Stygt fall for Thingnes Bø i VM-byen: – Fløy som supermann gjennom lufta

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Norges beste skiskytter falt og slo låret på VM-forberedende tur i alpene. 26-åringen går glipp av verdifull trening på arenaen han skal kjempe om gull.

Johannes Thingnes Bø

SKADET LÅRET: I underkant av fire måneder før VM i Anterselva falt Johannes Thingnes Bø på treningsleir i de italienske alpene.

Foto: Lill Christin Ludvigsen / NRK

– Først handlet det om å overleve fallet, så kjente jeg etter om det var skader på for eksempel hendene. Det var det heldigvis ikke, for det hadde vært alvorlig med tanke på sesongen, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Stryningen er redusert til å trene styrke og skyting. Etter det smertefulle fallet i fjellet, har han fått en tydelig skade på låret.

Den olympiske mesteren virker redusert der han går med en stor bandasje på venstre lår.

– Det skjedde helt på slutten av fjellturen tirsdag. Vi løp ned fra fjellet da jeg sparket borti en stein eller en tue, og fløy som supermann gjennom lufta, før låret smalt i en stein, forteller 26-åringen om ulykkesdagen.

SLITER PÅ TRENING: Det ble ikke en treningsøkt av ypperste kvalitet for Johannes Thingnes Bø. Mesteparten av økta ble gjennomført sittende på en stol. Foto: Lill Chr. Ludvigsen

Falt flere meter i fjellet

– Låret har fått seg en skikkelig karamell, sier han og smiler lurt.

For Thingnes Bø vet alt om å ha en trøblete sesongoppkjøring:

 • I fjor låste han ryggen på tilsvarende samling
 • I september hadde han rhino-viruset som satte han ut av spill.
 • Nå har han skadet låret.

– Jeg tror det kan være sunt å ha sånne utfordringer. Da dreier fokuset seg om å overvinne litt andre ting på veien til VM.

12. februar 2020 går startskuddet for VM i skiskyting. Det er i underkant av fire måneder til.

Etter slagskaden i låret, mistet 26-åringen mange dager med verdifull trening på VM-arenaen i Anterselva.

– Jeg skulle gjerne sett at Johannes (Thingnes Bø journ.anm.) deltok på dagens hardøkt fordi det er det vi er her for. Det er ikke optimalt, sier trener Siegfried Mazet.

– Programmet for denne samlinga blir litt forandra. Det må man bare akseptere. Det vil alltid dukke opp litt utfordringer underveis og jeg prøver å være god til å finne de riktige løsningene, avslutter Bø.

Skiskytterstjernen ble under en tilstelning i Antholz i Nord-Italia tildelt Den europeiske fair play-bevegelsens spesialpris for 2019. Det fungerer mulig som et plaster på såret.

thingnes bø

SELFIE: Johannes Thingnes Bø feirer gull på stafetten i Östersund med et seierskyss og en selfie med kona.

Foto: SCANPIX

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP
 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Dæhli scoret da Nürnberg vant

  Etter nesten en omgang uten mål startet Mats Møller Dæhli det som ble en målfest for sitt Nürnberg med sin scoring. Laget vant til slutt 4-0 over Heidenheim.

  Nürnberg kjemper om opprykk til Bundesliga og jakter Dæhlis tidligere klubb St. Pauli på toppen av tabellen i 2. Bundesliga.

  Scoringen til Dæhli var en lekker avslutning fra like utenfor boksen. Ballen trillet inn til nordmannen som smalt ballen i krysset bak en sjanseløs Heidenheim-keeper.

  Etter pause fortsatte Nürnberg å male på og ga seg ikke før de sikret 4-0 helt på tampen.

  JJ-gf1z3tuk
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal