Hopp til innhold

Svensk favoritt krasjet fra gullet: – Han er mørbanket

PYEONGCHANG (NRK): Svenske Zebastian Modin kjempet om gullet da det plutselig gikk galt. Han svingte av til høyre, og kjørte rett i en steinvegg.

Zebastian Modin mistet kontrollen og var centimetere unna å slå hodet i steinene langs løypa.

SE FALLET: Her går det galt for svenske Modin.

– Zebastian kommer i siste bakken, og ledsageren sier «rett frem», men så går han til høyre. Der er det en steinvegg som han krasjer rett inn i, sier landslagstrener Linda Andersson til NRK.

Modin var kun centimeter fra å slå hodet i steinveggen langs løypa. Da han gikk i bakken var han helt med i gullkampen i 10 kilometer klassisk langrenn for synshemmede, men etter fallet måtte han bryte.

– I dag kunne jeg vunnet, men det gjorde jeg ikke. Det er ikke så mye mer å si om det. Jeg er skuffet og tenker: «Faen, så dum jeg er». Det er så jævlig dårlig. Jeg kjørte bare rett av banen, inn i steinveggen, og den vant, sier Modin til SVT.

– Han kunne slått oss

Modin ble tatt med ut av løypa og fraktet til medisinsk personell, som undersøkte ham og tørket blod, forteller Andersson.

Svensken pådro seg ikke noen alvorlige skader.

– Når du kjemper om gullet, og det ender det slik, så er det klart du blir skuffet. Han er mørbanket. Hele det medisinske teamet er der og tar hånd om ham, forteller Andersson

Status etter at legene hadde tatt hånd om Modin, var et skrubbsår i ansiktet, og et på kneet, i tillegg til en skikkelig smell i lysken, som rykket til da han gikk i bakken.

Zebastian Modin

SKRUBBSÅR: Zebastian Modin fikk seg en skikkelig smell i ansiktet.

Foto: Robin Bryntesson

Etter fem kilometer ledet svensken løpet, men etter fallet måtte han altså bryte. Kanadiske Brian McKeever stakk av med gullet.

– Plutselig hørte vi at vi var foran, og at han hadde krasjet. Det er ikke på grunn av noe sånt at man vil vinne, sa McKeever til SVT etter løpet.

– Jeg tror det hadde blitt tett helt inn til mål, og at han hadde en sjans til å slå oss. Det kunne blitt en annen pall enn det ble, slo kanadieren fast.

Norsk sjuendeplass

Landslagstreneren forteller at de nå fokuserer på å støtte Modin, og at de har tilgang til psykologisk hjelp hvis han ønsker det.

– Vi støtter ham, hele teamet. Det er tøft for hele laget at noe slikt skjer. Nå gjelder det å støtte hverandre, sier Andersson til NRK.

Det var kun en nordmann på startstreken på distansen. Eirik Bye, sammen med ledsager Arvid Nelson, tok seg i mål 2 minutter og 46 sekunder bak den kanadiske vinneren.

Det holdt til en sjuendeplass.

Bye og Nelson står med en bronsemedalje fra 1,5 kilometer sprint. Duoen gikk først inn til 4.-plass, men protesten mot USA ble hørt.

Pyeongchang 2018 Winter Paralympics

SJUENDEPLASS: Eirik Bye endte på sjuendeplass.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • Bremer sendte Juventus til semifinale

  Juventus er klar for semifinale i den italienske cupen etter 1-0 seier over Lazio. Juventus spilte sterkt fra start, men fant ikke veien til nettmaskene før det 44. minutt da brasilianeren Bremer nikket ballen i mål etter et innlegg fra Filip Kostic.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Marco Alpozzi / AP
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Duplantis feilet i verdensrekordforsøk – vant likevel

  Sveriges stavyndling Armand Duplantis viste storform allerede i sesongstarten, selv om verdensrekordforsøket ikke lyktes. Han nøyde seg med 6,10.

  Det gjorde han i sitt eget stevne, Mondo Classic i Uppsala. Det ble avviklet samme dag som Karsten Warholm hadde sitt stevne i Ulsteinvik.

  – Det føltes bra, særlig ettersom det var første konkurranse i sesongen, sa Duplantis til SVT. Han var vinner av konkurransen allerede på 6,00. Han gikk over 6,10 i tredje forsøk før han kommanderte lista opp på 6,22. Der ble det tre riv.

  Pål Haugen Lillefosse var en av elleve stavhoppere som konkurrerte i en fullsatt hall i Uppsala. Han greide 5,82, men feilet på den norske rekordhøyden 5,91.

  Duplantis i Mondo Classics
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste