Svarte kritikken - la press på City

Manchester United har fått høylytt kritikk av fansen for måltørke og kjedelig fotball under Louis van Gaal, på Old Trafford. Men nå har laget lagt press på byrival Manchester City.

Mata og Lindgard

AVGJØRELSEN: Juan Mata banket inn 2-0 på straffe på overtid. Da var kampen punktert på Old Trafford.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Mot West Bromwich var det fullt fortjent at United vant 2-0 hjemme mot West Bromwich.

Men det var Jesse Lingard (22) som ble den store helten da han scoret sitt første mål på Old Trafford. Lindgard har bakgrunn fra klubben fra ung alder og den kritiske fansen satte tydeligvis pris på at det var en av deres «egne» scoret sitt første mål på Old Trafford. Lindgard fikk igjen tillitt etter onsdagens gode kamp mot CSKA Moskva og takket for tilliten ved å sende ballen nydelig i mål fra 17-18 meter.

På overtid kunne Juan Mata banke inn 2-0 målet som sikret hjemmelaget seieren. Martial satte fart mot mål, men ble meid ned inne i 16-meteren og det ga både straffe og rødt kort.

Kritikk fra tribunen

Laget har fått kritikk for både måltørke i over 400 minutter, før scoringen i Mesterligaen denne uken, og kjedelig fotball under deres nederlandske manager Louis van Gaal. Fansen har uttrykt sin misnøye med rop om at laget skal angripe.

– Hvor mye skal man forlange av United. Ikke bare vinne, men også spille flott fotball? Fansen går først og fremst for å se laget vinne. Det er fortsattt en del å gå på, men kom seg litt, sier Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Selv Alex Ferguson har kommet med formaninger om at det viktigste for laget på denne tiden av året er å henge med inn i juleperioden.

Jevnt i toppen

Nå er det svært tett i toppen etter at Manchester United gikk opp til 24 poeng. For både Leicester, Arsenal og Manchester City har 25 poeng. Men de to sistnevnte har ennå ikke spilt sine kamper denne helgen.

– Nå roer det seg litt. Laget har mange fronter de skal være med på. United kan vinne ligaen. Det er det ikke tvil om. De spiller ikke så feiende flott fotball, men de slipper ikke inn mål, sier Thorstvedt.

United-keeper David de Gea holdt nullen for åttende gang denne sesongen og det er i ferd med å bidra til at United, til tross for svakere uttelling fremover, henger med i gullkampen.

Siste nytt

 • Storsiger for Rosenborg

  Rosenborg hadde få problem med å slå Sarpsborg i eliteserien søndag kveld.

  Rosenborg tok leiinga gjennom Gjermund Åsen etter fire minutt, før Ismaila Coulibaly utlikna midtvegs i omgangen.

  Men i andre omgang var det ingen tvil om kvar poenga skulle ende. To mål frå Carlo Holse på seks minutt tok lufta frå Sarpsborg. Mål frå Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic fastsette resultatet til 5–1 til Rosenborg, som no er fire poeng bak Odd på 3.-plass.

  Carlo Holse
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Team Koteng vann 12-timarsstafetten

  Det stod lenge mellom tre lag på 12-timarsstafetten på Blinkfestivalen søndag. Til slutt var det Team Koteng, med Astrid Øyre Slind (bildet), Stian Hoelgaard, og Torleif Syrstad som var sterkast. Dei vann framfor Team Nordic Athlete og Team Ragde.

  Men det var lenge jamt mellom desse tre laga, og det var ikkje før det stod att to rundar at Hoelgaard stakk av frå dei øvrege laga. Han fekk ei komfortabel luke, og kunne juble med sitt lag etter 12 timar på rulleski.

  Astrid Øyre Slind
 • Hovland med sterk avslutning

  Viktor Hovland slo tilbake med en god sisterunde i PGA-mesterskapet i San Francisco søndag.

  Hovland senket fem birdieputter og holdt seg til bare en bogey og endte dermed fire slag under par på siste og avgjørende dag i årets første majorturnering.

  Dermed ble det til slutt en god majorturnering for Hovland, som gjør at han også kan klatre på rankinglistene der han ligger som verdens 31. beste golfspiller, før rankingen oppdateres mandag.

  ClulpEvFyFw
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu

Sendeplan

Kl. Program Kanal