NRK Meny
Normal

Én sving ødela for Svindal

Aksel Lund Svindal har kjørt noen av sine beste og mest minneverdige konkurranser i Lake Louise. Lørdag kveld ble imidlertid en aldri så liten skuffelse.

Video Aksel Lund Svindal i Lake Louise

Aksel Lund Svindal startet bra, men en feil midtveis ødela sjansene for pallplassering i Lake Louise.

– Jeg kjente det gikk fort, men jeg gjorde en feil midtveis og kom ut i løssnøen. Det er jeg veldig misfornøyd med, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

I fjor kjørte nordmannen et av sine livs beste renn i nettopp Lake Louise, og dermed hadde han store forhåpninger før sesongens første utforrenn lørdag.

Svindal fikk også en kjempestart på sitt renn, og ledet klart allerede på første mellomtid. I «Coaches corner» gjorde han imidlertid feilen som gjorde at han tapte hele forspranget. I mål var han langt bak.

– Jeg følte det gikk bra ellers, men det var den ene svingen.

– Kan det ha kostet deg pallplassen?

– Ja, det kan det, men det får vi aldri vite, sier Svindal.

Vinner av konkurranse ble sveitsiske Didier Cuche. Beat Feuz ble nummer to, mens Hannes Reichelt på et sent startnummer kjørte ned til det som ser ut til å bli en tredjeplass.

Positivt for Jansrud

Men mens Svindal skuffet, var det helt annerledes med Kjetil Jansrud. Sølvvinneren fra storslalåm under OL i Vancouver har slitt med å henge med de beste i utfor, men i Lake Louise var han nærmere enn noensinne.

Fra startnummer 31 kjørte han inn til en tiendeplass. Han er passert av én utøver, men mye tyder likevel på karrierebeste i utfor.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia