Hopp til innhold

Stygt fall for Thingnes Bø i VM-byen: – Fløy som supermann gjennom lufta

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Norges beste skiskytter falt og slo låret på VM-forberedende tur i alpene. 26-åringen går glipp av verdifull trening på arenaen han skal kjempe om gull.

Johannes Thingnes Bø

SKADET LÅRET: I underkant av fire måneder før VM i Anterselva falt Johannes Thingnes Bø på treningsleir i de italienske alpene.

Foto: Lill Christin Ludvigsen / NRK

– Først handlet det om å overleve fallet, så kjente jeg etter om det var skader på for eksempel hendene. Det var det heldigvis ikke, for det hadde vært alvorlig med tanke på sesongen, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Stryningen er redusert til å trene styrke og skyting. Etter det smertefulle fallet i fjellet, har han fått en tydelig skade på låret.

Den olympiske mesteren virker redusert der han går med en stor bandasje på venstre lår.

– Det skjedde helt på slutten av fjellturen tirsdag. Vi løp ned fra fjellet da jeg sparket borti en stein eller en tue, og fløy som supermann gjennom lufta, før låret smalt i en stein, forteller 26-åringen om ulykkesdagen.

SLITER PÅ TRENING: Det ble ikke en treningsøkt av ypperste kvalitet for Johannes Thingnes Bø. Mesteparten av økta ble gjennomført sittende på en stol. Foto: Lill Chr. Ludvigsen

Falt flere meter i fjellet

– Låret har fått seg en skikkelig karamell, sier han og smiler lurt.

For Thingnes Bø vet alt om å ha en trøblete sesongoppkjøring:

 • I fjor låste han ryggen på tilsvarende samling
 • I september hadde han rhino-viruset som satte han ut av spill.
 • Nå har han skadet låret.

– Jeg tror det kan være sunt å ha sånne utfordringer. Da dreier fokuset seg om å overvinne litt andre ting på veien til VM.

12. februar 2020 går startskuddet for VM i skiskyting. Det er i underkant av fire måneder til.

Etter slagskaden i låret, mistet 26-åringen mange dager med verdifull trening på VM-arenaen i Anterselva.

– Jeg skulle gjerne sett at Johannes (Thingnes Bø journ.anm.) deltok på dagens hardøkt fordi det er det vi er her for. Det er ikke optimalt, sier trener Siegfried Mazet.

– Programmet for denne samlinga blir litt forandra. Det må man bare akseptere. Det vil alltid dukke opp litt utfordringer underveis og jeg prøver å være god til å finne de riktige løsningene, avslutter Bø.

Skiskytterstjernen ble under en tilstelning i Antholz i Nord-Italia tildelt Den europeiske fair play-bevegelsens spesialpris for 2019. Det fungerer mulig som et plaster på såret.

thingnes bø

SELFIE: Johannes Thingnes Bø feirer gull på stafetten i Östersund med et seierskyss og en selfie med kona.

Foto: SCANPIX

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste