NRK Meny
Normal

Svenskenes yndling hjalp Iversen opp av sumpen

RUKA/OSLO (NRK): Emil Iversen (25) følte seg elendig og vurderte å droppe dagens renn, men god hjelp fra den svenske yndlingen Stina Nilsson gjorde susen for Iversen.

Emil Iversen

Han gikk inn til andreplass, kun slått av hjemmefavoritten Ivo Niskanen.

– Jeg lurte på om jeg skulle gi f** i å gå i dag; jeg følte meg så dårlig. Men jeg skjønner ikke selv hvordan jeg klarer det. Det var godt for kroppen og hodet å få dette. Jeg er lettet, sier Emil Iversen, som var preget under intervjuet med NRK etter andreplassen.

Emil Iversen og Stina Nilsson

Emil Iversen og Stina Nilsson i Ruka.

Foto: nrksport / Snapchat

I går totalslaktet han seg selv etter sprinten, men det var tydeligvis lys i tunnelen for trønderen. En joggetur med svenske Stina Nilsson – den svenske yndlingen som vant kvinnenes sprint – i går kveld gjorde susen.

– Det var en veldig trivelig tur. Det var ikke mange som kom med et klapp på skuldra i går, men hun var snill og grei og hadde tro på at jeg kunne snu det til i dag, så det var god støtte. Det var en bra løpetur, sier han til NRK.

Mye juling

Iversens far trener Stina Nilsson på det svenske landslaget. Ifølge Iversen er ikke de to kjærester.

– Det er mange som tror vi er sammen, men vi er bare gode venner. Hun var en av få som ga meg et klapp på skuldra i går. Det skal hun ha all ære for, sier Iversen, som virkelig trengte støtte.

– Jeg har fått så my juling de siste månedene, og følt meg så ræva. I går gikk det skikkelig dårlig igjen. Jeg stoler mye på meg selv, men i år har det vært særdeles dårlige dager. Så jeg var nær å droppe løpet i dag. Men nå er det bare å smile og være fornøyd, fatslår han.

Han er i mål 10,2 bak Niskanen. Det gir 2. plass foreløpig.

Ski-thriller

Ivo Niskanen tok tidlig ledelsen på 10-kilometeren, og i tur og orden feilet konkurrentene på finnens ledertid. Til slutt var det kun Martin Johnsrud Sundby og svenske Calle Halfvarsson som kunne slå 24-åringen fra Finland. Avslutningen ble en ekstremt spennende affære med to nordmenn, en finne og en svenske i hovedrollene.

Men verken Halfvarsson eller Sundby tuktet Niskanen – eller Iversen. Sundby tok tredjeplassen.

Emil Iversen, Niskanen, Sundby

Emil Iversen, Ivo Niskanen og Martin Johnsrud Sundby tok pallplassene i Finland.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er veldig glad nå, sa en meget fornøyd Ivo Niskanen i det internasjonale seiersintervjuet.

– Jeg var ikke god nok til å vinne i dag, og må være fornøyd med tredjeplass, sier Sundby til NRK.

Fire norske blant de seks beste

Laginnsatsen fra de norske var upåklagelig, selv om det ikke ble seier. Foruten Iversen og Sundby var Didrik Tønseth og Finn Hågen Krogh blant de seks beste. Tønseth ble nummer fire, mens Krogh endte på sjetteplass.

– God norsk laginnsats, konkluderte NRK-kommentator Jann Post.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag