NRK Meny
Normal

Svenskenes yndling hjalp Iversen opp av sumpen

RUKA/OSLO (NRK): Emil Iversen (25) følte seg elendig og vurderte å droppe dagens renn, men god hjelp fra den svenske yndlingen Stina Nilsson gjorde susen for Iversen.

Emil Iversen

Han gikk inn til andreplass, kun slått av hjemmefavoritten Ivo Niskanen.

– Jeg lurte på om jeg skulle gi f** i å gå i dag; jeg følte meg så dårlig. Men jeg skjønner ikke selv hvordan jeg klarer det. Det var godt for kroppen og hodet å få dette. Jeg er lettet, sier Emil Iversen, som var preget under intervjuet med NRK etter andreplassen.

Emil Iversen og Stina Nilsson

Emil Iversen og Stina Nilsson i Ruka.

Foto: nrksport / Snapchat

I går totalslaktet han seg selv etter sprinten, men det var tydeligvis lys i tunnelen for trønderen. En joggetur med svenske Stina Nilsson – den svenske yndlingen som vant kvinnenes sprint – i går kveld gjorde susen.

– Det var en veldig trivelig tur. Det var ikke mange som kom med et klapp på skuldra i går, men hun var snill og grei og hadde tro på at jeg kunne snu det til i dag, så det var god støtte. Det var en bra løpetur, sier han til NRK.

Mye juling

Iversens far trener Stina Nilsson på det svenske landslaget. Ifølge Iversen er ikke de to kjærester.

– Det er mange som tror vi er sammen, men vi er bare gode venner. Hun var en av få som ga meg et klapp på skuldra i går. Det skal hun ha all ære for, sier Iversen, som virkelig trengte støtte.

– Jeg har fått så my juling de siste månedene, og følt meg så ræva. I går gikk det skikkelig dårlig igjen. Jeg stoler mye på meg selv, men i år har det vært særdeles dårlige dager. Så jeg var nær å droppe løpet i dag. Men nå er det bare å smile og være fornøyd, fatslår han.

Han er i mål 10,2 bak Niskanen. Det gir 2. plass foreløpig.

Ski-thriller

Ivo Niskanen tok tidlig ledelsen på 10-kilometeren, og i tur og orden feilet konkurrentene på finnens ledertid. Til slutt var det kun Martin Johnsrud Sundby og svenske Calle Halfvarsson som kunne slå 24-åringen fra Finland. Avslutningen ble en ekstremt spennende affære med to nordmenn, en finne og en svenske i hovedrollene.

Men verken Halfvarsson eller Sundby tuktet Niskanen – eller Iversen. Sundby tok tredjeplassen.

Emil Iversen, Niskanen, Sundby

Emil Iversen, Ivo Niskanen og Martin Johnsrud Sundby tok pallplassene i Finland.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er veldig glad nå, sa en meget fornøyd Ivo Niskanen i det internasjonale seiersintervjuet.

– Jeg var ikke god nok til å vinne i dag, og må være fornøyd med tredjeplass, sier Sundby til NRK.

Fire norske blant de seks beste

Laginnsatsen fra de norske var upåklagelig, selv om det ikke ble seier. Foruten Iversen og Sundby var Didrik Tønseth og Finn Hågen Krogh blant de seks beste. Tønseth ble nummer fire, mens Krogh endte på sjetteplass.

– God norsk laginnsats, konkluderte NRK-kommentator Jann Post.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal