Hopp til innhold

Spent Warholm tar grep før hardkjøret starter

BERLIN (NRK): Karsten Warholm kontrollerte seg til EM-finale på 400 meter hekk, og nå handler alt om å bli klar til å tåle «eksperimentet» på 400 meter flatt.

Vant semifinalen på 400 meter

ENKELT TIL FINALEN: Se Karsten Warholm løpe seg til EM-finalen på 400 meter hekk.

Da Warholm møtte media like etter semifinalen på 400 meter hekk, var det første han gjorde å unnskylde at han for en gangs skyld ikke kunne bruke mye tid på å prate.

22-åringen hadde nemlig bare én ting i tankene: å så raskt som mulig få fylt badekaret på hotellrommet med is og ligge der en stund. Dette for å få satt i gang restitusjonen fortest mulig før han skal løpe semifinale på 400 meter flatt allerede onsdag.

– Jeg må få kjølt meg ned. Det hjelper på å utsette inflammasjonen i beina og gjør at det kan bli bra i morgen, forklarer Warholm.

– Må slappe av

Han spår nemlig at morgendagens semifinale blir knalltøff, og han tror han må gi alt for å komme seg til finalen på 400 meter flatt.

De neste dagene blir ikke noe enklere. Warholm løper altså semifinale på 400 meter flatt onsdag, finale på 400 meter hekk torsdag og deretter eventuelt en finale på 400 meter flatt på fredag. Det er derfor det har blitt omtalt som et risikoprosjekt at Warholm også vil prøve seg på distansen uten hekker i EM. Faren er at han blir for utmattet til å greie å levere på toppnivå.

Friidretts-EM: Karsten Warholm løper semifinale på 400 meter hekk

FORNØYD: Karsten Warholm gikk intervjurunden etter at finaleplassen på 400 meter hekk var klar.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hvor lite kontakt skal du ha med omverdenen de neste dagene?

– Jeg er ikke sånn som ikke trenger å ha noe kontakt, men jeg kjenner litt på at jeg må holde meg igjen og slappe av. Tilbringe mest mulig tid på å tenke på det jeg skal gjøre, sier Warholm.

Mellom konkurransene skal han bare slappe av, se litt film og ta seg noen «småjoggeturer».

– Jeg må gjøre de tingene vi vet fungerer, sier han.

Veldig spent

22-åringen er usedvanlig spent før onsdagens semifinale på 400 meter flatt.

– I morgen blir skikkelig tøff. Den finaleplassen er på ingen måte gitt. Den er jeg veldig spent på, sier han.

Derfor er han glad han ikke trengte å bruke mye krefter på å kvalifisere seg til finalen i hekk. Han løp først i mål på tiden 48.67 sekunder, og var spesielt glad for at han ikke måtte gi alt på de siste 50 meterne. Det er da han som regel får «syra».

– Jeg kontrollerte det greit, konkluderer han.

Han er soleklar favoritt til EM-gullet på 400 meter hekk, og har den klart beste tiden blant feltet som starter i mesterskapet. På 400 meter flatt er han mer usikker på hvor han står.

Siste nytt

 • Toni Kroos legger opp etter EM

  Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

  Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
  Foto: FRANK AUGSTEIN / Reuters
 • Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

  Dobbeltfireren med Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Jonas Juel og Erik André Solbakken var best i OL-kvalifiseringen i sveitsiske Luzern tirsdag.

  Brun og Helvig kapret i fjor en norsk OL-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, Juel og Solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer.

  Dermed hadde de én sjanse til å kapre en OL-plass, en mulighet de tok vare. I tirsdagens finale i OL-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien.

  De norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en OL-plass, og de vant 1,3 sekunder foran Estland og 1,4 sekunder foran USA.

  Like bra gikk det ikke for Kjetil Borch. Veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. I finalen i OL-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. Borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass.

  Dobbeltfireren er den fjerde båten Norge kvalifiserer til OL. Fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

  Brun
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Siri Nordby blir NFFs nye toppfotballsjef

  Siri Nordby (45) er ansatt som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund.

  Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

  Siri Nordby kommer fra en lederstilling som i Microsoft Norge.

  Hun har en lang karriere som fotballspiller bak seg, fra oppstart i Øvrevoll Ballklubb til Røa. I Røa spilte hun 353 kamper, var sentral i å etablere klubben i toppen av norsk fotball og bidro til 5 seriegull og 5 cupgull som kaptein for Røa.
  Nordby har 43 landskamper, inkludert mesterskapserfaring fra EM 2005, VM 2007 og OL 2008. Etter spillerkarrieren var hun medlem av toppfotballkomiteen for kvinnefotball i NFF i perioden 2013-2016. Hun har også vært sportslig leder i Vestre Aker SK, samt styremedlem i Røa. Hun har også fungert som fotballekspert i NRK og TV 2.

  Siri Nordby
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal