Sundbys samboer: – Håper babyen kommer snart, så han tar bort skjegget

GÅSBU (NRK.no): Etter at Martin Johnsrud Sundby forsvarte NM-gullet sitt torsdag var det skjegget hans som fikk mesteparten av oppmerksomheten. Nå skal det straks bort - han må bare bli far først.

sundby

Martin Johnsrud Sundby har besøk av sin gravide samboer Marieke under NM, hvor han torsdag vant 15 kilometeren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold, Harald Thingnes / NTB scanpix

Hvis jeg skal være ærlig syns jeg ikke han var kjempelekker med skjegget i dag, når det var fullt av slim og snørr, sier Johnsrud Sundbys samboer Marieke lattermildt.

Etter å ha vunnet NM-gull på 15 kilometeren lurte flere på hvorfor Johnsrud Sundby plutselig har litt mer hår i ansiktet enn man er vant til.

28-åringen avslører selv at han har bestemt seg for å først vil trimme skjegget når han blir far - forhåpentligvis om kort tid. Samboeren hans er høygravid.

– Jeg sa til fruen for en fire, fem uker siden at jeg skulle spare skjegget til han kommer ut. Skjegget begynner å bli langt. Jeg håper min kjære sønn kommer snart, så jeg får klippet det av meg, sier Sundby og smiler.

Da NRK møtte det vordende foreldreparet torsdag kveld, innrømmet samboeren at også hun ser frem til å få tilbake en mindre hårete mann.

– Det er vel på tide at babyen kommer ut snart, så Martin ikke blir helt snømann ute i løypa, sier hun og ler.

– Det blir uansett en gledens dag når sønnen vår kommer, legger hun til.

– Ikke kjempekontrollert

Krogh, Sundby og Røthe

Finn Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe kunne ta plassene på pallen etter 15 kilometeren i NM torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sundby har naturlig nok den kommende familieforøkelsen i tankene, men gledet seg også over NM-gullet torsdag.

Det kom ikke uten kamp.

Norgesmesteren ledet med 13 sekunder ved 11 kilometer, men tapte flere sekunder til sølvvinner Finn Hågen Krogh mot slutten. Han gikk til slutt i mål fem sekunder foran Krogh.

– Jeg var ikke i kjelleren. Jeg følte jeg ledet kontrollert, men å tape åtte sekunder de siste kilometerne var ikke kjempekontrollert, sier Sundby.

Jeg har en dårlig avslutning. Det irriterer meg. Jeg har noe å jobbe med frem mot VM, sier han.

Gikk for VM-plass

Krogh som sikret andreplassen kom til NM med mer enn medalje i tankene. Han kom også for å sikre seg plass i ski-VM.

– Jeg visste jeg måtte gå fort i dag, så det var bare å gi alt helt inn. Jeg startet tidlig i seedetgruppe, men fokuset var bare å kjøre på helt inn, sier Krogh til NRK etter løpet.

– Er VM-plassen sikret nå?

– Ja, jeg håper det. Jeg har fått litt indikasjoner på at NM gjelder nå, å gjøre det bra her, men det ser lyst ut, sier han.

– Det var et godt løpt, men jeg startet litt hardt og det ble tungt på slutten, sier han.

Sjur Røthe ble nummer tre, 41 sekunder bak Sundby.

Finn Hågen Krogh

Finn Hågen Krogh sier han åpnet hardt og fikk det tungt på slutten, men nordmannen ga alt for å sikre seg VM-billett.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal