Hopp til innhold

Stusser over Halfvarssons Klæbo-utspill: – Tror ikke på at han har sagt det

Calle Halfvarsson klarte ikke å tukte Johannes Høsflot Klæbo i VM-sprintfinalen. Men svenskens teori om at han bare var litt næring unna å matche nordmannen, vekker oppsikt.

bKlaq1Qg79c

KNUST: Klæbo regelrett parkerte konkurrentene i sprintfinalen da Pål Golberg gikk inn til sølv. Calle Halfvarsson (t.v) måtte ta til takke med femteplass.

Foto: Matthias Schrader / AP

Klæbo var nok en gang totalt suveren og kunne juble for VM-gull på sprinten torsdag.

Etter rennet er den svenske løperen Calle Halfvarsson skuffet på egne vegne. Han endte på femteplass i finalen.

– Jeg er helt tom for energi. Jeg tror jeg har fått i meg for lite, sier Calle Halfvarsson til NRK like etter målgang.

Faktisk så var mangelen på næring før finalen det som skilte ham fra Klæbo, tror Halfvarsson.

– Jeg tror jeg ble litt blind på det. Jeg tenkte at jeg kom til å flyte på det hadde, og at jeg skulle slåss mot Klæbo på oppløpet. Men jeg gikk på en smell der, sier Halfvarsson.

Og legger til:

– Jeg gikk så bra i kvarten og semien at jeg ikke tenkte at jeg burde fylle på med energi. Det kjentes bra ut, men i finalen var det tungt.

Du tror en energibar var forskjellen?

– Ja, jeg tror det, dessverre, sier svensken.

Calle Halfvarsson

LITE ENERGI: Svenske Calle Halfvarsson var helt tom for energi i sprintfinalen.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det tror jeg ikke på at han har sagt

Uttalelsene om at det kun var mangel på næring som skilte ham fra Klæbo vekker oppsikt i den norske VM-leiren.

Sølvvinner Pål Golberg stusser over svenskens uttalelser.

– Nei, det tror jeg ikke på at han har sagt, sier Golberg til NRKs reporter.

– Han har sagt det.

– Da sa han det nok i affekt. Det var kjipt for Calle, han hadde all tiders mulighet. Han kommer sterkere igjen, svarer Golberg.

Les også: Ski-VM 2023: Her er programmet for VM i Planica

Program for ski-VM 2023
Program for ski-VM 2023

– Tynn unnskyldning

Håvard Solås Taugbøl, som fikk sprinten ødelagt etter å ha blitt felt av svenske Marcus Grate, tror heller ikke at Halfvarsson mener det han sier.

– Det er vel en unnskyldning som er relativt tynn, tror jeg. Uansett hva han hadde fått i seg mellom semifinalen og finalen, tror jeg han hadde slitt (med Klæbo), sier Taugbøl til NRK.

Klæbos gull er hans sjuende i VM-sammenheng, og ifølge NTB var det Norges 160. gullmedalje i ski-VM i nordiske grener gjennom tidene.

Etter den imponerende prestasjonen var Klæbo både rørt og lettet.

– Det er stort. VM er alltid stort. Jeg synes uansett hvordan du vrir og vender på det så unner jeg ingen å ha det sånn som vi har det de dagene før VM. Det er helt forferdelig. Jeg hater den kalde tilstanden jeg er i da, men nå er det godt. Nå kan man senke skuldrene, sier Klæbo til NRK.

Han beskriver oppladningen til VM som å ikke ha kontroll over egen kropp.

– Man har ikke peiling på hvordan formen er og alt er usikkert. Så det at man får den bekreftelsen på at formen er bra, og at ting kjennes bra, det er veldig godt med tanke på det som skal skje resten av mesterskapet, sier Klæbo.

– Imponerende med så mye grining

Gullvinneren passer på å rose Pål Golberg, som kunne juble for et imponerende sølv på VM-sprinten.

Klæbo beskriver det som stort at Golberg endte opp med medalje.

– Selv om jeg ikke har vært så mye med på samlinger gjennom sommeren og høsten, så vet jeg hvilken jobb Pål og det laget har gjort, mener Klæbo.

Etter rennet ble det mange følelser på én gang for Golberg, som måtte felle noen tårer i det første intervjuet med NRK.

– Det var imponerende å få til så mye grining på et så kort intervju. Neida, det var en stor dag som først gikk opp for meg da jeg kom i prat med Ida (NRK-reporter Ida Nysæter Rasch) der, forteller Golberg.

– Hva gjør at du blir rørt?

– Det er hele spekteret med det vi holder på med, at det er så kort vei fra topp til bunn. Jeg har selv følt meg mye på bunn i mesterskap, i dag hadde jeg fullklaff. Selv ikke en ødelagt stropp i finalen kunne hindre meg, så det var veldig gøy.

– Ødelagt stropp?

– Ja, jeg røk stoppen på staven etter 40 sekunder i finalen, så jeg gikk og holdt i korken de siste to og et halvt minuttene. Det var ikke optimalt, men adrenalinet og beina tok meg inn, sier han.

Fredag venter tremila med skibytte.

Siste nytt

 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Westvold Hansen sikret nok et NM-gull

  Gyda Westvold Hansen var like suverens i langrennssporet som hun var i hoppbakken.

  Hun ledet med 45 sekunder før langrennsdelen, og selv om Ida Marie Hagen tok inn 10 sekunder på de 2,5 kilometerne kvinnene gikk, var hun aldri i nærheten av å true Hansen for gullet.

  – Det har vært en veldig bra sesong, og det er ikke en bedre måte å avslutte sesongen med så mange fra Dalsbygda på plass. Jeg ga litt ekstra i dag, sier Hansen til NRK.

  I går vant Hansen 5 kilometeren. Dermed avslutter verdens beste komibinertløper i kvinneklassen med to NM-gull på to dager.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste