NRK Meny
Normal

Sundby så reprisen med NRK: – Fortsatt ikke enig

Martin Johnsrud Sundby står fast ved at det var feil å diske ham under dagens åpningsrenn på Beitostølen.

Martin Johnsrud Sundby var rasket av samtlige på dagens klassiske distanse, men ble disket for skøyting. Reporter: Morten Stenberg.

STÅR PÅ SITT: Martin Johnsrud Sundby vant 15 kilometeren på Beitostølen, men ble disket.

– Jeg vet ikke hva jeg burde ha gjort her, for at skia skulle holdt seg i et spor som ikke er der. Jeg er fortsatt ikke enig i at det er diskvalifiseringsgrunnlag.

Det sier Martin Johnsrud Sundby til NRK, etter å ha blitt vist reprisen på det juryen mener var fire skøytetak i dagens 15 kilometer klassiskrenn på Betiostølen.

Juryen: Derfor disket vi Sundby.

– Jeg tror kanskje ikke de tok i betraktning at det ikke var noe spor igjen i svingen der, forklarer Sundby når NRK møter han på hotellet etter rennet.

31-åringen kom i mål 19 sekunder foran Sjur Røthe, men på grunn av diskvalifikasjonen, ble det likevel ingen seier.

– Det var tydelige skøytetak med venstrefot for å ta en sving mot høyre. Istedenfor å gå ryddig gjennom som alle andre, så la de ekstra vekt på venstrefoten, sier juryleder Torbjørn Broks Pettersen

– Det var ingen diskusjon innad i juryen, legger han til.

Heller ikke rett etter løpet var Sundby spesielt fornøyd med avgjørelsen.

– De skal vel statuere et eksempel og vise at de er sjefer på juryrommet. Nå fikk jo ikke Norge straffe mot Ungarn i går, så dette var vel det samme – en dårlig dommeravgjørelse.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til soleklar bestetid, men ble diskvalifisert.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal