Hopp til innhold

– Så sinna at jeg slo den ene staven med den andre

OTEPÄÄ (NRK): Martin Johnsrud Sundby buklandet ut fra start i Otepää. Da ble han så forbannet at han brakk den andre staven med den ene som allerede var brukket.

Martin Johnsrud Sundby knakk og falt staven da han skulle gå ut på prologen i dag.

BUKLANDING: Martin Johnsrud Sundby demonstrerer hvordan det ikke skal gjøres. FOTO: Inger Kristine Lee

– Dette må vel gå inn i historien som det korteste langrennet som noen gang er gjennomført. Jeg gikk 70 centimeter før alt gikk på tverke, og så var det over og ut, sier Martin Johnsrud Sundby.

NRK møter ham i skogkanten ovenfor skistadion i Otepää. Sprintprologen pågår fortsatt, men Sundby er på vei ut på trening.

Hans innsats ble altså kort og lite minneverdig.

Magaplask

Sundby kom seg knapt forbi startpinnen før han plutselig lå og sprellet på magen.

– Hva var det egentlig som skjedde?

– Det er ikke så lett å si. Jeg har sjelden vært mer mentalt innstilt på å gjøre en god sprint enn jeg var nå.

– Jeg tror skia kom borti staven. Da brakk staven, og der lå jeg på magen, og da ble jeg så sinna at jeg slo den ene staven med den andre staven, og da hadde jeg ingen staver. Da fant jeg ut at da orka jeg ikke å gå så langt. Det ble en kort tur i dag, erkjenner Sundby.

Rennet var isolert sett ikke veldig viktig for mannen som er VM-favoritt på de lange distansene, men han hadde likevel sett for seg noe helt annet.

Martin Johnsrud Sundby

SELVIRONISK: Etter en liten luftetur i skogen hadde Martin Johsnrud Sundby ristet av seg den umiddelbare skuffelsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Kjipt

– Løypa hadde passet meg kjempebra. Ei knalltøff sprintløype, det hadde vært moro å få litt matching på fart før VM, men sånn ble det ikke. Det var kjipt, jeg får ta ut aggresjonen i morgen, sier Sundby – og snakker om søndagens klassiske 15-kilometer.

Mens Sundby snakker med NRK, kommer Niklas Dyrhaug gående. Det blir også redningen for Sundbys treningsdag.

– Skal du gå drag eller, spør Sundby.

Etter et bekreftende nikk fra Dyrhaug kommer det:

– Yes, da får jeg være med gutta og gå drag. Konge! Snakkes, sier Sundby og forsvinner til skogs.

Klæbo vant prologen

Johannes Høsflot Klæbo vant for øvrig lørdagens sprintprolog, der Sundby var den eneste norske løperen som ikke var inne blant de 15 beste.

Det betyr at Finn-Hågen Krogh (8), Sindre Bjørnestad Skar (9), Håvard Solås Taugbøl (12), Eirik Brandsdal (13) og Petter Northug (15) greit gikk videre til kvartfinale.

Siste nytt

 • I dag starter EM-kvalifiseringen

  Selv om Norge starter på sin vei mot neste sommers fotball-EM i Tyskland på lørdag, sparkes kvalifiseringen i gang i dag, torsdag.

  Kasakhstan og Slovenia har den aller første kvalifiseringskampen med avspark klokken 16.00.

  Kampene fortsetter deretter klokken 20.45 med oppgjør som Italia mot England, Danmark mot Finland og Bosnia-Hercegovina mot Island.

  Kvalifiseringskampene fortsetter hver dag til og med tirsdag.

  Norge møter Spania i Malaga lørdag kveld før Georgia venter i Batumi tirsdag neste uke. Kypros og Skottland er de to andre nasjonene i Norges gruppe.

  Euro 2024 Qualifying Draw
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Medier: Fristen utsatt for bud på Manchester United

  Klokken 22.00 onsdag kveld skal fristen for å legge inn bud på Manchester United ha gått ut. Men i siste liten beilerne ha bedt om forlenget frist - noe de fikk.

  Det er Qatars Sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani og Ineos-eier Sir Jim Ratcliffe som er med i kampen om å kjøpe den engelske storklubben. Begge to skal ha vært klare til å høyne sine bud i håp om å bli klubbens nye eier, men en stund etter den opprinnelige bud-fristen kunne Sky Sports fortelle at ingen bud hadde kommet inn.

  Det var Raine Group, bankselskapet som håndterer salget for Glazer-familien (de nåværende eierne av Manchester United), som bekreftet dette til Sky Sports.

  The Guardian og The Independent melder det samme.

  Det er imidlertid ventet at både Sjeik Jassim og Ratcliffe kommer med nye bud innen den nye fristen, som foreløpig ikke er kjent.

  Premier League - Manchester United v Southampton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste