Spent Warholm tar grep før hardkjøret starter

BERLIN (NRK): Karsten Warholm kontrollerte seg til EM-finale på 400 meter hekk, og nå handler alt om å bli klar til å tåle «eksperimentet» på 400 meter flatt.

Vant semifinalen på 400 meter

ENKELT TIL FINALEN: Se Karsten Warholm løpe seg til EM-finalen på 400 meter hekk.

Da Warholm møtte media like etter semifinalen på 400 meter hekk, var det første han gjorde å unnskylde at han for en gangs skyld ikke kunne bruke mye tid på å prate.

22-åringen hadde nemlig bare én ting i tankene: å så raskt som mulig få fylt badekaret på hotellrommet med is og ligge der en stund. Dette for å få satt i gang restitusjonen fortest mulig før han skal løpe semifinale på 400 meter flatt allerede onsdag.

– Jeg må få kjølt meg ned. Det hjelper på å utsette inflammasjonen i beina og gjør at det kan bli bra i morgen, forklarer Warholm.

– Må slappe av

Han spår nemlig at morgendagens semifinale blir knalltøff, og han tror han må gi alt for å komme seg til finalen på 400 meter flatt.

De neste dagene blir ikke noe enklere. Warholm løper altså semifinale på 400 meter flatt onsdag, finale på 400 meter hekk torsdag og deretter eventuelt en finale på 400 meter flatt på fredag. Det er derfor det har blitt omtalt som et risikoprosjekt at Warholm også vil prøve seg på distansen uten hekker i EM. Faren er at han blir for utmattet til å greie å levere på toppnivå.

Friidretts-EM: Karsten Warholm løper semifinale på 400 meter hekk

FORNØYD: Karsten Warholm gikk intervjurunden etter at finaleplassen på 400 meter hekk var klar.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hvor lite kontakt skal du ha med omverdenen de neste dagene?

– Jeg er ikke sånn som ikke trenger å ha noe kontakt, men jeg kjenner litt på at jeg må holde meg igjen og slappe av. Tilbringe mest mulig tid på å tenke på det jeg skal gjøre, sier Warholm.

Mellom konkurransene skal han bare slappe av, se litt film og ta seg noen «småjoggeturer».

– Jeg må gjøre de tingene vi vet fungerer, sier han.

Veldig spent

22-åringen er usedvanlig spent før onsdagens semifinale på 400 meter flatt.

– I morgen blir skikkelig tøff. Den finaleplassen er på ingen måte gitt. Den er jeg veldig spent på, sier han.

Derfor er han glad han ikke trengte å bruke mye krefter på å kvalifisere seg til finalen i hekk. Han løp først i mål på tiden 48.67 sekunder, og var spesielt glad for at han ikke måtte gi alt på de siste 50 meterne. Det er da han som regel får «syra».

– Jeg kontrollerte det greit, konkluderer han.

Han er soleklar favoritt til EM-gullet på 400 meter hekk, og har den klart beste tiden blant feltet som starter i mesterskapet. På 400 meter flatt er han mer usikker på hvor han står.

Siste nytt

 • Riiber vant igjen

  Jarl Magnus Riiber ble aldri truet av noen konkurrenter og gikk alene inn til nok en verdenscupseier på hjemmebane.

  Riiber knallet til med 143 meter i hoppdelen og gikk ut med en solid fordel på 29 sekunder ned til østerrikske Johannes Lamparter i langrennsdelen. Østerrikeren klarte aldri å komme opp til Norges kombinertkonge.

  Dette var Riibers tredje verdenscupseier denne sesongen.

  Jens Lurås Oftebro kjempet mot tyske Eric Frenzel og østerrikske Mario Seidl om tredjeplassen, men det var veteranen Frenzel som sikret den siste pallplassen. Oftebro måtte ta til takke med fjerdeplass.

  – Fantastisk av Jarl. Han er i veldig fin form og er solid. Jens fikk kjørt seg skikkelig mot en av verdens beste kombinertløpere på ski, sa sportssjef Ivar Stuan.

  Kasper Moen Flatla og Simen Tiller fikk til hver sitt kjempehopp og landet på henholdsvis 136 og 135 meter. Moen Flatla gled inn til en imponerende 13.-plass.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lægreid står over

  Sturla Holm Lægreid går ikke jaktstarten i Östersund. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan overfor NRK. Lægreid har vært småsyk siden sprinten torsdag, og stod også over lørdagens stafett. Det er meldt ned mot 16 minusgrader og noe vind i Östersund søndag.

  Nordmannen hadde et godt utgangspunkt etter sprinten hvor han ble nummer 6, og skulle startet 41 sekunder bak svenske Sebastian Samuelsson om han hadde stilt.

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Ingen Iversen og Tønseth i Davos

  Etter å ha røket ut i sprintprologen fredag, blitt nummer 23 på 15 kilometer fristil lørdag og gått andreetappe for Norge på søndagens stafett, tar Emil Iversen seg nå en konkurransepause.

  Han kunne i pressesonen i Lillehammer fortelle NRK at han ikke er en del av Norges tropp til verdenscupen i Davos neste helg.

  Trønderen kommer i stedet til å reise hjem til Meråker for å trene den neste perioden. Iversen kunne ikke fortelle hva som blir hans neste konkurranse.

  Heller ikke Didrik Tønseth blir en del av Norges tropp til Davos. Det bekrefter han selv til NRK søndag. Tønseth ble nummer seks på 15 kilometeren på Lillehammer lørdag, men er altså ikke funnet god nok og har reist hjem til Trondheim. Han forbereder seg nå til Skandinavisk cup på Beitostølen neste helg.

  sXZ09011T1I
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal