NRK Meny
Normal

Overlegen USA-seier

Tiger Woods og resten av de amerikanske spillerne knuste det internasjonale laget i årets Presidents Cup, men helgens snakkis var noe helt annet. 

Woody Austin i vannet.

Woody Austin i vannet.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

I torsdagens foursomematcher slo USA knock-out på de internasjonale, og siden var det bare enveiskjøring. Det internasjonale laget var aldri i stand til å true USAs seier, selv om de vant sju av tolv singlematcher.

Totalt vant USA 19,5 mot 14,5 poeng, og det er andre gang på rad USA vinner Presidents Cup. Det internasjonale laget har aldri vunnet turneringen, men delt den en gang i løpet av de seks gangene den er blitt spilt.

- Ballen leser ikke rankinglister

- På papiret skulle vi slått USA lett ettersom vi har ni av verdens 18 beste golfspillere, men den lille hvite ballen leser ikke rankinglister, uttalte kaptein for de internasjonale, Gary Player.

USA gav sin kaptein Jack Nicklaus, som var lagkaptein for fjerde gang, æren for seieren.

- Jeg har alltid elsket å spille for Jack, og det er flott å ha ham rundt oss på banen. Han er tidenes beste golfspiller, så det blir ikke bedre enn å ha ham som kaptein, sa verdensener Tiger Woods etter seieren.

Helgens "snakkis"

Den store "snakkisen" ble imidlertid USAs Woody Austin som kræsjlandet i et vannhinder. Austin forsøkte å slå seg ut av vannet på det 14. hullet. Han klarte det, men mistet balansen og falt rett ut i vannet. For ordens skyld; etter den pinlige episoden storspilte han og skaffet USA et halvt poeng i matchen.

På det amerikanske laget spilte: Scott Verplank, Phil Mickelson, Tiger Woods, Woody Austin, Zach Johnson, Stewart Cink, David Toms, Charles Howell III, Hunter Mahan, Steve Stricker og Jim Furyk.

Det internasjonale laget bestod av: Rory Sabbatini, Ernie Els, Retief Goosen, Angel Cabrera, Stuart Appleby, K.J. Choi, Nick O'Hern, Adam Scott, Trevor Immelman, Geoff Ogilvy, Vijay Singh og Mike Weir.

Woody Austin mister balansen

Woody Austin forsøker å slå seg ut av vannet...

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
Woody Austin mister balansen

...men så skjer dette.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
Woody Austin mister balansen

Austin faller pladask i vannet.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
Woody Austin faller i vannet

Austins svalestup

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag