Svarte kritikken - la press på City

Manchester United har fått høylytt kritikk av fansen for måltørke og kjedelig fotball under Louis van Gaal, på Old Trafford. Men nå har laget lagt press på byrival Manchester City.

Mata og Lindgard

AVGJØRELSEN: Juan Mata banket inn 2-0 på straffe på overtid. Da var kampen punktert på Old Trafford.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Mot West Bromwich var det fullt fortjent at United vant 2-0 hjemme mot West Bromwich.

Men det var Jesse Lingard (22) som ble den store helten da han scoret sitt første mål på Old Trafford. Lindgard har bakgrunn fra klubben fra ung alder og den kritiske fansen satte tydeligvis pris på at det var en av deres «egne» scoret sitt første mål på Old Trafford. Lindgard fikk igjen tillitt etter onsdagens gode kamp mot CSKA Moskva og takket for tilliten ved å sende ballen nydelig i mål fra 17-18 meter.

På overtid kunne Juan Mata banke inn 2-0 målet som sikret hjemmelaget seieren. Martial satte fart mot mål, men ble meid ned inne i 16-meteren og det ga både straffe og rødt kort.

Kritikk fra tribunen

Laget har fått kritikk for både måltørke i over 400 minutter, før scoringen i Mesterligaen denne uken, og kjedelig fotball under deres nederlandske manager Louis van Gaal. Fansen har uttrykt sin misnøye med rop om at laget skal angripe.

– Hvor mye skal man forlange av United. Ikke bare vinne, men også spille flott fotball? Fansen går først og fremst for å se laget vinne. Det er fortsattt en del å gå på, men kom seg litt, sier Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Selv Alex Ferguson har kommet med formaninger om at det viktigste for laget på denne tiden av året er å henge med inn i juleperioden.

Jevnt i toppen

Nå er det svært tett i toppen etter at Manchester United gikk opp til 24 poeng. For både Leicester, Arsenal og Manchester City har 25 poeng. Men de to sistnevnte har ennå ikke spilt sine kamper denne helgen.

– Nå roer det seg litt. Laget har mange fronter de skal være med på. United kan vinne ligaen. Det er det ikke tvil om. De spiller ikke så feiende flott fotball, men de slipper ikke inn mål, sier Thorstvedt.

United-keeper David de Gea holdt nullen for åttende gang denne sesongen og det er i ferd med å bidra til at United, til tross for svakere uttelling fremover, henger med i gullkampen.

Siste nytt

 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Liverpool videre i mesterligaen

  Liverpool vant 1-0 mot Napoli på Anfield. Målet kom 34 minutter inn i kampen da Mohamed Salah skjøt fra nærmest død vinkel og ballen gikk mellom beina på Napolis keeper David Ospina. Dermed er Liverpool videre til åttedelsfinale i mesterligaen.

  FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-NAPOLI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland