NRK Meny
Normal

Svendsen om Fourcades Norge-kritikk: – Uforståelig

ØSTERSUND (NRK): Emil Hegle Svendsen mener det er på høy tid at Martin Fourcade legger tapet av treneren bak seg.

Emil Hegle Svendsen

OVERRASKET: Emil Hegle Svendsen mener det er på tide at Martin Fourcade kommer over at treneren hans gikk til Norge. Her er Svendsen på pressetreff fredag sammen med Ole Einar Bjørndalen (bak).

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Vi har tydeligvis valgt en god trener siden han (Fourcade) ikke har klart å komme seg over det et halvt år senere, sier Svendsen til NRK.

Etter seieren på torsdagens 20 kilometer i Østersund langet franske Martin Fourcade ut mot Norge som han mener såret han da de tok treneren hans i våres.

– Jeg gikk og var sint på Norge hele løpet, sa han til NRK.

Svendsen sto over løpet og fulgte hoderistende med på rivalens uttalelser fra sofaen.

– Det er helt utrolig slik jeg ser det. Han må jo bare legge det bak seg.

Martin Fourcade

SINT: Martin Fourcade har lite til overs for måten Norge tok Siegfried Mazet fra han på. Her er Fourcade på torsdagens 20 km som han vant.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Dumpa av dama

Etter fjorårssesongen hentet Norge franske Siegfried Mazet. Han hadde da vært fransk trener i flere år og stått bak mye av suksessen til verdensener Fourcade.

Tidligere skiskytter, nå NRK-ekspert, Halvard Hanevold mener tapet av treneren kan sammenlignes med å bli dumpa av dama.

– Sett utenfra har det vært et veldig tett forhold mellom Mazet og Fourcade og da kan det nesten sammenlignes med at dama slår opp når han forsvinner. Det er sårt og da kommer det kanskje noen bitre tårer.

– Dessuten kjenner Mazet Fourcades svakheter og det er kanskje ubehagelig å vite at de norske nå har tilgang til dette, sier Hanevold.

– Dette handler ikke bare om Fourcade

Ifølge Mazet forklarte han Fourcade i våres at han valgte å dra fordi han mente laget trengte nye impulser og at han selv ønsket nye utfordringer.

En helt legitim grunn til å reise, mener Svendsen.

– Fourcade prøver å få det til å virke som dette handler om han, men Siegfried er en fri mann. Han står fritt til å velge hvor han vil jobbe. Skiskytterforbundet står fritt til å velge hvem de vil ha, sier Svendsen.

Fourcade har gjort det klart at han ikke ønsker å kommentere saken mer enn det han gjorde torsdag. Emil Hegle Svendsen har rivalisert med franskmannen gjennom hele karrieren og tror ikke dette er et spill for galleriet.

– Nei, det tror jeg ikke i det hele tatt. Jeg så det på øynene hans i går at han mener alvor med dette, men det er uforståelig for min del, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn