Hopp til innhold

Spent Warholm tar grep før hardkjøret starter

BERLIN (NRK): Karsten Warholm kontrollerte seg til EM-finale på 400 meter hekk, og nå handler alt om å bli klar til å tåle «eksperimentet» på 400 meter flatt.

Vant semifinalen på 400 meter

ENKELT TIL FINALEN: Se Karsten Warholm løpe seg til EM-finalen på 400 meter hekk.

Da Warholm møtte media like etter semifinalen på 400 meter hekk, var det første han gjorde å unnskylde at han for en gangs skyld ikke kunne bruke mye tid på å prate.

22-åringen hadde nemlig bare én ting i tankene: å så raskt som mulig få fylt badekaret på hotellrommet med is og ligge der en stund. Dette for å få satt i gang restitusjonen fortest mulig før han skal løpe semifinale på 400 meter flatt allerede onsdag.

– Jeg må få kjølt meg ned. Det hjelper på å utsette inflammasjonen i beina og gjør at det kan bli bra i morgen, forklarer Warholm.

– Må slappe av

Han spår nemlig at morgendagens semifinale blir knalltøff, og han tror han må gi alt for å komme seg til finalen på 400 meter flatt.

De neste dagene blir ikke noe enklere. Warholm løper altså semifinale på 400 meter flatt onsdag, finale på 400 meter hekk torsdag og deretter eventuelt en finale på 400 meter flatt på fredag. Det er derfor det har blitt omtalt som et risikoprosjekt at Warholm også vil prøve seg på distansen uten hekker i EM. Faren er at han blir for utmattet til å greie å levere på toppnivå.

Friidretts-EM: Karsten Warholm løper semifinale på 400 meter hekk

FORNØYD: Karsten Warholm gikk intervjurunden etter at finaleplassen på 400 meter hekk var klar.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hvor lite kontakt skal du ha med omverdenen de neste dagene?

– Jeg er ikke sånn som ikke trenger å ha noe kontakt, men jeg kjenner litt på at jeg må holde meg igjen og slappe av. Tilbringe mest mulig tid på å tenke på det jeg skal gjøre, sier Warholm.

Mellom konkurransene skal han bare slappe av, se litt film og ta seg noen «småjoggeturer».

– Jeg må gjøre de tingene vi vet fungerer, sier han.

Veldig spent

22-åringen er usedvanlig spent før onsdagens semifinale på 400 meter flatt.

– I morgen blir skikkelig tøff. Den finaleplassen er på ingen måte gitt. Den er jeg veldig spent på, sier han.

Derfor er han glad han ikke trengte å bruke mye krefter på å kvalifisere seg til finalen i hekk. Han løp først i mål på tiden 48.67 sekunder, og var spesielt glad for at han ikke måtte gi alt på de siste 50 meterne. Det er da han som regel får «syra».

– Jeg kontrollerte det greit, konkluderer han.

Han er soleklar favoritt til EM-gullet på 400 meter hekk, og har den klart beste tiden blant feltet som starter i mesterskapet. På 400 meter flatt er han mer usikker på hvor han står.

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste