Stygt fall for Thingnes Bø i VM-byen: – Fløy som supermann gjennom lufta

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Norges beste skiskytter falt og slo låret på VM-forberedende tur i alpene. 26-åringen går glipp av verdifull trening på arenaen han skal kjempe om gull.

Johannes Thingnes Bø

SKADET LÅRET: I underkant av fire måneder før VM i Anterselva falt Johannes Thingnes Bø på treningsleir i de italienske alpene.

Foto: Lill Christin Ludvigsen / NRK

– Først handlet det om å overleve fallet, så kjente jeg etter om det var skader på for eksempel hendene. Det var det heldigvis ikke, for det hadde vært alvorlig med tanke på sesongen, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Stryningen er redusert til å trene styrke og skyting. Etter det smertefulle fallet i fjellet, har han fått en tydelig skade på låret.

Den olympiske mesteren virker redusert der han går med en stor bandasje på venstre lår.

– Det skjedde helt på slutten av fjellturen tirsdag. Vi løp ned fra fjellet da jeg sparket borti en stein eller en tue, og fløy som supermann gjennom lufta, før låret smalt i en stein, forteller 26-åringen om ulykkesdagen.

SLITER PÅ TRENING: Det ble ikke en treningsøkt av ypperste kvalitet for Johannes Thingnes Bø. Mesteparten av økta ble gjennomført sittende på en stol. Foto: Lill Chr. Ludvigsen

Falt flere meter i fjellet

– Låret har fått seg en skikkelig karamell, sier han og smiler lurt.

For Thingnes Bø vet alt om å ha en trøblete sesongoppkjøring:

 • I fjor låste han ryggen på tilsvarende samling
 • I september hadde han rhino-viruset som satte han ut av spill.
 • Nå har han skadet låret.

– Jeg tror det kan være sunt å ha sånne utfordringer. Da dreier fokuset seg om å overvinne litt andre ting på veien til VM.

12. februar 2020 går startskuddet for VM i skiskyting. Det er i underkant av fire måneder til.

Etter slagskaden i låret, mistet 26-åringen mange dager med verdifull trening på VM-arenaen i Anterselva.

– Jeg skulle gjerne sett at Johannes (Thingnes Bø journ.anm.) deltok på dagens hardøkt fordi det er det vi er her for. Det er ikke optimalt, sier trener Siegfried Mazet.

– Programmet for denne samlinga blir litt forandra. Det må man bare akseptere. Det vil alltid dukke opp litt utfordringer underveis og jeg prøver å være god til å finne de riktige løsningene, avslutter Bø.

Skiskytterstjernen ble under en tilstelning i Antholz i Nord-Italia tildelt Den europeiske fair play-bevegelsens spesialpris for 2019. Det fungerer mulig som et plaster på såret.

thingnes bø

SELFIE: Johannes Thingnes Bø feirer gull på stafetten i Östersund med et seierskyss og en selfie med kona.

Foto: SCANPIX

Siste nytt

 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Går mot norsk trenerduell

  Det går mot en norsk trener duell mellom Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær i europaligaens kvartfinale. Det er klart etter at FC København vant sin åttendedelsfinale 3-1 sammenlagt.

  Det skjer så lenge ikke Manchester United roter bort femmålsledelsen de har skaffet når de spiller mot LASK senere i kveld.

  København tapte første åttendedelsfinale og måtte vinne på eget gress mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Laget til Solbakken vant kampen 3-0 etter to scoringer av Jonas Wind og en av Rasmus Falk.

  Ståle Solbakken
  Foto: Str / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal