Hopp til innhold

Svenskene: – Tragisk at han er tilbake

Dopingdømte Johannes Dürr går skirenn i Sverige neste helg, to år etter han ble tatt for bloddoping. Det vekker harme i skiverdenen.

Austrian Johannes Duerr celebrates his third place on the podium after the 9 km free climb pursuit of the seventh stage of the men's Nordic Skiing Tour de Ski in Toblach on January 5, 2014. Norway's Martin Johnsrud Sundby won ahead of Norway's Chris Jespersen and Austrian Johannes Duerr. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

TILBAKE: Dopingdømte Joannes Dürr.

Sochi Olympics Cross Country Men Doping

TATT: Johannes Dürr under OL i Sotsji, hvor han ble avslørt som doper.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Johannes Dürr er tilbake i langrennssporet. Den profilerte langrennsløperen fra Østerrike vekket stor harme i miljøet da han ble tatt for å bruke Epo under OL i Sotsji i 2014, men han har nå sonet sin to år lange dom.

Han har allerede gjort comeback i et lite løp i Østerrike, hvor han ble nummer tre. Tirsdag morgen skriver svenske Expressen at Dürr står på startlista i svenske Nordenskiöldsloppet, som arrangeres om under to uker i Jokkmokk.

Det får utøverne til å reagere.

– Doping er forbudt og ødelegger idretten. Akkurat som mange andre er jeg veldig mot alt som har med doping å gjøre. Det er tragisk at han er tilbake etter to år, sier Jerry Ahrlin til Expressen.

– Rart at han er med

Dürr nektet først for å ha dopet seg, men har senere innrømmet bruken.

Flere utøvere, blant annet svenske Emil Jönsson, har reagert kraftig på at det er mulig å komme tilbake fra et så alvorlig brudd på dopingbestemmelsene etter bare to år. Nå føler flere av løperne i Nordenskiöldsloppet at det er feil å stå ved siden av ham på startstreken.

– Det kjennes rart at han er med. Det er aldri gøy å konkurrere mot en som har holdt på med doping, selv om han har tatt sin straff. Det kan jo dessuten finnes en vedvarende effekt som det går an å utnytte. Det føles feil at han står på startstreken igjen, sier Rikard Tynell til avisa.

Arrangøren forteller at de er maktesløse, fordi Dürr har sonet sin dopingdom.

De norske brødrene Jørgen og Anders Aukland er blant løperne som står på startlista i det svenske rittet. NRK har ikke fått tak i dem tirsdag morgen.

Norway's Martin Johnsrud Sundby (C), winner, celebrates on the podium with Norway's Chris Jespersen (L) second and Austrian Johannes Duerr third after the 9 km free climb pursuit of the seventh stage of the men's Nordic Skiing Tour de Ski in Toblach on January 5, 2014. Norway's Martin Johnsrud Sundby won ahead of Norway's Chris Jespersen and Austrian Johannes Duerr. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

JUKSEMAKER PÅ PALLEN: Johannes Dürr etter Tour de Ski i 2014. Egentlig skulle det vært firedobbelt norsk.

Rasende på Dürr

Johannes Dürr er et av de navnene som vekker mest harme i skimiljøet. Da han ble tatt i 2014, uttalte flere i miljøet at de hadde mistenkt juks, og at de var rasende på Dürr.

Dürr ble nummer tre i Tour de Ski i 2014, og flere av løperne bak ham følte han forandret rennet. Uten Dürr på tredjeplass ville det blitt firedobbelt norsk opp bakken.

– En stor svart flekk på langrennssportens CV, sa Martin Johnsrud Sundby til NRK.

– Jeg vil ikke se ham igjen, sa franske Maurice Manificat.

– Jeg tror ikke han stiller til start så lenge jeg står der også. Hvis jeg får ham ved siden av meg, kommer jeg til å slå knock out på ham i langrennsløypa, sa Petter Northug til Expressen tidligere i år.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal