Hopp til innhold

Bitre engelskmenn etter bronsetap: – Nonsenskamp

Landslagssjef Phil Neville kaller kampen om bronsen en «nonsenskamp», og de engelske landslagsspillerne var overrasket over kampen betydde så mye for svenskene.

Laster innhold, vennligst vent..

Nilla Fischer ble Sveriges VM-helt da hun reddet ballen på streken da Sverige vant deres fjerde VM-medalje i historien. To minutter før fulltid fikk Englands høyreback Lucy Bronze stå helt mutters alene i Sveriges sekstenmeter, og Fischer headet unna avslutning fra kloss hold på streken på stillingen 2-1 til Sverige.

Det sørget for at de svenske jentene kunne juble hemningsløst for deres fjerde VM-medalje noen minutter senere.

– Det kan ikke bli bedre. Alle sto opp og kjempet. Fy faen så deilig!, sa en entusiastisk Caroline Seger etter kampslutt før lagvenninnene avbrøt TV-intervjuet og omfavnet kapteinen.

– Oi, oi, oi, hvilke helter. Jeg trodde aldri vi skulle spille ut England på den måten, sa en tydelig rørt Sveriges landslagssjef Peter Gerhardsson før han fortsatte:

– Det er den rareste kampen jeg har vært med på. Dette var fantastisk, sa Gerhardsson.

Bitre engelskmenn

I England-leiren var naturlig nok stemningen en annen, og det var en skuffet Phil Neville som møtte pressen etter kampen.

Før kampen snakket landslagssjefen om at kampen om bronsen var viktig å vinne, men etter kampen kalte Neville kampen en «nonsenskamp».

– Vi kom til denne turneringen for å vinne den, ikke for å bli nummer tre eller fire. Det er vanskelig å motivere seg til en slik kamp, en nonsensekamp, sa Neville.

Høyreback Bronze var overrasket over at kampen betydde såpass mye for svenskene.

– Vi var tydeligvis mer skuffet over å ikke nå en finale enn hva Sverige var, det så i alle fall slik ut. Det gikk hardt på oss å ikke nå finalen, men i andre omgang kjører vi totalt over de og de kom ikke over midtbanen gang, sa Bronze til svenske Aftonbladet.

– Forferdelig engelsk forsvarsspill

Sverige tok tidlig initiativ i kampen, og allerede etter elleve minutter sendte Kosovare Asllani Sverige i ledelsen.

Sverige tok tidlig initiativ i kampen og allerede etter elleve minutter sendte Kosovare Asllani Sverige i ledelsen.

Sveriges måltyv plukket opp en dårlig klarering i de bakre rekkene til England, og banket inn 1-0 via stolpen fra kloss hold.

Ti minutter senere doblet Sofia Jakobsson ledelsen på vakkert vis. 29-åringen mottok ballen like utenfor sekstenmeteren, før hun dro seg innover i feltet fra venstresiden og bøyde ballen elegant i lengste hjørne til 2-0.

VAR-drama

Kvarteret før pause broderte England seg gjennom på venstresiden, og Fran Kirkby dro seg innover i feltet, før hun plasserte ballen i lengste hjørne til 1-2 via stolpen.

Kun sekunder senere trodde Ellen White at hun hadde scoret sitt syvende mål i turneringen, men etter at dommer Anastasia Pustivoytova hadde sett nærmere på TV-bildene ble målet annullert.

Bildene visste at angriperen tok med seg ballen med armen da hun kriget seg forbi Linda Sembrant i Sverige-forsvaret og satte ballen kontant bak Hedvig Lindahl i Sverige-buret.

Redning på strek

England jaget en desperat utligning mot slutten etter en sjansefattig og tam andreomgang, men kom ikke nærmere enn da Lucy Bronze i kampens siste ordinære minutt hamret til på en retur, og traff Nilla Fischer i hodet der den svenske stopperkjempen sto på streken.

Dermed har svenskene for fjerde gang tatt medalje i VM for kvinner, og England klarte ikke å gjenta prestasjonen for fire år siden i Canada og vinne kampen om bronsen.

– I 2015 vant vi bronsen med en bra trener og bra spillere. Nå er det 2019 og vi ønsket å vinne. At spillerne sørger i garderoben handler om at vi ikke vant gull, ikke at de ikke vant kampen om bronsen, sa Neville til Aftonbladet.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal