Suverene Johaug nærmer seg Bjørgen-rekord

LAHTI/OSLO (NRK): Therese Johaug (27) fikk ingen motstand på 15 kilometeren i Lahti. Bak fulgte tre norske jenter.

Therese Johaug var suveren fra start til mål og tok sin 15. verdenscupseier denne sesongen.

Johaug fortsetter sin suverene langrennsform. På dagens 15 kilometer med skibytte i Lahti, stakk hun fra start. Luka vokste og vokste og 27-åringen fra Dalsbygda kunne gå i mål i ensom majestet.

– Det er veldig moro å få gode minner herfra til VM neste år. Det føltes bra i dag, sier hun til NRK.

SKIING-FINLAND/ Winner Norway's Therese Johaug and second placed Norway's Heidi Weng celebrate after the the Ladies' Skiathlon 7.5km classic and 7.5km free style event during the FIS Cross Country skiing World Cup, the Lahti Ski Games in Lahti

EN OG TO: Heidi Weng klarte ikke å følge Johaug, men tok en sikker andreplass.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Heidi Weng var nærmest Johaug, og tok en klar andreplass. Bak spurtet Østberg inn til tredjeplass, halvannet minutt bak seierskvinnen. Gårsdsagens sprintvinner Miken Caspersen Falla sikret firedobbelt norsk i VM-løypene.

Kan slå Bjørgen-rekord

Dette var Johaugs 15. verdenscupseier denne sesongen! Bare Marit Bjørgen har tatt flere verdenscupseire i løpet av én sesong, med sine 17 seirer i 2011/12-sesongen.

– Det er en rekord som ser ut som ryker i år, for det er fortsatt en del renn igjen i Canada, slår NRKs kommentator Jann Post fast.

I fjor endte Bjørgen med 15. seierer, og totalt 23 pallplasser. Det gjenstår åtte renn denne sesongen, tre av dem er sprint.

– Jeg tenker ikke så mye på det, men det er helt ubeskrivelig at jeg har 15 seirer denne sesongen. Jeg kan nesten ikke tro det. Det er utrolig inspirerende og motiverende, sier Johaug med et stort smil.

Hun øker også til godt over 200 poeng til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget.

– Jeg tar med meg alle poeng jeg kan få og jeg fikk mer ut av denne helgen enn jeg hadde trodd på forhånd, innrømmer Johaug, som ble nummer sju på sprinten lørdag.

Femte seier med over minuttet

Bare Heidi Weng forsøkte å følge Johaug ut i kjempetempoet, men måtte slippe etter få kilometer. Likevel sikret hun en klar andreplass - ett minutt og fem sekunder bak Johaug.

Det er femte gang denne sesongen Johaug vinner et renn med over ett minutt.

 • 15 kilometer skibytte i Lillehammer: 1.29,3.
 • 15 kilometer fristil i Davos: 1.10,3.
 • Tour de ski sammenlagt: 2.20,9.
 • 30 kilometer klassisk i Oslo: 3.46,5.
 • Og altså i dag, 15 kilometer skibytte i Lahti: 1.05,5.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Verstappen økte VM-ledelsen

  Max Verstappen klarte akkurat å holde Lewis Hamilton bak seg, og forsvarte sin førsteposisjon fra kvalifiseringen i USAs Grand Prix.

  Men Hamilton startet løpet best, og tok starten foran Verstappen. Så overrasket nederlenderen rivalen.

  Verstappen og Red Bull gikk inn til et dekkskift allerede etter 11 runder. Det overrasket Hamilton, som ble ute i flere runder etter det. Det tapte briten på, og tapte dermed fordelen han hadde kjørt seg til fra start.

  Mot slutten av løpet gikk Verstappen igjen inn til et tidligere skift enn Hamilton, og hadde til slutt åtte runder eldre dekk enn briten mot slutten.

  Men det holdt akkurat for Red Bull og Verstappen, som klarte å holde Hamilton sekundet bak seg og økte ledelsen i VM-sammendraget.

  – Vi var aggressive. Vi visste ikke om det ville holde, men jeg er veldig glad over at det holdt, sier Verstappen i et intervju på Vsport1.

  Verstappen leder VM med 12 poeng på Hamilton når det gjenstår fem løp av sesongen.

  United States Grand Prix
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal