Hopp til innhold

Svensk journalist langer ut mot Northug etter Halfvarsson-kritikk: – Det er motbydelig

De svenske herrene fikk det ikke til på stafetten. Calle Halfvarsson sprakk, og fikk høre det av Petter Northug. Nå har den svenske journalisten Tomas Petterson hengt seg på.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

MELDER: Petter Northug meldte på Calle Halfvarsson under dagens stafett.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

– Å raljere om at Halfvarsson burde være neste mann som tas i en razzia og sendes i fengsel, er ikke bare lite morsomt. Det er motbydelig, skriver den svenske journalisten Tomas Pettersson i Expressen.

Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk gull på stafetten, men i kampen om pallplass var ikke «söta bror» i nærheten.

– Nei, nei, Calle. Du klarte det igjen, ja. Igjen! Hva er det han holder på med? sa Northug på TV 2s sending.

Oskar Svensson som gikk den første etappen måtte gi bort noen sekunder på slutten. Så tok Calle Halfvarsson over.

– Du må i fengsel

Calle Halfvarsson på stafett

I FELTET: Calle Halfvarsson lå plassert i teten en kort periode før det etter hvert ble mange sekunder opp.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da svensken gikk ut på den andre etappen hadde han seks sekunder opp, noe han tok igjen med en gang. Men så var det stopp. Fra fem kilometer inn i sin etappe og ut tapte svensken 27 sekunder. Og verre skulle det bli.

Jens Burman vekslet Thorn ut på den siste etappen var Sverige over ett minutt bak teten.

Northug som har gjort det for vane å slå svenskene på et oppløp var ikke nådig i sin dom over «erkerival» Calle Halfvarssons etappe.

– Du må få straff. Du må i fengsel i 13 år. Da lærer du kanskje. Det er så dårlig å gjøre det gang på gang, sa han.

– Petter har bedre peiling på fengsel

Det ble til slutt en femteplass for Sverige på fredagens VM-stafett. Da Halfvarsson ble konfrontert med Northug-kommentarene, var han rask i svaret:

– Jeg tror Petter har bedre peiling på fengsel enn det jeg har, svarte Halfvarsson.

Litt senere tok Petterson til tastaturet, han var svært lite tilfreds med Northugs utspill om Halfvarsson.

Thomas Petterson

SLÅR TILBAKE: Thomas Petterson slår tilbake mot Northugs kritikk av Halfvarsson.

Foto: Expressen

– Jeg har aldri ment at det er spesielt kult å spytte på dem som allerede ligger nede. Aldri ansett det som tøft å håne de som allerede er knekte. Aldri syns at det er morsomt å fnise på seg tårer av at andre mislykkes, skriver han i Expressen.

Bryter VM

Halfvarsson har nå bestemt seg for å stå over femmila om to dager. Det begrunner han med at arrangøren ikke salter nok.

– Jeg er skuffet. Når man har en metode for å gi mer rettferdige forhold, så driter arrangøren i det.

Halfvarsson har ikke hatt et sterkt mesterskap, og det begynte svakt allerede på sprinten. Der ble han nummer 21 etter å ha gått ut i kvartfinalen. På teamsprinten ble han og Oskar Svensson nummer fire, mens han på 15km klassisk ikke kom høyere enn en 15. plass.

Når han i dag avslutter med en femteplass må svensken reise hjem fra Østerrike uten en eneste medalje.

Siste nytt

  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    CJGi5d073OI
    Foto: AP
  • Tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

    Et formsvakt Tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. Etter torsdagens 0-2-tap mot Chelsea tok Ange Postecoglou selvkritikk.

    – Det var ikke en særlig god kveld. Vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. Til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa Postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (NTB)

    QoMoMLAPUWU
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal