Svenske helter

Svenske spillere avgjorde da Detroit vant 2-1 i den første semifinalekampen mot Anaheim i NHL-sluttspillet i ishockey.

Detroit jubler etter scoring
Foto: REBECCA COOK / REUTERS

Henrik Zetterberg satte inn 1-0 i den første perioden, hans femte mål i årets sluttspill.

Men det var nærmest et selvmål, fordi pucken slo borti en forsvarsspiller og utmanøvrerte Anaheims målvakt Jean-Sebastien Giguere.

 

Chris Kunitz utliknet for gjestene, før Tomas Holmstrøm og Nicklas Lidstrøm samarbeidet om seiersmålet. Holmstrøm ble til slutt kreditert scoringen, men også den touchet en forsvarsspiller og endret retning.

Men kampens store helt var Detroits 42 år gamle målvakt Dominik Hasek. Han slapp inn bare ett mål, til tross for at Anaheim vant skuddstatistikken så klart som 32-19.

Semifinalen - som også er finale i Western Conference - spilles som best av sju kamper. Lagene møtes igjen på samme bane søndag.

Siste nytt

 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • ESPN: Ingen Ryder Cup før 2021

  Viktor Hovland får ikke muligheten til å representere Europa i Ryder Cup i 2020. Turneringen kommer til å bli utsatt i ett år til september 2021, ifølge ESPN.

  Bakgrunnen er koronapandemien, melder ESPN. Den amerikanske TV-kanalen skriver at den offentlige kunngjøringen av utsettelsen vil komme i løpet av onsdagen.

  Viktor Hovland, som er oppe på 42.-plass på verdensrankingen i golf, kunne fort blitt tatt ut til å representere Europa.

  Hovland
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio
 • Raja møter idrettstoppane torsdag

  Kulturminister Abid Raja har invitert fotballtoppane og idrettspresidenten til hastemøte om breiddefotballen torsdag ettermiddag. Det opplyser Raja sjølv på twitter i dag.

  Møtet kjem i stand etter at fotballforbundet har lagt sterkt press på ministeren for å få breiddefotballen også for spelarar over 20 år i gang.

  Raja er i Bremanger i Vestland, og vil møte idretten der. Eller ein annan dag om det passar betre, tvitrar ministeren.

  NFF ønskjer opning for full aktivitet i breiddefotballen frå 1. august.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal