NRK Meny
Normal

Svenske helter

Svenske spillere avgjorde da Detroit vant 2-1 i den første semifinalekampen mot Anaheim i NHL-sluttspillet i ishockey.

Detroit jubler etter scoring
Foto: REBECCA COOK / REUTERS

Henrik Zetterberg satte inn 1-0 i den første perioden, hans femte mål i årets sluttspill.

Men det var nærmest et selvmål, fordi pucken slo borti en forsvarsspiller og utmanøvrerte Anaheims målvakt Jean-Sebastien Giguere.

 

Chris Kunitz utliknet for gjestene, før Tomas Holmstrøm og Nicklas Lidstrøm samarbeidet om seiersmålet. Holmstrøm ble til slutt kreditert scoringen, men også den touchet en forsvarsspiller og endret retning.

Men kampens store helt var Detroits 42 år gamle målvakt Dominik Hasek. Han slapp inn bare ett mål, til tross for at Anaheim vant skuddstatistikken så klart som 32-19.

Semifinalen - som også er finale i Western Conference - spilles som best av sju kamper. Lagene møtes igjen på samme bane søndag.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal