Svensk favoritt krasjet fra gullet: – Han er mørbanket

PYEONGCHANG (NRK): Svenske Zebastian Modin kjempet om gullet da det plutselig gikk galt. Han svingte av til høyre, og kjørte rett i en steinvegg.

Zebastian Modin mistet kontrollen og var centimetere unna å slå hodet i steinene langs løypa.

SE FALLET: Her går det galt for svenske Modin.

– Zebastian kommer i siste bakken, og ledsageren sier «rett frem», men så går han til høyre. Der er det en steinvegg som han krasjer rett inn i, sier landslagstrener Linda Andersson til NRK.

Modin var kun centimeter fra å slå hodet i steinveggen langs løypa. Da han gikk i bakken var han helt med i gullkampen i 10 kilometer klassisk langrenn for synshemmede, men etter fallet måtte han bryte.

– I dag kunne jeg vunnet, men det gjorde jeg ikke. Det er ikke så mye mer å si om det. Jeg er skuffet og tenker: «Faen, så dum jeg er». Det er så jævlig dårlig. Jeg kjørte bare rett av banen, inn i steinveggen, og den vant, sier Modin til SVT.

– Han kunne slått oss

Modin ble tatt med ut av løypa og fraktet til medisinsk personell, som undersøkte ham og tørket blod, forteller Andersson.

Svensken pådro seg ikke noen alvorlige skader.

– Når du kjemper om gullet, og det ender det slik, så er det klart du blir skuffet. Han er mørbanket. Hele det medisinske teamet er der og tar hånd om ham, forteller Andersson

Status etter at legene hadde tatt hånd om Modin, var et skrubbsår i ansiktet, og et på kneet, i tillegg til en skikkelig smell i lysken, som rykket til da han gikk i bakken.

Zebastian Modin

SKRUBBSÅR: Zebastian Modin fikk seg en skikkelig smell i ansiktet.

Foto: Robin Bryntesson

Etter fem kilometer ledet svensken løpet, men etter fallet måtte han altså bryte. Kanadiske Brian McKeever stakk av med gullet.

– Plutselig hørte vi at vi var foran, og at han hadde krasjet. Det er ikke på grunn av noe sånt at man vil vinne, sa McKeever til SVT etter løpet.

– Jeg tror det hadde blitt tett helt inn til mål, og at han hadde en sjans til å slå oss. Det kunne blitt en annen pall enn det ble, slo kanadieren fast.

Norsk sjuendeplass

Landslagstreneren forteller at de nå fokuserer på å støtte Modin, og at de har tilgang til psykologisk hjelp hvis han ønsker det.

– Vi støtter ham, hele teamet. Det er tøft for hele laget at noe slikt skjer. Nå gjelder det å støtte hverandre, sier Andersson til NRK.

Det var kun en nordmann på startstreken på distansen. Eirik Bye, sammen med ledsager Arvid Nelson, tok seg i mål 2 minutter og 46 sekunder bak den kanadiske vinneren.

Det holdt til en sjuendeplass.

Bye og Nelson står med en bronsemedalje fra 1,5 kilometer sprint. Duoen gikk først inn til 4.-plass, men protesten mot USA ble hørt.

Pyeongchang 2018 Winter Paralympics

SJUENDEPLASS: Eirik Bye endte på sjuendeplass.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • Formel 3-løp avlyst

  Dennis Hauger og de andre Formel 3-førerne må nøye seg med to løp på Sotsji-banen i helgen. Lørdagens 2. løp er nemlig avlyst på grunn av massivt regnvær i den russiske byen, melder NTB. Fra før ble 1. løp flyttet fram til fredag på grunn av værmeldingene, og i nettopp det løpet sikret Hauger seg Formel 3-tittelen. I formel 1 ble den siste treningen avlyst.

  Sotsji F1 / F3
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Sørloth mister landskamper

  Alexander Sørloth mister VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro med skade, melder TV 2 og NTB.

  – Det er ikke noe mer å kommentere annet enn at vi mister en god spiller som i min tid har prestert godt. Det gir andre muligheter, skriver landslagssjef Ståle Solbakken til NTB.

  Sørloth haltet av banen da Real Sociedad vant 3–2 borte mot Granada torsdag. Ifølge TV 2 er det ikke snakk om en alvorlig skade, men likevel nok til at han ikke rekker landskampene.

  Norge møter Tyrkia 8. oktober og Montenegro 11. oktober.

  Alexander Sørloth
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Trekker seg som juryleder

  Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder i Brobyggerprisen etter Dagbladets saker om tilknytning til en organisasjon i Saudi-Arabia.

  Dagbladet har skrevet at en av årets prisvinnere, Mohammad al-Issa, tidligere justisminister i Saudi-Arabia, leder Muslim World League. Organisasjonen har betalt fire millioner kroner til prisgrunnlegger Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik, som kunngjorde tildelingen av prisen sammen med Sheikh.

  – Jeg gikk inn i dette for å være med på å gjøre noe for å bygge broer mellom ulike kulturer og religioner. Jeg har nå blitt gjort kjent med forhold jeg burde vært informert om tidligere. Disse opplysningene gjør det umulig å fortsette mitt samarbeid med organisasjonen, sier Cecilia Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Mari Sollid Eide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal