Hopp til innhold

Stusser over Halfvarssons Klæbo-utspill: – Tror ikke på at han har sagt det

Calle Halfvarsson klarte ikke å tukte Johannes Høsflot Klæbo i VM-sprintfinalen. Men svenskens teori om at han bare var litt næring unna å matche nordmannen, vekker oppsikt.

bKlaq1Qg79c

KNUST: Klæbo regelrett parkerte konkurrentene i sprintfinalen da Pål Golberg gikk inn til sølv. Calle Halfvarsson (t.v) måtte ta til takke med femteplass.

Foto: Matthias Schrader / AP

Klæbo var nok en gang totalt suveren og kunne juble for VM-gull på sprinten torsdag.

Etter rennet er den svenske løperen Calle Halfvarsson skuffet på egne vegne. Han endte på femteplass i finalen.

– Jeg er helt tom for energi. Jeg tror jeg har fått i meg for lite, sier Calle Halfvarsson til NRK like etter målgang.

Faktisk så var mangelen på næring før finalen det som skilte ham fra Klæbo, tror Halfvarsson.

– Jeg tror jeg ble litt blind på det. Jeg tenkte at jeg kom til å flyte på det hadde, og at jeg skulle slåss mot Klæbo på oppløpet. Men jeg gikk på en smell der, sier Halfvarsson.

Og legger til:

– Jeg gikk så bra i kvarten og semien at jeg ikke tenkte at jeg burde fylle på med energi. Det kjentes bra ut, men i finalen var det tungt.

Du tror en energibar var forskjellen?

– Ja, jeg tror det, dessverre, sier svensken.

Calle Halfvarsson

LITE ENERGI: Svenske Calle Halfvarsson var helt tom for energi i sprintfinalen.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det tror jeg ikke på at han har sagt

Uttalelsene om at det kun var mangel på næring som skilte ham fra Klæbo vekker oppsikt i den norske VM-leiren.

Sølvvinner Pål Golberg stusser over svenskens uttalelser.

– Nei, det tror jeg ikke på at han har sagt, sier Golberg til NRKs reporter.

– Han har sagt det.

– Da sa han det nok i affekt. Det var kjipt for Calle, han hadde all tiders mulighet. Han kommer sterkere igjen, svarer Golberg.

Les også Ski-VM 2023: Her er programmet for VM i Planica

Program for ski-VM 2023

– Tynn unnskyldning

Håvard Solås Taugbøl, som fikk sprinten ødelagt etter å ha blitt felt av svenske Marcus Grate, tror heller ikke at Halfvarsson mener det han sier.

– Det er vel en unnskyldning som er relativt tynn, tror jeg. Uansett hva han hadde fått i seg mellom semifinalen og finalen, tror jeg han hadde slitt (med Klæbo), sier Taugbøl til NRK.

Klæbos gull er hans sjuende i VM-sammenheng, og ifølge NTB var det Norges 160. gullmedalje i ski-VM i nordiske grener gjennom tidene.

Etter den imponerende prestasjonen var Klæbo både rørt og lettet.

– Det er stort. VM er alltid stort. Jeg synes uansett hvordan du vrir og vender på det så unner jeg ingen å ha det sånn som vi har det de dagene før VM. Det er helt forferdelig. Jeg hater den kalde tilstanden jeg er i da, men nå er det godt. Nå kan man senke skuldrene, sier Klæbo til NRK.

Han beskriver oppladningen til VM som å ikke ha kontroll over egen kropp.

– Man har ikke peiling på hvordan formen er og alt er usikkert. Så det at man får den bekreftelsen på at formen er bra, og at ting kjennes bra, det er veldig godt med tanke på det som skal skje resten av mesterskapet, sier Klæbo.

– Imponerende med så mye grining

Gullvinneren passer på å rose Pål Golberg, som kunne juble for et imponerende sølv på VM-sprinten.

Klæbo beskriver det som stort at Golberg endte opp med medalje.

– Selv om jeg ikke har vært så mye med på samlinger gjennom sommeren og høsten, så vet jeg hvilken jobb Pål og det laget har gjort, mener Klæbo.

Etter rennet ble det mange følelser på én gang for Golberg, som måtte felle noen tårer i det første intervjuet med NRK.

– Det var imponerende å få til så mye grining på et så kort intervju. Neida, det var en stor dag som først gikk opp for meg da jeg kom i prat med Ida (NRK-reporter Ida Nysæter Rasch) der, forteller Golberg.

– Hva gjør at du blir rørt?

– Det er hele spekteret med det vi holder på med, at det er så kort vei fra topp til bunn. Jeg har selv følt meg mye på bunn i mesterskap, i dag hadde jeg fullklaff. Selv ikke en ødelagt stropp i finalen kunne hindre meg, så det var veldig gøy.

– Ødelagt stropp?

– Ja, jeg røk stoppen på staven etter 40 sekunder i finalen, så jeg gikk og holdt i korken de siste to og et halvt minuttene. Det var ikke optimalt, men adrenalinet og beina tok meg inn, sier han.

Fredag venter tremila med skibytte.

Siste nytt

 • Jon-Hermann Hegg ble europamester

  Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.

  Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.

  – Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.

  I skytehallen var det minst 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.

  – Det var kjempevarmt i skytedressen underveis. Jeg måtte tørke svetten fra øyne og øyenbryn underveis, forteller Hegg til NRK.

  Men tross varme- og svetteutfordring sikret Hegg seg sitt andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.

  – Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.

  – Det er ikke hver dag man sikrer EM-gull med 8,1?

  – Hehe, nei. Det var nå en milepæl det også, sier den sindige sogningen Hegg.

  Nå venter flere øvelser i EM de neste dagene, der han og Jeanette Hegg Duestad er blant favorittene på den nye OL-øvelsen blandet lag. Etter det venter verdenscup i München, før årets høydepunkt venter i Paris-OL.

  – Dette gir meg selvsagt mye selvtillitt med det som skal skje fremover. Først er det verdenscup i München i starten av juni, men så kommer OL. Det blir spennende, sier Hegg.

  Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.

  Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  hegg-medalje
  Foto: Vidar Fossmo-Lindstad
 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal