Hopp til innhold

Super-Solberg: – Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt

GÖTEBORG (NRK): Silje Solberg følte seg kvalm og nervøs mellom stengene, men skjønte hun nærmest måtte overprestere for å redde finaleplassen. Som sagt, så gjort.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

HELTINNEN: Lagvenninnene var tydeligvis enige i at målvakt Silje Solberg fikk bestemannsprisen etter semifinalen mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Ja, dette var gøy!

Solberg strålte på vei gjennom intervjusonen i Scandinavium og la ikke skjul på hvor fornøyd hun var med semifinalen. Med en redningsprosent på 59 og en opplagt banens beste-pris bar hun nærmest alene Norge til sin åttende strake EM-finale.

– Underveis følte jeg meg halvveis kvalm. Litt nervøs. Det pleier å være et dårlig tegn, men jeg beholdt roen da ballene kom. Så gikk det veien. Det var kanskje min beste landskamp. Jeg er fornøyd med at den kom nå, sier en sprudlende målvakt etter kun 16 baklengs.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Kom inn

Issy Paris-spilleren startet matchen på benken, men kom inn for Kari Aalvik Grimsbø da de norske jentene kom under tidlig. Med Solberg i mål gikk Norge fra 3-6 til 11-7.

Og etter hvilen var det stengt. I to perioder spilte de norske jentene 7,5 minutter uten å få ballen i mål, men det gjorde ingenting. Grunnen heter Silje Solberg.

– Vi slet veldig med å score. Da ble jeg litt stresset. Jeg tenkte f..., nå må jeg bare redde alt. Og heldigvis gjorde jeg det. Så løsnet det fremover de siste fem minuttene. Vi malte og malte. En av styrkene våre er at vi aldri gir opp, sier Solberg til NRK.

Det var snaue 10.000 tilskuere i Scandinavium fredag kveld. De aller fleste fra Norge, og det var et enormt trøkk inne i arenaen da Norge dro fra i sluttminuttene.

– Det var helt nydelig. Vi følte det som vi spilte på hjemmebane. Det var norske flagg og trøyer overalt, sier Solberg.

Stolt trener

Målvaktstrener Mats Olsson nøyde seg med å si «bra målvaktsspill» da han ble bedt om å beskrive Silje Solbergs innsats, men lot seg etter hvert rive noe mer med.

– Veldig bra igjen. Fantastisk! Hun går fra kamp til kamp på høyt nivå. Det var målvaktsspill i verdenaklsse.

– Hun reddet Norge nærmest alene? antydet en journalist.

– Ja, hun var en av de toneangivende spillerne. Frankrike hadde litt «flow» før Silje kom inn og fikk noen fine redninger. Det var veldig viktig rent psykologisk.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal