NRK Meny
Normal

Super-Solberg: – Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt

GÖTEBORG (NRK): Silje Solberg følte seg kvalm og nervøs mellom stengene, men skjønte hun nærmest måtte overprestere for å redde finaleplassen. Som sagt, så gjort.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

HELTINNEN: Lagvenninnene var tydeligvis enige i at målvakt Silje Solberg fikk bestemannsprisen etter semifinalen mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Ja, dette var gøy!

Solberg strålte på vei gjennom intervjusonen i Scandinavium og la ikke skjul på hvor fornøyd hun var med semifinalen. Med en redningsprosent på 59 og en opplagt banens beste-pris bar hun nærmest alene Norge til sin åttende strake EM-finale.

– Underveis følte jeg meg halvveis kvalm. Litt nervøs. Det pleier å være et dårlig tegn, men jeg beholdt roen da ballene kom. Så gikk det veien. Det var kanskje min beste landskamp. Jeg er fornøyd med at den kom nå, sier en sprudlende målvakt etter kun 16 baklengs.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Kom inn

Issy Paris-spilleren startet matchen på benken, men kom inn for Kari Aalvik Grimsbø da de norske jentene kom under tidlig. Med Solberg i mål gikk Norge fra 3-6 til 11-7.

Og etter hvilen var det stengt. I to perioder spilte de norske jentene 7,5 minutter uten å få ballen i mål, men det gjorde ingenting. Grunnen heter Silje Solberg.

– Vi slet veldig med å score. Da ble jeg litt stresset. Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt. Og heldigvis gjorde jeg det. Så løsnet det fremover de siste fem minuttene. Vi malte og malte. En av styrkene våre er at vi aldri gir opp, sier Solberg til NRK.

Det var snaue 10.000 tilskuere i Scandinavium fredag kveld. De aller fleste fra Norge, og det var et enormt trøkk inne i arenaen da Norge dro fra i sluttminuttene.

– Det var helt nydelig. Vi følte det som vi spilte på hjemmebane. Det var norske flagg og trøyer overalt, sier Solberg.

Stolt trener

Målvaktstrener Mats Olsson nøyde seg med å si «bra målvaktsspill» da han ble bedt om å beskrive Silje Solbergs innsats, men lot seg etter hvert rive noe mer med.

– Veldig bra igjen. Fantastisk! Hun går fra kamp til kamp på høyt nivå. Det var målvaktsspill i verdenaklsse.

– Hun reddet Norge nærmest alene? antydet en journalist.

– Ja, hun var en av de toneangivende spillerne. Frankrike hadde litt «flow» før Silje kom inn og fikk noen fine redninger. Det var veldig viktig rent psykologisk.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko