NRK Meny
Normal

Sundby slakter løypa: – Usikker på om det var langrenn vi drev med i dag

OSLO/MONTREAL (NRK): Martin Johnsrud Sundby fikk løpet ødelagt etter et fall tidlig på onsdagens fellesstart. Han tror han nå er sjanseløs på sammenlagtseieren.

Sundby

UHELDIG: Martin Johnsrud Sundby tapte mye tid på at han falt onsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby forsvant plutselig fra tetgruppa under onsdagens fellesstart. Det viste seg at han hadde falt under en utforkjøring.

– Jeg gikk på trynet. Det var is i svingen, og jeg kjørte dårlig. Jeg stokker bein og ski, og kommer i ubalanse. Det var noe dritt det. Jeg mistet tetgruppen, tapte mye tid og da var det kjørt, sier Sundby til NRK.

Han var ikke helt fornøyd med løypene i Canada.

– Nei, hva skal man si. Vi kommer jo hit for å vise frem idretten vår, men i dag er jeg usikker på hva vi drev med. Var det langrenn eller var det offpist?, undrer Martin Johnsrud Sundby.

– Det var uvante forhold. Det var vi forberedt på, og det er heldigvis likt for alle, legger han til.

Martin Johnsrud Sundby falt under dagens renn. Reporter: Morten Stenberg.

SE VIDEO: Her faller Martin Johnsrud Sundby. FOTO: Vegard B. Lien

– Formen er dårlig

Sundby

IKKE FORNØYD: Martin Johnsrud Sundby var ikke helt fornøyd med løypene i Canada.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Etter tirsdagens skuffende sprint, der han røk ut i kvartfinalen, og onsdagens fjerdeplass, ligger Sundby hele 1.39 minutter bak Sergej Ustjugov i sammendraget.

– Det er meningsløst langt bak. Det er to sprinter igjen, så det bare å se langt etter sammenlagtseier i Ski Tour Canada. Jeg ødelegger touren min i går. Så det er kjedelig, sier Sundby.

– Hva er planen videre nå da?

– Akkurat nå er formen dårlig og da spiller det ingen rolle hva slags distanse man skal gå. Jeg må ha en bedre kropp enn jeg har for øyeblikket for å hevde meg. Jeg må ta dag for dag og håpe på noen fine distanser i Canmore, forteller Sundby.

– Nå skal jeg sikre verdenscupen sammenlagt, smiler han.

Den har Martin Johnsrud Sundby så godt som vunnet allerede. Han leder med 690 poeng på Finn-Hågen Krogh.

Skryter av Iversen

Martin Johnsrud Sundby er sikker på at hadde greid å være med tetgruppa helt inn om han ikke hadde falt.

– Det kan godt hende jeg likevel hadde blitt nummer fire, og jeg er ikke sikker på om jeg hadde greid å følge Iversen da han rykket der, forteller Martin.

Emil Iversen (24) vant onsdagens fellesstart etter å ha rykket fra Petter Northug og Sergej Ustjugov på den siste runden.

– Han gjør veldig mange kloke valg med tanke på prioriteringer. Og da snakker jeg om valg han gjør på hvilke skirenn han velger å stille opp i og ikke. Det er imponerende tross så ung alder. Han har mye pågangsmot som han klarer å bruke på en god måte, skryter Martin Johnsrud Sundby av Emil Iversen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08