NRK Meny
Normal

Suverene Lundby ble historisk i Holmenkollen: – Ekstra stort

Maren Lundby vant i Holmenkollen, som første norske kvinne i historien. Også Anna Odine Strøm hoppet karrierebeste.

Maren Lundby hopper 126 meter i andre omgang og tar sin første seier i Kollen og sin niende seier denne sesongen.

HISTORISK: Den norske verdenscupvinneren ble historisk i dag.

– Det er ekstra stort for meg å vinne her i Holmenkollen. Jeg kjente jeg gledet meg til å hoppe i andre omgang og fikk vist mye av det jeg er god for. Det er ekstra stas når det er så mange kjentfolk her også, sier Lundby til NRK etter rennet.

Lundby, som allerede har vunnet verdenscupen, innrømmet at hun hadde kjent på nervene før dagens konkurranse.

Men den norske jenta så ikke ut til å ha særlig nerver da hun hoppet ned til 134 meter. Klart lengst av alle. Hun ledet dermed med over 15 poeng til Iraschko-Stolz fra Østerrike før finaleomgangen.

Og i andre omgang trengte hun dermed bare å hoppe 111.5 meter for å vinne. Hun landet på 126 meter og vant med solide 31,3 poeng.

Det ble hennes 13 individuelle seier for sesongen, men hun hadde ikke vunnet i Holmenkollen før i dag.

– For en sesong det har vært. Hun har vært overlegen og setter punktum her i Holmenkollen i vanskelige forhold. Hun viser styrke og stabilitet. Nok en fortjent seier til Maren Lundby, sa NRKs hoppkommentator Johan Remen Evensen.

Karrierebeste

I andre omgang hoppet Anna Odine Strøm hoppet 116 meter, noe som til slutt holdt til 7. plass.

Tidligere har hun en 11. plass som sin beste plassering.

– Det er bare helt fantastisk. Jeg hadde ikke forventet å gjøre det her i Holmenkollen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa Strøm og smilte da NRK møtte henne etter sitt andre hopp.

Det gikk ikke like bra med Silje Opseth, som var nummer 13 før andre omgang. Hun falt ned til 16.-plass i finaleomgangen etter et litt mislykket hopp.

Maren Lundby var suveren i første omgang i Holmenkollen. Hun trosset dårlige forhold og hoppet ned til 134 meter.

LEDELSE: Maren Lundby hoppet inn til suveren ledelse i første omgang.

– Tar fortsatt oppvasken

Lundby legger snart bak seg en suveren sesong. Bortsett fra ett renn, der hun kom på andre plass, har hun vunnet alt. Men likevel blir det ikke noe jetsettliv neste år, tror hun.

– Jeg vet ikke om det blir så store forandringer, vi får se når vinteren er over. Men så langt tar jeg fortsatt oppvasken selv og jeg vasker klærne mine selv. Men jeg merker at flere og flere bryr seg om hoppingen, og det syntes jeg bare er kult.

Før start var også spent på hva som ventet henne i Holmenkollen.

– Jeg har veldig lyst til å prestere på hjemmebane, så jeg har kjent ekstra på det i dag, sa Lundby.

– Selvtilliten er bra om dagen. Jeg klarte å ha mer stabile ski ut fra hoppkanten enn jeg har hatt på treningen her. Jeg kan sikkert trøkke litt mer på kanten, da blir det enda bedre, sa Lundby etter sitt første hopp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal