Hopp til innhold

Én sving ødela for Svindal

Aksel Lund Svindal har kjørt noen av sine beste og mest minneverdige konkurranser i Lake Louise. Lørdag kveld ble imidlertid en aldri så liten skuffelse.

Video Aksel Lund Svindal i Lake Louise

Aksel Lund Svindal startet bra, men en feil midtveis ødela sjansene for pallplassering i Lake Louise.

– Jeg kjente det gikk fort, men jeg gjorde en feil midtveis og kom ut i løssnøen. Det er jeg veldig misfornøyd med, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

I fjor kjørte nordmannen et av sine livs beste renn i nettopp Lake Louise, og dermed hadde han store forhåpninger før sesongens første utforrenn lørdag.

Svindal fikk også en kjempestart på sitt renn, og ledet klart allerede på første mellomtid. I «Coaches corner» gjorde han imidlertid feilen som gjorde at han tapte hele forspranget. I mål var han langt bak.

– Jeg følte det gikk bra ellers, men det var den ene svingen.

– Kan det ha kostet deg pallplassen?

– Ja, det kan det, men det får vi aldri vite, sier Svindal.

Vinner av konkurranse ble sveitsiske Didier Cuche. Beat Feuz ble nummer to, mens Hannes Reichelt på et sent startnummer kjørte ned til det som ser ut til å bli en tredjeplass.

Positivt for Jansrud

Men mens Svindal skuffet, var det helt annerledes med Kjetil Jansrud. Sølvvinneren fra storslalåm under OL i Vancouver har slitt med å henge med de beste i utfor, men i Lake Louise var han nærmere enn noensinne.

Fra startnummer 31 kjørte han inn til en tiendeplass. Han er passert av én utøver, men mye tyder likevel på karrierebeste i utfor.

Siste nytt

 • Ruud til finale - spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genevé etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Rolland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6-1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tie-break (7-4) i det siste avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen bølget fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  -Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land kampen.

  Han påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbelkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • La Liga-stjerne spilte med glassbit i foten i to år

  Athletic Bilbao-spissen Iñaki Williams har satt rekord for antallet kamper på rad i La Liga. Utrolig nok har det skjedd med en spesiell skade.

  Williams' trener, Ernesto Valverde, fortalte om den bisarre situasjonen på fredagens pressekonferanse foran serieavslutningen mot Rayo Vallecano. Der må han for en sjelden gangs skyld klare seg uten sin stjernespiss.

  – Jeg og legen lo, for vi kunne ikke tro det vi så, fortalte Valverde ifølge Aftonbladet.

  Williams-skaden oppsto da han var uheldig og tråkket på knust glass for to år siden. Han ble operert, men en to centimeter lang glassbit skal ha blitt igjen i foten hans helt siden det.

  – Da de sydde ham den første gangen, lot de glass være igjen der. Det er ikke en liten bit, den er omtrent to centimeter lang. Den lå ved siden av et bein eller en sene, og vi ble nødt til å fjerne den, sier Valverde.

  Likevel er Williams blitt kjent for å spille hver eneste kamp for Athletic. Han spilte 251 strake ligakamper for klubben fram til han måtte stå over et møte med Celta i januar i år.

  Serieavslutningen mot Rayo går han imidlertid glipp av etter sin siste operasjon. Det samme kan skje med Ghanas VM-kvalifiseringskamper mot Mali og Sentralafrikanske republikk i starten av juni. (NTB)

  WCup Ghana Squad
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Ingebrigtsen på startlisten i Belgia

  Henrik Ingebrigtsen står på startlistene til 5000 meter i Brussel lørdag kveld. Det er siste mulighet til å prestere på distansen før troppen til EM i Roma meldes inn 30. mai.

  Nordmannen har kniven på strupen med tanke på uttaket. Både Ingebrigtsen, lillebror Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Magnus Tuv Myhre, Per Svela og Awet Kibrab har klart kravet til 5000-meteren i friidretts-EM i Roma, men Norges kvote er på tre utøvere i tillegg til tittelforsvarer Jakob.

  Siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00. Bislett Games arrangeres samme kveld, men sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik har sagt at det er «uaktuelt» at 5000-meteren på Bislett blir brukt som uttaksløp.

  Også Abdullahi Dahir Rabi står på startlisten i Belgia.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal