Fortvilte over TV-produksjonen da Eckhoff ble historisk: – Det verste jeg har sett på mange år

Tiril Eckhoff slo alle i Nove Mesto og tangerte Liv Grete Skjelbreid i antall verdenscupseire. Men samtidig som Eckhoff imponerte stort, hadde den tsjekkiske TV-produsenten kjempeproblemer.

Tiril Eckhoff

SPRINTDRONNING: Tiril Eckhoff tok sin 11. sprintseier og gikk forbi Tora Berger som har ti.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Tiril Eckhoff sikret sin 22. verdenscupseier da hun vant lørdagens sprint med én bom. Med seieren tangerte hun både Liv Grete Skjelbreid og Laura Dahlmeier i antall verdenscupseire.

– Det er veldig stort. Jeg har tross alt vokst opp med Liv Grete på TV, og hun og Dahlmeier er store i mine øyne. Selv uten publikum var dette stort og dette skal jeg nyte. Så skal jeg jo prøve å gå forbi også, sier Eckhoff på telefon fra Nove Mesto.

I tillegg gjør seieren at Eckhoff blir den norske kvinnen med flest sprintseire i historien, med 11 seire totalt.

– Hun knuser samtlige! Dette er en historisk dag, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith idet Eckhoff gikk i mål med en ledelse på nesten ti sekunder til Julija Dzjyma fra Ukraina.

Dzjyma ble nummer to og italienske Lisa Vittozzi nummer tre. Begge med feilfri skyting.

BLE HISTORISK: Tiril Eckhoff var lynrask i den tsjekkiske løypa og sikret sin 22. verdenscupseier.

– Skandaleproduksjon

Men samtidig som både Eckhoff og lagvenninne Ingrid Tandrevold kjempet om seieren, var det ikke bare enkelt for TV-seerne å få med seg det som skjedde på standplass.

Blant annet viste ikke produsenten skytingene til Tandrevold, som lenge så ut til å gå mot en topplassering med to fulle hus. Og da verdenscupleder Eckhoff skulle skyte liggende, kom navnet til Franziska Preuss opp. Deretter ble bildene av Eckhoffs skyting kuttet før hun var ferdig å skyte.

TRØBBEL MED BILDENE: TV-seeren fikk ikke se Tiril Eckhoff skyte ferdig på liggende. Grafikken var også feil.

NRKs kommentatorduo, Stabrun Smith og Ola Lunde, var alt annet enn imponert over den tsjekkiske TV-produksjonen.

– For en skandaleproduksjon! Det er det verste jeg har sett på mange år. Jeg har aldri sett en TV-produksjon av skiskyting være så ute av kontroll, kommenterte Stabrun Smith.

NRK har rettighetene til å vise rennet, men det er et lokalt produksjonsselskap som produserer verdenscuprennene i Nove Mesto og bestemmer hvilke bilder og hva slags grafikk som skal synes på skjermen.

– Teamet vårt vet om disse feilene. Vi er veldig lei oss. Systemet vårt var nede på det tidspunktet da de beste utøverne skjøt. Vi må bare unnskylde, sier den tsjekkiske produsenten Marketa Vrankova.

KJEMPET OM SEIEREN: Ingrid Tandrevold kjempet om sprintseieren, men TV-produsenten viste ikke noen av skytingene hennes.

Sekundstrid om pallplassene

Til tross for feilfri skyting endte Tandrevold til slutt på 6. plass etter litt for dårlig fart i sporet. Det var jevnt i toppen, og kun 2,4 sekunder skilte henne fra tredjeplassen.

– Jeg føler jeg er to og et halvt sekund fra å være veldig fornøyd med løpet mitt, og i stedet står jeg her og er litt bitter. Jeg føler meg ikke «on top of mye game» i sporet, men synes jeg gjennomfører et godt skiskytterrenn, sier Tandrevold.

Marte Olsbu Røiseland havnet på plassen bak Tandrevold. Hun bommet to ganger på liggende, men gikk lynraskt i sporet, og hadde nest beste langrennstid, to sekunder bak Eckhoff.

Siste nytt

 • Klarsignal for EM-tilskuere i Roma

  Italienske myndigheter har vendt tommelen opp for planene om å slippe inn publikum på kampene i Roma under sommerens fotball-EM.

  Det åpnes for utnyttelse av inntil 25 prosent av tilskuerkapasiteten på Stadio Olimpico. Det betyr at 17.000 av de 68.000 tilskuerplassene kan benyttes.

  Uefa har tidligere sagt at det ikke skal spilles EM-kamper uten tilskuere. Fra før hadde åtte av de tolv arrangørbyene gitt garanti om at det vil bli tilskuere på deres kamper, men Roma var en av fire som ennå ikke kunne garantere det.

  Nå gjenstår Bilbao, Dublin og München.

  Kommende mandag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på et styremøte ta stilling til hva som skjer med kamper lagt til byer som ikke kan garantere at det vil være tilskuere på tribunene.

  EM-kvalifisering fotball menn: Italia-Norge. Stadio Olimpico i Roma.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Slapp møte med storfavoritt Györ

  Vipers Kristiansand skal møte CSKA Moskva i semifinalen i mesterligaen. Det ble klart etter trekning i ettermiddag. Dermed slapp kristiansandslaget å møte storfavoritt Györ før en eventuell finale. Semifinalene spilles lørdag 29. mai.

  Handball, Rema 1000-ligaen, Flint - Vipers
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Ada Hegerberg ute denne sesongen

  Ada Hegerberg kommer ikke tilbake på banen for Lyon denne sesongen, men sikter mot neste sesong. Det melder klubben på sitt nettsted.

  Hegerberg har ikke spilt siden hun pådro seg en korsbåndskade i januar i fjor. På ettersommeren gjennomgikk hun en ny operasjon for å fikse en gammel skade, men rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet.

  Nå har hun ifølge klubben gitt opp å gjøre comeback denne sesongen. I stedet prøver hun å bli klar til sesongforberedelsene til 2021-22-sesongen.

  Det har kommet få nyheter om Hegerberg fra Lyon under hennes skadeperiode, men før juli i fjor meldte klubben at kontrakten hennes er forlenget til 2024. (NTB)

  Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal