Paris

    Olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til OL og Paralympics i Paris i sommer. Ilden tennes i Paris 26. juli, og det er ventet at Norge sender en stor tropp til Frankrike.

    Tirsdag presenterte toppidrettssjef Tore Øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke OL-bagen. Blant dem er bryteren Grace Bullen og vektløfteren Solfrid Koanda.

    Vraket Rørvik

    Det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. Tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: Thea Helseth, Inger Seim Kavlie og Jenny Marie Rørvik. Valget falt på de to førstnevnte. Også Lars Martin Benske og Ask Jarl Tjøm er bekreftet klare.

    I seiling er en kvintett klar for Paris-lekene: Line Flem Høst, Mina Mobekk, Hermann Tomasgaard, Marie Rønningen og Helene Næss. Taekwondoutøveren Richard Ordemann er også uttatt.

    Til Paralympics er det foreløpig roer Birgit Skarstein og svømmer Fredrik Solberg som er tatt ut.

    Neste uttak er planlagt 4. juni, og det siste 3. juli. Både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt OL-kravet. Norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting.

    – Vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. Dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen.

    (NTB)

    Grace Bullen
    Foto: NTB
  • NHL-stjerne utestenges i et halvt år

    Bare en time før mandagens sluttspillkamp mot Dallas Stars, fikk Colorado Avalanches russiske stjerne Valerij Nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn.

    Nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i NHLs og spillerforeningens støtteprogram. Det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen.

    Hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort.

    Avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i NHL-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for Dallas Stars. Stars leder 3-1 sammenlagt. (NTB)

    Valerij Nitsjusjkin
    Foto: AP
  • Åtte av ti eliteserieklubber under handlingsplan

    Norges Ishockeyforbund har tatt grep for å bedre den økonomiske situasjonen. Per nå betyr det at flesteparten av toppklubbene må ha hjelp via en handlingsplan.

    Det bekrefter Lise Kvil Torgersen, visepresident i NIHF og leder av klubblisensutvalget, overfor NTB. Hun forteller at de eneste eliteserieklubbene for menn som ikke er under handlingsplan, er Stavanger Oilers og Storhamar.

    Torgersen opplyser at forbundet har vedtatt nye regler om høyere egenkapitalandel, og at det derfor var ventet at flere klubber skulle underlegges den treårige handlingsplanen.

    – Én ting er at det er økonomisk tøffe tider for alle, med økte reisekostnader og slikt. I tillegg stiller vi nå mye strengere krav til klubbene i klubblisensreglementet. Derfor har vi ventet at de fleste klubbene kommer på en handlingsplan i årene framover, sier hun. (NTB)

    Vålerenga
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal