Hopp til innhold

Sundby utklasset feltet – knappet inn på ledelsen

OSLO/VAL DI FIEMME (NRK) Martin Johnsrud Sundby angrep Sergej Ustjugov og vant den nest siste etappen av Tour de Ski. Men nordmannen er fortsatt 1 minutt og 12 sekunder bak i sammendraget.

Martin Johnsrud Sundby stakk av før siste motbakke og klarte å holde avstanden helt til mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed brøt han seiersrekken til Ustjugov, som hadde vunnet alle fem rennene så langt i Touren. I mål var han 2,2 sekunder foran russeren.

– Det å få dagen i dag gjør at jeg får et litt annet utgangspunkt, sa en veldig lettet Sundby til NRK, og innrømte at selvtilliten fikk seg en smell etter gårsdagens etappe.

Han har ikke gitt opp sammenlagtseieren, selv om han innrømmer at han trenger hjelp for å vinne.

– Jeg trenger et lite mirakel i morgen, jeg gjør det. Men jeg kommer ikke til å gi meg før jeg krysser målstreken, sa Sundby med et smil om munnen, vel vitende om at han må ta igjen over minuttet på Ustjugov opp den fryktede monsterbakken.

Martin Johnsrud Sundby angrep Sergej Ustjugov og vant den nest siste etappen av Tour de Ski. Men nordmannen er fortsatt 1 minutt og 12 sekunder bak i sammendraget.

For Sundby var avhengig av en helsmell fra Ustjugov for å nærme seg den suverene russeren i sammendraget.

Smellen kom aldri, men Sundby fikk etappeseieren og knappet inn den russiske ledelsen før monsterbakken og Tour-finalen søndag.

– Martin var råsterk på slutten. Sterkt gjort, etter å ha gått sine dårligste distanseløp på flere år, sa kommentator Jan Post.

Nordmannen angrep med snaue kilometeren igjen og så seg aldri tilbake. Norges syvende seier av ti mulige på den nest siste etappen av Tour de Ski.

Reagerer på russisk taktikk

Ved den andre mellomsprinten skar Andrej Larkov inn foran Sundby slik at nordmannen fikk skiene sine under sin russiske konkurrent.

Vidar Løfshus

KRITISK: Landslagssjef Vidar Løfshus

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har ikke sett noen bilder, men jeg har hørt noen rapporter om Larkov. Det regner jeg med at juryen følger med på. Det var vel en av våre som ble deplassert på en sprint i Oberstdorf, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Sundby la selv ikke mye vekt på hendelsen som skjedde ved 10 kilometer.

– Vi hadde en liten prat ute i løypa. Det var noe som var litt på kanten, men vi lo av det etterpå, sa Sundby.

Hegstad Krüger falt på siste runde

Simen Hegstad Krüger falt på den siste runden og falt av tetgruppen før de siste kilometerne. Dermed fikk gårsdagens overraskelsesmann kjempe om nok en pallplass.

Simen Hegstad Krüger har levert en god Tour, men har slitt litt på dagens etappe. Nordmannen faller i bakken og det kan se ut som om skien knakk på tuppen, men alt skal være bra nå sier Aukland.
– Da har han i så fall fått en ny ski da han kom inn på stadion, forteller Aukland.

Ved første mellomsprint knappet nordmennene inn på Ustjugov. Didrik Tønseth fikk tolv sekunder, mens Sundby knappet inn åtte sekunder. Ved andre sprint knappet Sundby innpå nye fire sekunder på russeren, til sammen tolv bonussekunder.

Da det avgjørende rykket fra Sundby kom, fulgte ikke Ustjugov med. Han kjempet seg inn på slutten, men det holdt ikke mot Sundby.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal