NRK Meny
Normal

Super-Solberg: – Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt

GÖTEBORG (NRK): Silje Solberg følte seg kvalm og nervøs mellom stengene, men skjønte hun nærmest måtte overprestere for å redde finaleplassen. Som sagt, så gjort.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

HELTINNEN: Lagvenninnene var tydeligvis enige i at målvakt Silje Solberg fikk bestemannsprisen etter semifinalen mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Ja, dette var gøy!

Solberg strålte på vei gjennom intervjusonen i Scandinavium og la ikke skjul på hvor fornøyd hun var med semifinalen. Med en redningsprosent på 59 og en opplagt banens beste-pris bar hun nærmest alene Norge til sin åttende strake EM-finale.

– Underveis følte jeg meg halvveis kvalm. Litt nervøs. Det pleier å være et dårlig tegn, men jeg beholdt roen da ballene kom. Så gikk det veien. Det var kanskje min beste landskamp. Jeg er fornøyd med at den kom nå, sier en sprudlende målvakt etter kun 16 baklengs.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Kom inn

Issy Paris-spilleren startet matchen på benken, men kom inn for Kari Aalvik Grimsbø da de norske jentene kom under tidlig. Med Solberg i mål gikk Norge fra 3-6 til 11-7.

Og etter hvilen var det stengt. I to perioder spilte de norske jentene 7,5 minutter uten å få ballen i mål, men det gjorde ingenting. Grunnen heter Silje Solberg.

– Vi slet veldig med å score. Da ble jeg litt stresset. Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt. Og heldigvis gjorde jeg det. Så løsnet det fremover de siste fem minuttene. Vi malte og malte. En av styrkene våre er at vi aldri gir opp, sier Solberg til NRK.

Det var snaue 10.000 tilskuere i Scandinavium fredag kveld. De aller fleste fra Norge, og det var et enormt trøkk inne i arenaen da Norge dro fra i sluttminuttene.

– Det var helt nydelig. Vi følte det som vi spilte på hjemmebane. Det var norske flagg og trøyer overalt, sier Solberg.

Stolt trener

Målvaktstrener Mats Olsson nøyde seg med å si «bra målvaktsspill» da han ble bedt om å beskrive Silje Solbergs innsats, men lot seg etter hvert rive noe mer med.

– Veldig bra igjen. Fantastisk! Hun går fra kamp til kamp på høyt nivå. Det var målvaktsspill i verdenaklsse.

– Hun reddet Norge nærmest alene? antydet en journalist.

– Ja, hun var en av de toneangivende spillerne. Frankrike hadde litt «flow» før Silje kom inn og fikk noen fine redninger. Det var veldig viktig rent psykologisk.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal